Összesen több mint 266 ezer levélszavazat érkezett az NVI-hez, ebből mintegy 226 ezret bontottak fel, és ezek közül csaknem 195 ezerben volt érvényes az azonosító nyilatkozat – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottságnak adott tájékoztatóján.

Pálffy Ilona az ülésen azt közölte, postán 38 412 levélszavazat érkezett, a külképviseleteken 205 048-at adtak le, míg a magyarországi országgyűlési egyéni választókerületek székhelye szerinti választási irodákban 23 137-et.

NVI: több mint 266 ezer levélszavazat érkezett

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Patyi András NVB elnök emlékeztetett arra, hogy a törvény értelmében a levélszavazatoknak postán szombat éjfélig kellett megérkeznie az NVI-hez, a később érkezett szavazatok már nem számlálhatók meg. A számlálást vasárnap este 7 órakor kezdhették meg, a feldolgozás az NVB tagjainak jelenlétében indult meg, és azóta is tart, és abban a pártok által felkért megfigyelők is részt vehetnek.

Pálffy Ilona arról is beszámolt, hogy az eddig beérkezett levélszavazatok között 3240-et tekintett az NVI érvénytelennek, az NVB döntésének megfelelően. A testület korábban arról hozott határozatot, hogy azokat a levélszavazatokat, melyek külső borítékján a biztonsági csík elszíneződött, felbontottnak, és ezért érvénytelennek kell tekinteni.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésének keretében a tagok megvizsgálták valamennyi, a külképviseletekről a budapesti választási központba érkezett szavazatgyűjtő urnát, és azok állapotát mindannyian sértetlennek találták.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"...3240-et tekintett az NVI érvénytelennek"

Tehát volt 3 240 nem a fityeszre szavazó?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
És nem is kellett messziről hozni. Csak innen a Lendvai utcából...
Eladott Ország
Választási Ilonka néni már átírtátok?! Patyi Bandi jogtudós ellenőrize.
egyvandor
Legalább ennyi ellenzékire leadott magyar szavazatot sikkasztottak el, legalább ennyi külföldön élő honfitársunk számára nem könnyítették meg a szavazását. Ezen levélszavazatok többsége, akár 90%-a külföldi fidesz által közpénzből finanszírozott szervezetek közreműködésével kerültek a szavazataink közé. Azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy előnyt biztosítson a fidesz számára.
egyvandor
Azt javaslom, legközelebb csak a románok szavazhassanak. Sokkal olcsóbb lesz. Ott feladnak pár százezer boritékot, a fideszszékházban kiértékelik (még a borítékok felbontásával sem kell bíbelődni) osztjónapot.
kereső
És nekem mindezt azért kellene elhinnem,mert a Pállfy Ilona azt mondja?
Miért titkos,és nem ellenőrizhető a kettős állampolgárok regisztrációja? Miért nem lehet a levélszavazatokat leadókat ellenőrizni?Mi van,ha levélben is és személyesen is szavazott valaki?
Ki ellenőrzi?Ki ellenőrizheti? Senki?
advocat
És ha az ukránoknak lenne egy kis ideje, ellenőrizhetnék, hogy ki szavazott nálunk. Mert ugyebár ott tilos a kettős állampolgárság (németeknél, osztrákoknál is). Ha a belső elhárítás erre ráérne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.