Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

Hatályon kívül helyezték Budaházy György ítéletétFotó: Kovács Tamás/MTI

A vád szerint

a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni az akkori, szocialista-szabaddemokrata kormány politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

A Fővárosi Törvényszék 2016 nyarán első fokon tizenhárom év fegyházra ítélte terrorcselekmény, testi sértés, kényszerítés miatt Budaházy Györgyöt, aki több évet töltött előzetes letartóztatásban. A 17 vádlott közül 15-öt terrorcselekmény miatt 5-13 év letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Ez az igazi szarakodás.
de ha mint mezei állampolgár lennél már a műanyag lakat is rád rohadna annyira meg mértek volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
Kell a hely Gyárfásnak.Elvileg Tiborcznak is kellene helyet szorítani,de most még az após megvédi.Aztán majd az apósnak is kell egy cella.Úgy látszik,hogy erre a nemzeti törzsökös majomra meg hirtelen szükség lett.
nemfideszes
@Shikari: Miről ugatsz már megint te szellemi nyomorék?! Ugyan azért amit ez a mélymagyar szar és bandája elkövetett egy menekült már rég a börtönbe rohadna élete végéig terrorizmus vádjával.
Koncepciós perek?!!! 2006-ban a kubatov legényei által vezetett fideszes és szélsőjobboldali csürhe szétverte és felgyújtotta a fél fővárost. Molotov koktélokkal, utcakővel, husángokkal, vagy éppen egy elkötött tankkal támadtak a rendőrökre. Ennek eredményeként 399 rendőr szenvedett sérülést közülük 43-an súlyosan. Minek után a fidesz hatalomra került, a fideszes bírónő semmisé tesz minden korábbi jogerős ítéletet, "munkájának" elismerése képen a fidesz beülteti az alkotmánybíróságba. Kubatovnak a 2006-os érdemei elismeréseként pedig odaadják a 6.2 milliárdért visszavásárolt és felújított FTC stadiont és ingatlanjait. A randalírozók között pedig szétosztanak 270 millió forintot... szóval el lehet húzni a bús 3.14csába a koncepciós per dumáddal egyetemben!
Zeta
@magyarbakancs: jöhet a felmentő hadművelet!
Zeta
@Shikari: igen , mert Salamonék hoztak egy semmisségi törvényt, hogy az általuk felkért város felgyújtókat ne lehessen bü tetni!
kereső
1. § A 2006. szeptember 18. és október 24. között, a Magyar Köztársaság területén, a tömegoszlatásokhoz kapcsolódóan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, illetve garázdaság miatti elítélések, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése elkövetésének megállapításai semmisnek tekintendők, amennyiben az elítélés vagy a megállapítás alapját kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte.

2. § Az első fokon eljárt bíróság - az ügyész indítványára, illetve a terhelt vagy a szabálysértési eljárás alá vont személy, a védő, továbbá a terhelt vagy a szabálysértési eljárás alá vont személy hozzátartozója kérelmére - semmisnek

a) nyilváníthatja az 1. §-ban meghatározott területen és időhatáron belül, a tömegoszlatással közvetlen összefüggésben, méltányolható körülmények között elkövetett más bűncselekmény, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó szabálysértés miatti elítélést vagy megállapítást,

b) nyilvánítja az elítélést vagy a megállapítást, ha a 3. § (1) bekezdés a) pontja szerinti eljárást elmulasztotta.
Zeta
@Shikari: 2011 xlv törvény a 2006 őszi események büntetéseinek eltörléseről!
Te tájekozódj, ne beszélj hülyeséget, mert hülye vagy ! Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.