Orbán rendszere addig él, amíg a demokrácia hamis látszatában tud megjelenni. Az egész illiberális őrület lényege az, hogy tartalmilag ugyanazt a diktatúrát látszólag demokratikus keretek között építi ki s tartja fenn. Ez az orbáni modell, megspékelve a hamis keresztény retorikával, a nemzeti identitás vallással való azonosításával, amely indokolja a jogfosztást, mert így a jogtalanság a “nemzetmegmaradást” szolgálja. Ezért kaphat tömegtámogatást. Aki ezen az identitáson belül van, magyar. Aki kívül, az ellenség, aki nem érdemel jogot. Ebből az következik, hogy az ellenzéki pártoknak és a szabad sajtónak az lett volna 2010-től a feladata, hogy a rendszer hamisságát, csalását, demokratikus látszatát leleplezze, azt ne legitimálja és ne asszisztáljon hozzá. A demokratikus látszatot az ellenzék legitimációja nélkül fenntartani nem lehet. Mivel ez a rendszer alapja, a látszat megszüntetése után az egész rendszer kártyavárként omlik össze. Aki ezt nem érti, az nem ért hozzá.

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Pontosan így van! Maximálisan egyetértek a leírtakkal.
Hellcat
Nem szabad legitimálni ezt a csalással szerzett hatalmat harmadszor is...
advocat
Így igaz. Ne üljenek be! De van aki be fog ülni. Tippem is van.
tudode
Olyan mindegy, hogy beül, vagy nem a KARAKTERGÍILKOLT ellenzék, mert Ő S B Ű N .. terheli őket, mert ott meresztették a nemi szervűket, amikor a felcsűti TÚLJÁRT az eszükön, az eszünkön egy un. S A L Á T A T Ö R V É N Y B E N ..eldugva azt, hogy 4/5 helyett 2/3-al ... P Á R T ... A L A P T Ö R V É N Y E Z H E S S E N ez a brancs.
.
Íme: (a világháló nem FELEJT)
.
------ Kivették az alkotmányból a Horn Gyula négyötödös szabályát
www.vg.hu/kozelet/kivettek-az-alkotmanybol-a-horn-gyula-negyotodos-szabalyat-318855/

)...) """Az alkotmánybírákat jelölő bizottságról szóló törvénytervezetbe
.
a Fidesz belevett egy teljesen más módosító javaslatot is:
.
kivették az alkotmányból a Horn Gyula által betett négyötödös szabályt, amely szerint az új alkotmány előkészítésének szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges. Már nem. Hivatalossá vált az is, hogy június 29-30-án lesz az államfőválasztás."" (..)
.
Egyedüli mentsége az AKKORI ELLENZÉKNEK, ha utolsó pillanatban csapták oda hozzájuk ezt a MI SORSUNKAT MEGHATÁROZÓ csalást!!!

.
Béla333
Tárgyaljanak! Beszéljék meg, hogy mi legyen! Beülnek a Parlamentbe, vagy nem?
Nem sejtetni kell már megint! Lássuk a pártok véleményét!
Én nem bánom, ha egyik sem ül be!
moareka
@peterkelemen: Én is!...és nincs kétségem afelől, hogy beülnek a bársony székbe, máléskodni, díszpintynek, s egy tökös sem lesz, mert aki eddig volt, és megmondta szemtől pofába, na ő sem lesz ott...
verőce21
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt.
Kétharmaddal szemben ugyanis csak óbégatni lehet.
Peller Anikó
@peterkelemen: amikor a fidesz "nem legitimálta" a parlament munkáját úgy hogy be se mentek, akkor feloszlott a parlament vagy mi? Megállt a világ vagy jöttek az oroszok?

Nem, semmi sem történt, a malom őrölt tovább, az egész rendszer kártyavárként baszott összeomlani (ettől).
kereső
@Peller Anikó: azért egy egypárti parlament,és egy ötpárti parlament közötti különbség feltűnne neked?Nem a beülésről van szó.Felvegyék-e a mandátumot,vagy sem?
Orbánék mandátummal rendelkező országgyűlési képviselők voltak.Orbán is,csak ő be se járt.
peterkelemen
@Peller Anikó: Nagyon leegyszerűsítem neked, hogy megértsd a fentieket, de jobb lenne ha elolvasnád figyelmesen az egész cikket itt >> nepszava.us/bartus-laszlo-mindenert-az-ellenzek-felel-ha-beul-a-parlamentbe/

Te együttműködnél a kifosztóiddal miután már 4 évente áetvernek és tovább fosztogatnak? Ép elméjű, tisztességes ember nem működik együtt bűnözőkkel csak olyanok, akik maguk is bűnözők.
JAJMÁR
Sokféle hiba van, de a legnagyobb hiba a fidesz maga! Minden, minden tisztességtelen ebben az országban. A kampány hazug, a demokrácia megszűnt, mert nem az ellenfél legyőzése, hanem a megsemmisítése a cél. Csakhogy az ellenfél - az ellenzéki pártok - mögött ott van a magyar állampolgárok fele!
A választó szavazók fele -, ha elfogadjuk ezt a hazug kampány utáni választási eredményt - képviselet nélkül marad!

A fidesz választási törvénye ezt eredményezi!
nos, itt a hiba, ezért kiált csalást az ország fele, mert ez az eredmény 2/3-dot ad a kormánynak, és esélyét se a népnek arra, hogy a jogait érvényre juttassa! Persze, tüntethet, és nézheti, hogy amazok meg kiröhögik.

Csak xólok, ha ez nem tetszik az ország felének, azért a rendszer a hibás!
JAJMÁR
Én nem ülnék be ebbe a parlamentbe! Nem vagyok én cserepes virág!
kereső
@JAJMÁR: diszpinty esetleg???/ ne haragudj,csak úgy kinálta magát, de érted ugye?/
verőce21
A levélszavazatok jelen állás szerint – a voksok 98,96 százalékos feldolgozottsága mellett – mindössze egy mandátum sorsáról döntöttek. (Ezt a Fidesz–KDNP kapta, a Jobbik kárára.)

Látványosan megdőlt tehát a lipsik azon hőzöngése, hogy a külföldi magyarok listára leadott szavazataival nyer mindig a Fidesz! De ezt már Bajnai megmondta, hogy legfeljebb két mandátum sorsáról tudnak dönteni a levélszavazatok!

Nehéz megemészteni, hogy az ország többsége nem akar benneteket?
verőce21
"A demokratikus látszatot az ellenzék legitimációja nélkül fenntartani nem lehet. Mivel ez a rendszer alapja" - demokratikus választást pedig tudni kell megrendezni! :)
Ez pedig a Fidesz saját pályája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.