Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

Hatályon kívül helyezték Budaházy György ítéletétFotó: Kovács Tamás/MTI

A vád szerint

a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni az akkori, szocialista-szabaddemokrata kormány politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

A Fővárosi Törvényszék 2016 nyarán első fokon tizenhárom év fegyházra ítélte terrorcselekmény, testi sértés, kényszerítés miatt Budaházy Györgyöt, aki több évet töltött előzetes letartóztatásban. A 17 vádlott közül 15-öt terrorcselekmény miatt 5-13 év letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Ez az igazi szarakodás.
de ha mint mezei állampolgár lennél már a műanyag lakat is rád rohadna annyira meg mértek volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Ez az igazi szarakodás.
de ha mint mezei állampolgár lennél már a műanyag lakat is rád rohadna annyira meg mértek volna.
wagabund
-Elnök úr! Most meg rám szignálták a Budaházy ügyet..tudna valamit segíteni a tisztánlátásban?
-Budaházy?...Budaházi ?..olyan ismerős a név... tudja mit? ...menjen le ifjú kolléga az irattárba, ott a mindenre emlékező Pista bácsi kikeresi magának a vonatkozó aktákat...aztán molyolhat évekig...
-én már nem is emlékszem ki volt ez az ember..sajnálom..
-Köszönöm elnök úr!
-Nem irigylem fiam...
Fradigege
Miután kubatov kopaszai kiestek a prixisből, elő kapták a lúzer magorost. Ez a zsírmore valagát kezdte kinyalni. Halál átlátszó. Aki a felcsúti zsírmorét magasztalja, az nekem ne magyarkodjon. Vetetném le a cipőjét a Duna-parton.
Eladott Ország
Ha a rothadó narancsban szügyig álló nemzeti tudathasadás fájna.Véget kéne már vetni ennek a cirkusznak. A bírák már egymást védik, pontosabban egymás jogtalanságait. Mindegyik tudja, hogy a vád sántít, a bizonyítékok híján nem lehet megalapozott az ítélet, de ha egyszer egy bíró elítélte, nos akkor nem mondhatják, hogy hoppá, tévedett egy független magyar bíró. A mundért védik, még ha bekoszolódott akkor is. Mindenesetre egyelőre nagyon rosszul hangzik, hogy akár a nizzai terrortámadás elkövetőjével, akár a Soros György által pénzelt jogvédők „szerelemgyerekével”, Ahmed Hamed-del egy kalap alá lehet venni a „terrorcselekmény” szó miatt Budaházyékat.
namihami
Szabad legyen, ha a szükség (és a tv-székház szétverés) úgy hozza.
Szombaton tüntetés. Lehet, hogy kell majd egy ellentüntető tömeg is? Ahhoz pedig vezér...
Shikari
Fletóék nagyon be voltak tojva tőle így nagy valószínűséggel ártatlan!
2006 után is folytattak koncepciós pereket a tüntetők ellen, aztán mindet fel kellett menteni! Azt hiszem ez is az az eset!
Edmond Dantes
Kell a hely Gyárfásnak.Elvileg Tiborcznak is kellene helyet szorítani,de most még az após megvédi.Aztán majd az apósnak is kell egy cella.Úgy látszik,hogy erre a nemzeti törzsökös majomra meg hirtelen szükség lett.
nemfideszes
@Shikari: Miről ugatsz már megint te szellemi nyomorék?! Ugyan azért amit ez a mélymagyar szar és bandája elkövetett egy menekült már rég a börtönbe rohadna élete végéig terrorizmus vádjával.
Koncepciós perek?!!! 2006-ban a kubatov legényei által vezetett fideszes és szélsőjobboldali csürhe szétverte és felgyújtotta a fél fővárost. Molotov koktélokkal, utcakővel, husángokkal, vagy éppen egy elkötött tankkal támadtak a rendőrökre. Ennek eredményeként 399 rendőr szenvedett sérülést közülük 43-an súlyosan. Minek után a fidesz hatalomra került, a fideszes bírónő semmisé tesz minden korábbi jogerős ítéletet, "munkájának" elismerése képen a fidesz beülteti az alkotmánybíróságba. Kubatovnak a 2006-os érdemei elismeréseként pedig odaadják a 6.2 milliárdért visszavásárolt és felújított FTC stadiont és ingatlanjait. A randalírozók között pedig szétosztanak 270 millió forintot... szóval el lehet húzni a bús 3.14csába a koncepciós per dumáddal egyetemben!
Zeta
@magyarbakancs: jöhet a felmentő hadművelet!
Zeta
@Shikari: igen , mert Salamonék hoztak egy semmisségi törvényt, hogy az általuk felkért város felgyújtókat ne lehessen bü tetni!
Shikari
@Zeta: Tájékozódj, mert eltévedtél!
kereső
1. § A 2006. szeptember 18. és október 24. között, a Magyar Köztársaság területén, a tömegoszlatásokhoz kapcsolódóan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, illetve garázdaság miatti elítélések, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése elkövetésének megállapításai semmisnek tekintendők, amennyiben az elítélés vagy a megállapítás alapját kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte.

2. § Az első fokon eljárt bíróság - az ügyész indítványára, illetve a terhelt vagy a szabálysértési eljárás alá vont személy, a védő, továbbá a terhelt vagy a szabálysértési eljárás alá vont személy hozzátartozója kérelmére - semmisnek

a) nyilváníthatja az 1. §-ban meghatározott területen és időhatáron belül, a tömegoszlatással közvetlen összefüggésben, méltányolható körülmények között elkövetett más bűncselekmény, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó szabálysértés miatti elítélést vagy megállapítást,

b) nyilvánítja az elítélést vagy a megállapítást, ha a 3. § (1) bekezdés a) pontja szerinti eljárást elmulasztotta.
Zeta
@Shikari: 2011 xlv törvény a 2006 őszi események büntetéseinek eltörléseről!
Te tájekozódj, ne beszélj hülyeséget, mert hülye vagy ! Ennyi.
Shikari
@Zeta: Budaházyt nem is azért ítélték el. Ezt meg te is tudhatnád, ha megnézted volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok