Nem bírta a gyűlölethullámot, inkább letörölte a bejegyzést. Majd újra megosztotta.

Utolérte a népharag a 22 éves Lucát, aki azt írta, reménytelen a jövő Magyarországon
Fotó: facebook.com/luci.meszaros

Néhány napja írta ki Facebookra egy 22 éves leendő óvónő, hogy Magyarországon reménytelennek látja a jövőt, hiszen például a kezdőfizetése arra lesz elég, hogy fizesse belőle az albérletet. 

Luca azokról a fiatalokról írt, akik mögött nem állnak pénzes kapcsolatok, protekció, és ráadásul egyszülős családban nőnek fel. 

A lány bejegyzését több tízezren osztották meg, de nem mindenki értett vele egyet. Ez még nem lett volna probléma, de Luca szerint olyan durván támadták, hogy letörölte a bejegyzést. Majd újra kitette.

„Engem nagyon meglepett, hogy egy olyan szövegben, ami az én gondolataimat írta le, meg az én érzéseimet, kihoztak a két nap alatt valami politikai-féle szöveget, és olyan dolgokért pocskondiáztak, aminek köze nem volt az íráshoz, nekem sem volt közöm, és egyszerűen nem értettem”

- írta a leendő óvónő, aki szinte azonnal megbánta, hogy törölte a posztot, így ismét elérhető a Facebook-oldalán.

“Többet ugyanis, SOHA nem fogom azért szégyellni magam, amit gondolok. Sajnálom, hogy egyáltalán valaha is megtettem.”

– szögezte le Luca.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rumcájsz 2
Kedves Luca!
Sajnos nem a Te eseted az egyedüli... :) Reménytelen fiatalokkal beszélgetek naponta, reményvesztetten, csalódva élik napjaikat.
Szomorú azt hallani 21 éves kollégától, hogy nincs kilátás, nincs más kiút, mint külföld.
Itt hagyják apjukat, anyjukat, testvéreiket, az életüket az édes Magyar anyanyelvünket.
Igazuk van alapjában, mert jövőkép nélkül nem lehet családot alapítani, nem lehet semmihez sem kezdeni.
Személyes véleményem: Az etnikai kisebbség szaporulatával nem lesz kisegítve a Magyar gazdaság.
Bizonyított tény, hogy a Magyar nyugdíjrendszer kiszenved!
Utána vagy addig a nyugdíjakkal mi lesz? Honnan lesznek befizetők?
Szomorú dolgok ezek, szomorú jövőkép, szomorú minden!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nem tibi
Kedves Luca !
Mészáros névvel komoly és nem várt előnyöket élvezhetnél , de ha ebben nem hiszel és
nincs kávéfőződ + lakhatás akkor hétköznapokon munkaidőben néha hétvégén
Kossuth tér 1-3 -nál lehet az igényt benyújtani . Nem lesz könnyű de nem reménytelen .
Számítunk a részvételedre ott , mert nekünk sincsen normális kávéfőzőnk csak egy elavult xar .
Rumcájsz 2
Kedves Luca!
Sajnos nem a Te eseted az egyedüli... :) Reménytelen fiatalokkal beszélgetek naponta, reményvesztetten, csalódva élik napjaikat.
Szomorú azt hallani 21 éves kollégától, hogy nincs kilátás, nincs más kiút, mint külföld.
Itt hagyják apjukat, anyjukat, testvéreiket, az életüket az édes Magyar anyanyelvünket.
Igazuk van alapjában, mert jövőkép nélkül nem lehet családot alapítani, nem lehet semmihez sem kezdeni.
Személyes véleményem: Az etnikai kisebbség szaporulatával nem lesz kisegítve a Magyar gazdaság.
Bizonyított tény, hogy a Magyar nyugdíjrendszer kiszenved!
Utána vagy addig a nyugdíjakkal mi lesz? Honnan lesznek befizetők?
Szomorú dolgok ezek, szomorú jövőkép, szomorú minden!
nezelodo
Szegény Hofi egykor énekelte a magvas dalában, hogy "ugatni még szabad", pedig már ő hallotta az "egészpályás letámadással" való fenyegetőzést, és az "egyenként levadászunk benneteket" Kövéri, családilag antikommunista jóslatot. Nem vette a köz komolyan, mert akkor még csak az állami gazdaságokat, tankönyvkiadókat, Tokaj-hegyalját, állami támogatásokat célozták meg a "ne mi nyerjük a legtöbbet, és nem volt aznap közgyűlés" stb vezényszavakkal. Honnan tudhatná ez a kislány, ha megfogalmazza mit szeretne, a maffia elitet látva, hogy mit szeretne, hogy már körvonalazódik a gondolatrendőrség, nem érti, hogy a "bandzsa listák" miért készülnek. Fiatal még, és nem látja, hogy a 89-es lobogó liberális demokratából hogyan lett egy március 15-én nyíltan femyegetőző erőszakos despota, és talán azt sem tudja mit takar ez a jelenség.
justhpeter
Nem tudok ocsmányabbat annál, ha egy fiatal lányom akarom leverni azt a mocskot, amire egyébként szavaztam. Hogy a kormánypárt hívei is megértsék: ameddig az álkeresztény, tolvaj bandára szavaztatok, addig semmi erkölcsi alapotok nincs Lucához még hozzászólni sem, hiszen Orbán az összes disznóságait a ti nevetekben, rátok hivatkozva követte el. Gondolom ezt nem olyan nehéz felfogni.
csipetke
Sajnos sok ilyen Luca van,a fiatalok előtt tényleg nincs jövőkép,és egyikük sem akar egy ilyen tönkretett lerabolt országban élni.Nekik még van lehetőségük választani,hogy itt szenvedjenek,vagy elmennek oda,ahol megbecsülik őket.Aztán ha ez a népet tönkretevő,szipolyozó banda eltűnik,remélem visszajönnek.
Béla333
@csipetke: 07.07
Tapasztalat az, hogy ha valaki kimegy, ott szerez barátot, ismerőst, szerelmet, akkor már nem fog visszajönni.
Legfeljebb Karácsonykor!
Meg a szülei temetésére!
Eladott Ország
Hazudnak nekünk. Hazudunk egymásnak. Hazudunk önmagunknak. Egy mozdulattal lerázhatnánk a parazitákat. Visszakaphatnánk a javainkat, a jogainkat, a szabadságunkat, a gyermekeink jövőjét. Az életünket. A becsületünket. Az emberségünket. A tartásunkat.
Egy kiáltással elűzhetnénk ezt a mocskos, gyűlöletre, irigységre, félelemre, meghunyászkodásra, ostobaságra, tunyaságra épülő aljas rendszert. De azt a mozdulatot, azt a kiáltást csak együtt, egymás kezét fogva, egymás hátát védve tehetjük meg. Nem tudom, képesek vagyunk-e erre? Képesek vagyunk-e a városokban, falvakban megfogni egymás kezét, kiállni önmagunkért, de kiállni a másikért is? Mi kell ahhoz, hogy ez megtörténjen? Valami, amit a zászlónkra tűzhetünk? Mennyi kell még? Nem elég Váradi András? Kishantos? Az Ökotárs? Az Igazgyöngy Alapítvány? Paks II.? A felcsúti stadion? A kisvasút? A hajléktalanok? Munkanélküliek? A százmilliós villák? Az egészségügy? Az oktatás? A szociális katasztrófa? Az elrabolt földek? A kilátástalanság? A külföldre menekült honfitársaink? Mi kell még? Van még bennünk NEM? Mit lehet még megtenni velünk? Vagy jó így? Ezt akartuk? Ez az az élet, ez az a jövő, ami nekünk kell? Én nem értem. Te igen? Vagy van remény mégis?
Talán van. Igen, van.
csipetke
@Béla333: Sajnos ez igaz,de megértem,ha kimennek.Épp most hallgatom,hogy a gödöllői tüdőszűrő-állomás gépe "meghalt",(nagy körzetet látott el) a kormány nem is tervezi,hogy megjavíttatja,(több mint 40 éves gép) 127 millióba kerül az új gép,amit Veresegyháztól Gödöllőig,és a környékbeli önkormányzatok dobnak össze,lakosonként 1000 ft-al.De most komolyan,mikor ilyet hall az ember,csoda,hogy el akar innen menni a fiatalság?Mikor az elmebeteg orbán olimpiát akar?Mire?A seggünk kivan a gatyából,a sok stadion orbán hobbija miatt épült,egy nyomorult tüdőszűrőgépre meg nincs pénz?Hát milyen beteg egy ország ez,hogy hagyjuk?!
Béla333
@csipetke: 07.27
És nem csak a fiatal akar elmenni!
Én is! 50 felett! Én meg keresem a Manyup pénzem...
JAJMÁR
Ezen -családilag- elméláztunk. Mert nem volt könnyű soha az életet kezdeni, kivéve annak, akinek a szülei mindent alátoltak, de az meg hitem szerint nem csinál embert az emberből, csak az, ha megtanul megállni a "saját lábán" ez a saját láb is milyen morbid lett :)

De van egy nagy különbség. Mégpedig az, hogy ma - de nemcsak a fiatal - nem érzi, hogy felfelé ívelő folyamat része. Nem azt érzi, hogy most nehéz, de holnap már jobb lesz! Ma meghúzom, és holnap majd élvezem... Nem érzi, hogy a nehézségek átmenetiek, hanem ellenkezőleg! Azt érzi az ember, hogy ez egy lefelé ívelő folyamat. Azt, hogy mindig rosszabb lesz, minden téren. A reménytelenséget érzi, és hála Istennek, az ellenpélda itt van a szomszédban, hogy másképpen is lehet! Ezért hazát cserél a magyar :(
Ahelyett, hogy vezetőt cserélne!
Hát ettől lett politika kedves Luca a véleményed. És nem baj, mert ez a valóság, amivel szembesülni kell!
lampa laz
Minden előttem szólónak nyomtam egy szomorú lájkot, mert minden leírt gondolatotokkal egyetértek úgy, h nincs is mit hozzátennem.
Levendula
@lampa laz: Ugyanezt írhatom Én is, a fentebb megszólalók mindent elmondtak helyettem is. Köszönöm!
Nessy
Úgy érzem, hogy életem végén ott fogok tartani, ahonnan indultam sok évtizede. Háború, ötvenes évek, "népi demokrácia", ahol az "értelmiségi réteg" a felesleges rossz volt. Állandó harc az imperializmus, a nyugat ellen. Akkoriban az egészségügyi dolgozók is oda tartoztak. Aztán volt pár évtized, amikor nyugalom volt. Munka melletti tanulás, család, stabil munkahely.
Most ismét felesleges teher vagyok, mint nyugdíjas, aki ráadásul, még önállóan tud gondolkodni. Ismét harcban állunk a nyugattal, Sorossal, Brüsszellel.
Akkoriban a Szovjetunió volt a legjobb barátunk, most Putyin és az oroszok.
Igaza van az ifjúságnak, ha addig megy, ameddig lehet! mert hogy lesz itt még "vasfüggöny", ha így haladunk.
peterkelemen
Ezt több millió magyar is így véli. 2018 a kivándorlások éve lesz az Orbánt támogatók pedig éhen fognak dögleni, de megérdemlik.
karma1
@Béla333: Belus, gyere! Segitek...:o))) (Ha tudnad, hanyan kerestek meg...)
balos
@Rumcájsz 2: Ezzel azt akarod mondani,hogy hajrá szelektálás,mert ilyen is volt már!Oszt hova vezetett?
karma1
Az a "nep" mer haragudni Lucara, aki tiltakozik az arab szamok bevezetese ellen? Az, amelyiket meg lehet venni egy kilo krumplival, Bozsi utalvannyal? Mikozben nem veszi eszre, hogy a fogabol a tomest is kilopjak, ha asit...:o((((
ila51
@peterkelemen: hogy döglenének meg , kapnak 2x évente csomagot , és esetleg közmunkát
ila51
@peterkelemen: a rakás gyerekre pénzt , az meg elég fűre
csipetke
@Béla333: 7:31 Ha nem kellene mozgáskorlátozott 87 éves szülőt ápolnom,asszem,én is megkockáztatnám,hogy elhúzom a csíkot.Egy közeli fiatal családtagom a választástól tette függővé,hogy elfogadjon-e egy állásajánlatot Luxemburgba,ő is óriásit csalódott,úgyhogy ő már utazik.Nagyon sajnáljuk,hogy egy ideig mi is tagja leszünk a nemkevés szkájp-családnak.
karma1
@ila51: Ezeknek fu se kell, csak egy kis fagya'llos itoka, es mar meg is van a lehulyites...:o(((
nezelodo
Úgy látom a bérkommentelők ma szabadnaposak, vagy csak simán lapítanak, és nem boldogítanak a mély gondolataikkal pld, hogy aszongya a @karihal, hogy "libsi hörgés". Igen ez az egyik jellemzője a diktatúráknak, először fenyegetéssel, aztán NER-el amibe a mást gondolók nem férnek bele, aztán a bandzsa Maris listáival, aztán Recsk és Hortobágy, aztán idegenrendészeti eljárás lesz a nagyon pártatlan, gyalázatos történész szerint a haláltábor. Hiába, Kadhafi is ünnepelt,őszinte forradalmárként kezdte. Csak ne adta volna el a szabadalmi jogot... Vagy csak simán ellopták még azt is?
ila51
@karma1: igaz...valahol a csavarlazító , patkányirtó is szerepet játszott , hogy bóduljanak ...hát akkor mit várunk ?
karma1
@nezelodo: Valoszinu inkabb Chrudinak Alajos importalta a dolgotm, hiszen ok szemelyes jobaratok voltak meg az egyetemrol kadhafival.
kadhafi beszelt magyarul...
emerencia
@karma1: A fogtömést már Bokros kilopta anno. De ő legalább európai maradt.
karma1
@emerencia: Ezt azert nem egeszen igy latom. A Bokros csomag valoban megszorito volt, de nemcsak a kisembereknek, es annak volt egy kiszamitott vege. Eppen azert nem omlott ossze a magyar gazdasag 2008-ban a recesszio idejen, mert a Bokros -csomag intezkedesei mar elkezdtek mukodni, es persze orbanek nem voltak kassza-kozelben. Emlekszel, orban elso tevekenysege volt, hogy kuszaszemet kiemelje a penzugyminisztersegbol, es betegye a jegybank elnokenek, hogy mindig legyen egy hozza hu ember, aki averziok nelkul kilopja meg Buddha szemet is a legszentebb templombol...
emerencia
@karma1: Bokros az ország gazdaságának jót tett a csomagjával de emiatt egy generáció jelentős többsége akkoriban legfeljebb csak álmodhatott fogorvosról. Ők azok, akik még úgy nőttek fel, hogy félévente akkor is meglátogadták a fogorvost a Kádár rendszerben, ha nem volt panaszuk. Később már enyhítettek a tb. fogorvosi költségeken de akkorra a Bokros csomag miatt tönkement fogúak olyan állapotba kerültek, ami már túl megy a fogmegtartó kezelésen, tehát most is pénzbe kerül amit megintcsak sokan nem engedhetnek meg maguknak. Sok fiatal úgy tudja, hogy ők csak trehányságból hagyták ki anno a fogdokit ergo "megérdemlik", hogy idősebben jó sok pénzt hagyjanak a fogorvosnál. Aki nap mint nap emberek között dolgozik, az láthatja az "eredményt". Annyi trehány ember nincs az országban, mint amennyi idősb rosszfogú. Bokros sem gondolta annak idején, hogy ezek az emberek azért kerülnek majdan méltatlan helyzetbe mert sikerül a belmagyar bennszülötteket filléres rabszolgává tenni pedig a mindenkori magyar potentátoknak lett volna lehetőségük Magyarországból egy jóléti államhoz hasonló országot létrehozni.
Béla333
@karma1: 09.16
Nagyon messze laksz!
Az egyik gyerekem németből középfoknál tart, én is ugatom a németet, ott vannak ismerősök is, meg még vonattal is haza tudok jönni vagy 12 óra alatt!
Marad Németország!
Béla333
@csipetke: 09.40
Ne sajnáld, hogy úgy hozta az élet, hogy maradsz!
Szokták mondani: maradok, kalandvágyból!
Aztán ha néhány év múlva, te is meglátogatod a fiatal családtagod Luxemburgban és úgy látod, hogy az nem is olyan rossz hely, ki tudja.
Persze, ha addig nem lépünk ki az Unióból és nem vezetik be újra Orbánék a 3 évenként egyszeri kiutazást. Ahogy Kádárék idejében volt...
karma1
@Béla333: Sok szerencset - abban igazad van, hogy konnyebb hazamenni. De Nemetorszagban mindenkit "Auslkandernek" tartanak... Itt nem,... Ezert konnyebb is a beilleszkedes itt...:o))
egyvandor
@peterkelemen: A Gorbán támogatók, (már aki számít) fog legutoljára éhen dögleni. Az idióták kitartanak mellette mint hitler mellet a végsőkig. (Gorbán meg inkább elillan Azerbajdzsánba mint hogy példaképét kövesse.)
namihami
Kedves Luca! Ha egy ismeretlen véleménye számít neked, akkor csak azt üzenem:: Nem neked kell szégyellned magad!
Ez a gyűlöletszint a fidiótáktól ered és az inkább megtiszteltetésnek minősül, mint megalázásnak. Kb. vedd úgy,mint a kutya a vizet és rázd le magadról.
advocat
Okosok! Van olyan, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás! És ez nem a "Kommunista kiáltvány". Egy fiatal ember néha szórakozhat is. Ha csak havi egy könyvet olvas el (mert az már szórakozás?), ami azért 4000 vagy fölötte. És még nem vett kávéfőzőt! Tehát lehet tovább okoskodni!
Edmond Dantes
Nem értek egyet Lucával.Vegyen példát az olyan sikeres fiatal vállalkozóról,mint Tiborcz,aki rengeteg munkával,tudással,szorgalommal megalapozta az egzisztenciáját.Ő nem is akar elmenni az országból,neki itt van Amerika.Ja, és kedves Luca,tanuljon meg demizsonból pálinkát inni.
Kookas
@egyvandor: a koszorú árába be szállnál?én gyűjtöm a rávalót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.