Egy 83 éves gutorföldei férfi vasárnap agyonlőtt egy kutyát, majd a rendőrök elől a tyúkólban próbálta elrejteni a fegyvereit és a lőszert.

Fegyverrel és lőszerrel való visszaélés, állatkínzás és orvvadászat miatt is felelnie kell egy idős gutorföldei férfinak, aki vasárnap agyonlőtt egy kutyát, majd a tyúkólban próbálta elrejteni fegyvereit és a lőszereket.

Agyonlőtt egy kutyát, majd egy tyúkólba próbálta elrejteni fegyvereit egy zalai bácsi

Agyonlőtt egy kutyát, majd egy tyúkólba próbálta elrejteni fegyvereit egy zalai bácsiFotók: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn közölte: a 83 éves férfi vasárnap reggel Gutorföldén agyonlőtt egy kutyát, amelyik el is pusztult. Mint kiderült: a tettes néhány héttel korábban egy borzot is elejtett.

A rendőrök vasárnap este a férfit tetten érték, amikor a házánál lévő tyúkólban megpróbálta elrejteni három engedély nélkül tartott lőfegyverét, valamint több mint 700 darab lőszert.

Agyonlőtt egy kutyát, majd egy tyúkólba próbálta elrejteni fegyvereit egy zalai bácsi

Agyonlőtt egy kutyát, majd egy tyúkólba próbálta elrejteni fegyvereit egy zalai bácsi

Fotók: police.hu

Az idős embert lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, orvvadászat, valamint állatkínzás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, az eljárás további részében szabadlábon védekezhet.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Peller Anikó: ! Azok a vadászok akik szórakozásból ölnek meg gazdás kutyákat , csak azért mert számukra nem tetsző helyen volt , ( és erre számtalan eset volt ) Igen ! Azok is ! Még akkor is ez a véleményem ha Te ezért nagyon fogsz haragudni !
Peller Anikó
@bence: Grrrrr, hrrrrr, de csak lelőtte, simán megölte, kóser legyilkolta. Nem kínozta.

Minden állatot azért ölünk meg, mert
előszöris megtehetjük mint főpredátor,
kettő éhesek vagyunk,
három nem tetsző helyen vannak (a pókok pl, vagy a csótányok, levéltetűk, egerek pockok patkányok rókák vaddisznók fácánok nyulak)
négy szórakozásból, szafari, horgász, légycsapó
öt idegesítő kutya. A te szomszédságodban nem lakik egésznap csaholó kutya?

Ok, te mit tennél ha például rühes kutya rohangál az utcán és üvölt. Éjjel nappal.

Csak kérdem.
bence
@Peller Anikó: ! 1) Szólnák állatvédőknek !
2) Megfognám és elvinném orvoshoz ! A rüht ma kezelni lehet .
3) Megpróbálnék gazdit keresni neki ! De , hogy nem ölném meg , az biztos !
Peller Anikó
@bence: behúztál a csőbe, a rühes csak egy jelző volt. Van gazdája, de üvölt éjjel nappal. A gazdája nem mindig üvölt, a kutya üvölt. Odaláncolja a hálószobád mellé és ott üvölt. A kutya. Csahol amikor a kedve tartja. Te meg megőrülsz, mert tehetetlen vagy.

Az öregnek két lehetősége van, lelövi a gazdáját. Vagy lelövi a kutyát.

Csak egy példát mondtam, nem tudni, hogy csak szórakozásból lőtte le a kutyát (amit kétlek) vagy valamiért halálra idegesítette (a kutya). Minden állatot ölünk ne feledd.

Csak a kutya a szent. Az elfogultság ellen tiltakozom, kevés fajta állatot ölök, pókot, bogarat kiviszem, de féken kell tartani az állatokat. A vadászat is erre épül (elvben). A levéltetveket is gyérítjük, a szúnyogot is, a macskákat is.

Az állatvédelem pedig a kínzást tiltja, a leölést nem. Ellenkező esetben éhenvesznénk.
bence
@Peller Anikó: ! 1 ) Kutyahúst nem eszünk ! Tehát a kutyák tudatos kilövése TILOS !
Abban az esetben ha közös tulajdonú a lakás , vagy szólsz a közös képviselőnek , vagy ha nem rá tartozik , keresd meg az illetékes jegyzőt ! Az ő feladatuk a probléma megoldása ! Remélem , tudtam segíteni ?! Én a helyedben először megpróbálnék a kutya gazdájával beszélni , mert nem a kutya tehet erről a problémáról , hanem a hülye gazdája aki nem megfelelően tartja , és nincs tekintettel a szomszédjaira ! Ő akit okolni lehet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.