Hétfő este a Demokratikus Koalíció szóvivője, Gréczy Zsolt volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége. A politikus elárulta, a Nemzeti Választási Bizottság arról döntött, hogy egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókörzetben szabálytalanságok miatt meg kell ismételni a választást. A DK vasárnap jelentette be, hogy megtámadják 40 körzet választási eredményeit, ahol azt szeretnék, hogy új szavazás legyen kiírva. Azokat a körzeteket támadják, ahol indult jelöltjük, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Most úgy tűnik, egy szavazókörben sikerült is elérni, hogy újraválasztás legyen. A döntés azért született, mert a választókerületben voltak olyanok, akik két egyéni szavazólapot kaptak, listásat viszont nem. Gréczy elmondta, emlékei szerint „az elmúlt 28 évben országgyűlési választáson még nem volt olyan, hogy meg kellett volna ismételni választást akár egyetlen szavazókörben is ilyen szabálytalanság miatt.” A szóvivő arról is beszélt, hogy többen jelezték feléjük,...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Csak így tovább!!!
NEM feladni!!!
HAJRÁ ellenzék!!!
RonaGyuri
Igen ezt pofázom már 9.-e óta, azokat a helyeket kell felülvizsgáltatni, ahol ilyenek történtek, s ha kiderül hogy rosszul adták a szavazólapokat, ott MEG KELL ISMÉTELNI a szavazást.
Egyébként a cikk szerzője kavarja az alapfogalmakat: kerület és szavazó kör két külön színt körzet meg nem is létezik! =))
cs.n.
Az összes szabálytalanság tekintetében ez csak csepp a tengerben. Elnézték, benézték, bocsika, de jóvanazúgy. Nem figyeltek, fáradtak voltak, stb. Itt nem egy 16 éves buszon fagyizó kiscsajról van szó, akit 16 ezerre büntettek. Itt kit büntetnek? Senkit. Elbasztad? El. Nem figyeltél? Nem. Nem baj, kapsz érte pénzt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.