Az adatvédelmi biztos szerint sértené a nyomozás érdekeit, ha nyilvánosságra kerülne, mit írtak Orbán vejének volt cégéről az OLAF-nál.

A Magyar Idők kormánypárti lap cikke szerint Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos arra a következtetésre jutott, aki szerint nem lehet nyilvánosságra hozni az Európai Csalás Elleni hivatal (OLAF) megállapításait az Elios-ügyben, mert azok nyilvánosságra kerülése sértené a nyomozás érdekeit.

Nem hozzák nyilvánosságra OLAF-jelentést

Fotó: pixabay.com CCO

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Tényi István bejelentése után kezdett vizsgálatba. 

Péterfalvi szerint az ügyészségnél lévő OLAF-jelentés feljelentésnek minősül, vagyis az arra vonatkozó jogszabályok alapján kell eljárni. A vonatkozó jogszabályok szerint pedig nincs lehetőség arra, hogy a nyomozás iratait vagy annak meghatározott részét közérdekből lehessen megismerni, mint ahogyan arra sincs jogi lehetőség, hogy annak másolatait kiadják.

Az OLAF főigazgatója 2017. december 22-én tett javaslatot arra, hogy Magyarország Ügyészsége költségvetési csalás miatt indítson eljárást az Elios Zrt. által megvalósított, az Európai Kohéziós Alapból támogatott magyarországi közvilágítási projekt miatt.

Az OLAF vizsgálata 35 közvilágítási projektre vonatkozott, a szervezet főigazgatója 17 esetben tett ajánlást büntetőeljárás megindítására.

A Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én indította el a nyomozást, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Bocs, de nem Tiborcz és Gorbán érdekeit sértené?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Shikari: Porosz katonatiszt volt, nem náci, nem SS alakulatot parancsnokolt, ezzel nincs semmi baj sem, ahogy a magyar hadsereggel sem volt, mint fegyveres testülettel, csak évtizedekig hamis képet festettek róluk a történelem hamisítók. Jó lenne ha valamelyik mai vezetőnk a "bokájáig érne" egy a Donnál megfordult őrmesterünknek.
nezelodo
@Shikari: Inkább érdekel a magyar hadvezetés. Akkor még nem lehetett fotószerkesztéssel érdemeket szerezni, hogy ott volt a háború "Oszkár Gáláján" szerkesztett fényképe szerint, és zacskót is hiába húztak volna a fejükre, hogy ne ismerjék fel, sőt a függöny mögé sem bújhattak. Szóval melyik ér fel emberileg talptól bokáig esetleg?
advocat
Ja! Csak a 4-es metroét? Igaz? Péterfalvi uram? Nyalakodunk? Lejár a mandátum? És messze a nyugdíj?
nezelodo
@Shikari: Annak kell lennie, ha már a lánya hercegnő. és államférfiként tárgyalhat politikai gazdasági szereplőkkel, és arab olajsejkkel. Azt is elfogadom, hogy a Nemzeti Vejkó az enyves kezével passzol famíliába, szóval nincs vita köztünk. Azt is látom, hogy ápolja a hagyományokat, tart néhány udvari bolondot is.
nezelodo
@Shikari: Rajtad kívűl mindenki érti, de úgy röhögtedheted ki magad ahogy akarod, végtére is ez testhezálló feladat neked. Nekem meg ez ügyben a kilenc is páros, kívűlről nézem a nemzeti szerénységet, maximum van véleményem, nem szorulok senkire, a munkám mellett.
nezelodo
@Shikari: Bocs de ahogy visszanézem az rendszerváltás óta történteket, éppen a fidesz volt a hözöngő. Tőlem sem hallottál ilyesmit, még ha ha a királyod nem akarja engedni akkor is lesz véleményem róla és a sleppjéről, és fogja még szorítani Őszerénysége fejét Szent istván koronája. Semmivel sem különbek, mint akiket támadnak, egy a fészekalja, hiszen éppen ők hívák magukat liberálisnak. Vagy már akkor is hazudtak?
Elismerem amúgy profi a politikájuk, ettől profibban csak a korrupciót, a tolvajlást művelik. éppen erről szól az OLAF jelentés, és biztos vagyok, nem ez lesz az utolsó, amit az az impotens brüsszeli társaság felefed. Ezt egyiküknek sem kell sem megerősíteni sem tagadni, majd eldönti az aki adta az ellopott pénzt. Ha ez sem elég, majd az utókor fog ítéletet mondani, ahogy szokott lenni, és ebbe bele kell nyugodni, és akkor is úgy van, hogy az kiabál akinek a háza ég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.