Megindult a választások utáni padlásseprés a kórházakban. A főigazgatókat egy nappal a voksolás után már arról értesítették, hogy tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak a számlájukon parkoló, „kötelezettséggel nem terhelt” maradványösszegeket.

A kampányban még zsákszámra öntötte a pénzt a Fidesz az egészségügybe, most meg visszaszedi, amit tud. Novemberben 54,6 milliárd jutott a kórházak adósságrendezésére. Ezt követően további 7,6 milliárdot adtak egyszeri juttatásként a fogorvosoknak, majd áprilistól havi 130 ezer forinttal növelték az apanázsukat. Húsz milliárdot vitt el a költségvetési tartalékból az is, hogy az érdekképviseletek nyomására előrehozták a szakdolgozók korábban kialkudott 8 százalékos béremelését. Ez ugyanis csak novembertől lett volna esedékes.

Milliárdokat vesznek vissza a kórházaktól a kampány pénzesője után

A most célkeresztbe került tartalék úgy keletkezett: a szociális hozzájárulási adót tavaly öt százalékkal csökkentették, így a kórházaknak a tervezettnél kevesebb járulékot kellett kifizetniük az intézményekben dolgozók után. Ezt a különbözetet eddig nem költhették el, csak gyűjtögethették egy külön számlára.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, kórházigazgató-bácsik, egyszer hopp. másszor kopp. Most jön a hosszú kopp ideje. Érdemes volt alányalni a Vezérnek. Persze, eddig se a ti fizetésetek bánta az egészségügy nyomorát. Nyugi, eztán is így lesz. A ""jólfizetett""dolgozói réteg pedig kereshet megélhetést egyéb szektorokban vagy külföldön.
A beteg? Az meg ki a fene?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Shikari: csak ez nyugaton másképpen van. mi pedig oda tartozunk. Ezért nem kéne az istállót szarral kikenni, ha nem muszáj.
kisrigó
Ez a támogatás az egészségügynek fidesz módra! Jól hangzott, hogy kevesebbet kellett fizetni a dolgozók után, arról nem volt szó, hogy majd visszaveszik! Mi lett volna, ha "tévedésből" elköltik pl műszercserére?
csipetke
@nezelodo: Ne állj le vele vitatkozni,csak fújja a magáét,és nem fogja fel,hogyha tisztességes választással nyert volna a fidesz,akkor az emberek,és az ellenzék elismerné a vereséget,illetve a fidesz győzelmét.De így?!Sok választást láttam,de ilyen aljas,mocskosat még nem.Eleve a választási rendszert a fidesz tákolta össze,az ő kezükben volt a média,és százmilliárd ft-ok,az ellenzéknek esélye sem volt.Majd akkor lesz elismerve a fidesz,ha egyenlő esélyekkel játszik.Ha így lett volna,még a parlamentbe se jutottak volna be.Ezt nem fogja fel csikari.
Eladott Ország
@Shikari: Tegnap, 13:10; Te tényleg ennyire hülye vagy? Vagy csak tetteted?
Eladott Ország
@Shikari: Tudom, te fideszes politikai prostituált vagy, de a tények makacs dolgok.
www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/04/17/a-liberalis-demokracia-az-europai-identitas-alapja-macron-szerint/
Európa közös identitása az alapjogok és az emberi jogok tiszteletben tartására épülő liberális demokrácián alapul – jelentette ki kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének az Európai Unió jövőjéről folytatott vitájában Emmanuel Macron francia elnök, aki felszólalásában hangsúlyozta, hogy Európát a liberális úton kell tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.