A libanoni maronita egyház vezetője, Besára Butrosz ar-Rái antiókhiai pátriárka gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek választási győzelméhez – derül ki abból a levélből, melyet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden juttatott el az MTI-hez.

A pátriárka szerint a magyar nép értékeli azt a "kiváló vezetést", melyet a kormányfő az elmúlt csaknem egy évtizedben gyakorolt.

Rái felidézi, hogy 2013-ban Magyarországon járt, és személyesen is találkozott Orbán Viktorral.

"Egyike az Ön eszméinek, melyre élénken emlékszem, hogy (.) országát közel tartsa azokhoz a keresztény gyökerekhez, melyek évszázadokon át hatással voltak Európa kultúrájára, és, hogy a kormányára nehezedő hatalmas nyomás ellenére nem volt hajlandó felvizezni álláspontját, s beállni a legújabb európai trendek követői közé" – írja az antikókhiai pátriárka.

A vallási vezető külön köszönetet mond, hogy Magyarország számos libanoni diáknak lehetővé teszi, hogy ösztöndíjjal tanulhassanak Magyarországon, így a libanoni és magyar fiatalok szoros kapcsolatba kerülhetnek, ami a két nép közötti kötelékeket is erősíti.

"Imádkozom, hogy a mindenható Isten továbbra is áldását adja erőfeszítéseire, adjon egészséget, bátorságot és erőt, hogy folytathassa országa szolgálatát, és megőrizhesse azokat az értékeket, melyeknek kiváló identitását adják" – zárja levelét Besára Butrosz ar-Rái antiókhiai pártiárka.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
hamar építsünk nekik egy stadiont, templomot és szervezzük, h Zánkára jöjjön 10.0000 igaz magyar keresztény, a felcsúti úr áldásával és az a ő népe nyomorúsága által vala.
Equus1
@CsipkeRózsa: anyukám megtiltotta a csúnya beszédet, ezért nem mondom, h a fasz üsse ki a szemüket...
mackoka46
Van egy libanoni bank is hazánkban.Sikkasztani, orgazdának, pénzmosodának jól használhatók orbáncnak ezek az illibri migrik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.