Előre lezsírozva A magyarországi választásokról. Kim Lane Scheppele professzorral, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusával március 19-én készült a következő interjúrészlet. Az önkényuralmi rezsimek, valamint a magyar politika és jog szakértőjeként már akkor tudta a magyarországi választások eredményét, és el is magyarázza nekünk, hogyan működik az új választási rendszer. Oldalamon továbbra is főleg előremutató videókkal szeretnék foglalkozni, de úgy gondolom, hogy a politika mindannyiunk ügye, nem szakadhatunk el teljesen attól, hiszen meghatározza mindennapi életünket, egymással szembeni kapcsolatainkat, és döntésekre kényszerít bennünket. Nem foglalok állást egyetlen párt mellett vagy ellen, hiszen ahogyan eddig is, most is az az elvem, hogy a pártok csak megosztanak bennünket. Mégis fontosnak találom ezt az interjút, mert minden embernek joga van tudni, hogy becsapták. Most is, ahogyan eddig is olyan sokszor. Túl kell lépnünk...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Pont ez az amiről sokan és egyre többen beszélünk. Ide nem új választások kellenek, mert annak nem lenne semmi értelme! Itt ki kell harcolni legalább azt, hogy vagy állítsák vissza a régit vagy egy teljesen újat, amit minden párt hajlandó elfogadni egységesen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
@karma1: Voltak, akkor is akik szóltak, hogy ezek eleve állam elleni bűncselekmények, amit Orbánék elkövettek. Sőt én is szóltam többed magammal sok helyen mind online mind offline, de a nép is be volt hülyítve, hogy szavazzunk és stb. Most láthatja mindnki, hogy a bojkottra felhívóknak volt igazuk.
karma1
@peterkelemen: Kedves, en nem Rolad beszelek, hanem olyan emberekrol, akik dontesi helyzetben voltak anno, vagy eppen vannak most is.
Asszem, a orban korul lebzselo tanacsadoknak, jogaszoknak, szakembereknek kellett volna erre nyomatekosan felhivni ELSOSORBAN a figyelmet, es ha orban ennek ellenere megis kidolgoztatta a torvenytervezetet, es atadta a bajszos szarnak alairasra, akkor adernek kellett volna azzal visszadobni, hogy ezt egesz egyszeruen NEM TEHETI MEG! De kussolt orban tanacsadoi team-je, es ader is. Mar nem emlekszem, hogy visszaadta-e vagy siman alairta-e a torvenytervezetet.
De ha a tanacsadok es ader atengedte, akkor a Parlamentben a segguket mereszto ellenzeknek fel kellett volna tunni, hogy valami nem koser. De ok egyetlen kurva szot sem szoltak ellene!
Az ellenzek is mehet a lecsoba.
peterkelemen
@karma1: Döntési helyzetben 2010 óta nincsenek.
karma1
@peterkelemen: De cak tudja mondani az ellenzek, hogy "objection" ? NEM?
csipetke
@peterkelemen: 23:37 Ezzel csak az a gond,hogy a fidesz dönt mindenről sajnos,és nem gondolom,hogy visszaváltoztatják a szavazási rendszert.Ezek ellen valami keményebb dologgal kell fellépni.
Cicamama55
Én is mindig ezt hangoztattam! Az ellenzéknek már régen össze kellett volna fogni és bojkottálni a választásokat! Már a 2014-est is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.