Néhány támpont a nemzeti nőkonzultációhoz. Mit mondott pontosan Orbán Viktor? A Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában 2018. április 20-án. Nagy Katalin újságíró: A demográfia egy nagyon nagyon fontos kérdés Magyarország számára. A családtámogatás, az tovább épül? Orbán Viktor miniszterelnök: Szeretnék egy átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel. Mert a demográfia végül is rajtuk áll vagy bukik. Az ő döntésük. Fontosnak tartom, hogy mondják el, mi pedig pontosan értsük meg, hogy mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb ügy, de a közösség számára ugyanakkor egy fontos ügy. Nagyon személyes ügy, de úgy is mondhatnám, hogy a legszemélyesebb közügy. Csak a hölgyek tudják eldönteni. Nekem az a dolgom, azt hiszem, és a kormánynak az a dolga, hogy az ő döntésüket tudomásul vegyük, és ha gyermeket szeretnének vállalni, és el tudják mondani, hogy hogyan mehetne ez jobban és könnyebben, a gyermeknevelés, meg a családok egyben tartása, akkor mi azt meghallgassuk,...

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Az egy dolog, hogy ő ilyen együgyű, primitív bunkó

de az már vérlázító – s elgondolkodtató, hogy ebben a nagyon sokban mennyi nő volt – amit a nők általa vélt szerepéről volt pofája elmesélni

A tegnapi demográfia, nők és gyermeknevelés kérdéseiben előadottakról nekem a klasszikus ugrott be:
„A mi falunkból jött az üzenet
Áll még a gólya eszterág felett,
Nő még a fü a zöld domboldalon
És bent, az udvaron.
Kertünkben még virul a sok virág
És még rügyeznek tavasszal a fák
És egyre folyik a mezőn a munka
A mi falunkba.
A mi falunkba ákácfák alatt
Fehérremeszelt házak állanak
És estefelé, ha a nap lehull,
Bealkonyul.
A mi falunkba nyáron nő a zab
És éjszaka van, ha nem süt a nap;
Forgácsot vág ki fábul a gyalu,
Csodálatos, csodálatos falu.
nezelodo
Helyes, azokhoz a nőkhöz fodul akik szavaztak rá és akiket a Bözsivel megvett. Na jól néz akkor ki a demográfia! Remélem, nem fogják annyira gyűlölni a szomszéd gyerekét, mint Őcsényben az az öngát adó nőnek kinéző valaki cekkerrel a vállán, a kormány által befogadott migrénsokat!
micfild
@justhpeter: és aki imádja az miért imádja?
rdos
A fel-fel sejlő gyurcsány szálon túl :-) ebben a történetben az a durva, ami az idézetből kimaradt.

Az, hogy ez az "átfogó megállapodás" 20-30 évre szólna moszkoVitya szerint!

Csak kérdezem. A hazai szokvány eddig nem az volt hogy csak 4 évig láttak előre "politikusaink"? Amit meg végképpen nem értek, sem a 20, sem a 30 év ezzel a 4 éves ciklusidővel nem osztható. Értem hogy jogász, de az osztás az alsós tananyag az áltisiben! Persze újabban a számok nem számítanak (részvétel pl.). :-(
Sámannus
Aki Bözsivel érvel az menjen a jó kurva anyjába, és azon rugózzon.
MERT AZ NEM JÁR! kapja be amit én gondolok.
csipetke
@micfild: 6:43 Aki imádja,az szimplán elmebeteg,aki ugyanúgy orvosi segítségre szorul,mint imádata tárgya
csipetke
Ha most lennék abban a korban,hogy gyereket vállaljak,már az óvodában nyelvet taníttatnék,felkészítve arra,hogyha felnő,külföldön kell folytatnia az életét,mert ha így megy tovább,ez az ország 20 év múlva sem lesz élhető.Ha szerencsénk van,és orbán pár éven belül eltűnik a süllyesztőben,akkor is évtizedekbe fog telni,hogy a mérhetetlen károkat,amit ennek a szerencsétlen országnak okozott,valamelyest helyrehozzák.
RonaGyuri
@csipetke: ne légy igazságtalan; ez nem mind Orbán sara, erősen épít az apai örökségre, arra amit az MSZMP és elődei műveltek az országgal, pontosabban annak népével!
simmering73
Amit ők akarnak, azt ti sosem fogjátok megérteni: biztos munkahelyet, biztos, nyugodt jövőt. Egy élhető országot, ahová nyugodt szívvel tudnak gyermeket vállalni. Na ez nem megy nektek.
RonaGyuri
@simmering73: ismered a klasszikus viccet:
A repülő az Atlanti-óceán fölött száll, amikor megszólal a kapitány:
- Kedves utasaink, szélcsendes időben utazunk, az út felét már megtettük. Ha kitekintenek a jobb oldali ablakon, láthatják, mindkét motor működik. Ha balra néznek, láthatják: a két motor lángokban áll. Kérem, ne essenek pánikba! Nézzenek le, s az óceán mozdulatlan tükrén egy sárga foltot láthatnak. Az egy gumicsónak. Én innen beszélek...
justhpeter
@simmering73: Amit ők akarnak az a hatalom és a pénz. Ha nem így lenne, akkor nem hagyták volna lezülleni az egészségügyet és az oktatást. Összefoglalva: csak uralkodni és lopni akarnak.
csipetke
@RonaGyuri: 7:28 Egyik sem okozott akkora károkat,mint orbán.Az ő ügyködését látva nekem csak az jön le,hogy fáziskésése van az ürgének,(vagy a tanácsadóinak).Pl az ország kiürülése nem most kezdődött,és most vakarózik?Ide egy olyan vezető kellene,aki nem a saját hobbijábba feccöl sok-sok milliárdot,hanem az országra,nem uszít,és nem kelt gyűlöletet, ha a munkádat megfizetik,hogy meg tudj élni.Talán akkor ittmaradnak a fiatalok.
nezelodo
Hát nem sok empátia (semennyi) szorult a mi karizmatikus vezérünkbe! Elég slamposra sikerült a könyörgés, nem hiszem, hogy ettől tömeges szexjelenetek lesznek a szaporulat érdekében! Lehet, hogy ezzel vezette fel ai újkori Ratkó Emilia hivatalba lépését?
Nessy
Azt, hogy elfelejti délutánra, mit mondott délelőtt, ok.De hogy már arra se emlékezzen, hogy a gyerekcsináláshoz a hölgyeken kívül urakra is szükség van, az már katasztrófa.
Most a gyermek vállalás alap technológiájára gondolt, vagy a felnevelésre? A kettő erősen nem ugyanaz!
karma1
Je, en hulye meg azt hittem, hogy a "demografia erdekeben" nekem csak a ferjemmel kell szeretkezni, es nem kell az agyunkba harmadiknak beengedni balog patert, aki a fogantatas pillanataban elvarja a szeretkezo partol, hogy enekeljen, vagy hogy orban bujjon oda es ellenorizze, hogy vajon van-e a ferfiemberen koton vagy csak ugy "mezte'lla'b" kesziti a gyereket...:o(((((
Ha a magyar nok elmondanak neki, hogy mit akarnak, orban az eletben tobbet fel nem all a foldrol...De sajnos meg nem tartunk itt...
tudode
Ez a.. p o f a k a r a t é s bebizonyította a tegnapi SEMMITMONDÓ baromkodásával azt, hogy
.
Akkora paraszt, hogy el se fér sakktáblán.
.
Ahelyett, hogy a következő NÉGY ÉVI műsorról ketyegett volna
.
- s z e r z ő d é s t... akar kötni a nőkkel!!!
.
Mire? a .. s t a d i o n j a i r a, a TÉRKÖVEKRE, az EGY GYEREK NEM GYEREKRE!
.
ÚJ MŰSORHOZ egy normálisabb FÉRFI, v. .. n ő ...kellene ehelyett a POFAKARATÉS HELYETT!!!
csipetke
@Shikari: 9:28 Melyik a te neved? A libsi,vagy az idióta?
RonaGyuri
@csipetke: semmi gond ez a korlátolt barom az libsi-internacionálé volt alelnökéről beszél! =))
csipetke
@RonaGyuri: 9:47 Az '92-ben volt,ugye?Ezek talán nem is tudnak róla,azóta orbán milliószor csinált segget a szájából, ezt is tudja mindenki.De nem elegen..Néhány embernek itt olvasgatnia kéne a setét múltról...:)
nezelodo
A rendszerváltás idején egy nagyobb társaságban volt egy régen is sikertelen fazon, és az új hatalom sem jött jól neki, folyton senkiházizott ismeretleneket. Azon ajvékolt, hogy a komcsik idejében nem vették fel az egyetemre, mert csendőr volt a nagybátyja. Valaki megkérdezte tőle, hogy ha nem csendőr lett volna a rokon, több esze lett volna-e? Arról bölcsen hallgatott, hogy akkor már azért érettségi kellett a felvételhez, amije ugye nem volt, és azt sem vette észre, nem önmaga, hanem a felesége miatt van a társaságban. Na ez jut eszembe a libsi bolsi, senkiházizókról.
emerencia
@simmering73: 07:28 Nemcsak a szülőképes korú nők akarják mindezt, hanem mindenki. A magyar társadalomnak égetően szüksége lenne az emberekbe befektetni függetlenül az életkoruktól és társadalmi helyzetüktől. Enélkül nem fog több gyerek születni itthon.
RonaGyuri
@csipetke: pontosabban a saját szavai szerint: "1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, alelnöke"
Eladott Ország
Nincs mondanivalótok, programotok, csak az általatok távvezérelt lakájbirodalom, az állami szinten űzött korrupció, a Putyin seggében dagonyázás, a szociális rendszer gyalázatos lezüllesztése, a rohadék fociakadémiáitok és a földbunkó disznószerelőitek valaga alá összelopott milliárdok. És még mindig mások tehetnek róla.
Desischado
Élhető ország, biztos egzisztencia, és maguktól is szülnének a nők! De itt mire?!
Amúgy én boldogan segítek orbánnak. Kötél, kés, benzin, nyaktiló, lapát, furkósbot, élve kibelezés, kihagytam valamit?
Nessy
Én egy segítőkész civil önkéntes lévén, szívesen segítenék Orbánnak,csak a mikéntjét nem tudom. Bár nem vagyok fiatal, de ízlésem még van. Ez kiesik. A kezem sem remeg még, hogy segítsek felállítani a csüggedőt. Akinek van ötlete, jelentkezzen, csupa segítőkészség vagyok! Tényleg nagyon meleg van. :-))
karma1
@RonaGyuri: Draga Gyurikam, itt a kommentelok kozott meg a leg orban-ellenesebb tagok sem mondjak azt, hogy minden 2010-ben lett rossz. Tudtuk, hogy nem volt jo, hogy volt haboru, ujjaepites, egy eros rakosi korszak, 56, aztan egy darabig volt valoban fejlodes, amugy cuclista modra. De hogy orban AKARATTAL teszi tonkre az orszagot minden szempontbol es minden statisztika ettol az idotol fogva romlik, az orszag a rengeteg segely ellenere egyre jobban csuszik lefele, es most mar szinte behozhatatlan hatranyba kerul lassan mar Albaniaval szemben is - hat ez bizony teljesen orban felelossege.
Ugyanis o valtozast igert, jobbat, mint ami addig volt. Az emberek hittek neki, mert hinni akartak, es mert nem olyan volt a politikaja az indulaskor, mint ahol most van. Koponyegforgato, penz- es hatalomehes, velejeig romlott, elmebomlott - nincs helye tovabb az orszag elen. Lemondani nem akar, meghalni termeszetes uton nem fog, az elmebetegseg inkabb egy allapot, amit kezelni kene, de 100 eves koraig is elelhet.
Ha most, hetfotol indulna el a VALTOZAS, akkor talan 10-15 ev eleg lenne, de ez mar nem a mi eletunk javulasat jelenti, hanem a gyerekeinknek meg az unokainknak szamitanak majd az eredmenyek.
@nezelodo: Az a csaj a Ratko Anna volt... Mi , a mostani nyugdijba fordulok az utolso Ratko gyerekek.
Csak nehogy be akarja vezetni azt az iszonyuan szigoru abortusz torvenyt, amit a lengyelek vezettek be, mert abbol nagyon nagy balhe lenne.
Nincs az az epeszu no, aki most csak ugy, tervezes nelkul be tudna vallalni egy gyereket. (Nem a hulye plaza-celebekrol beszelek, akiknek mindegy, mert a penzuk megvan hozza).
orban imad masokat majmolni, sajat otlete talan a seggtorlesre van, semmi masra.
karma1
@csipetke: Ne etesd a trollt, mert ele'lvez. Minden hsz-tol dagad a maja, azt hiszi, hogy barkit is erdekel az, amit idebofog...
peterkelemen
Amelyik magyar nőnek van esze az nem itthon szül hanem egy jóléti és szabad országban.
RonaGyuri
@karma1: ezt benézted én nem elsősorban a 10 előttiekről beszéltem, bár te tudod azoknak is elévülhetetlen bűnei vannak, de az eredendő bűnt a szocializmusban és részben előtte követték el.
karma1
@RonaGyuri: Nem neztem be, mert ugyanezt mondom. En csak azt mondtam, hog yorban aki valtozast igert - es lehetosege lett volna, az felgyorsitotta a lopast. Dehogyisnem a kadar korszakban kezdodott ez az egesz, (illetve a rakosi eraban...)
görbetükör
Talán ha a vak komondorokat rács mögé dugnák...
csipetke
@Desischado: 13:24 A négyfelé vágást,és a kerékbetörést.A többi stimmel...:))
csipetke
@karma1: 13:44 Tudom,hogy igazad van,/és én is mindenkit lebeszélek róla/,de néha nem tudom megállni...
kissé felnőttem
eszement, most egyszerre hölgyek nők amugy meg ezzel nem foglalkozom. ja Gyurcsány szavaival viki ezt elkurtad, miért? 33 összetevője is lehet nem taglalom, anno volt egy viktóriánusan elhiresült beszólás 3 szoba 4 kerék vagy hasonló hát elsősorban biztos jó jövedelem ami itt keveseknek adatik lásd perlementerjeink fizetésjeik. minimum madam monda a lengyel anno 1,5 milla +- 400 ezer ez igy szép de csak 299 embert érint 4-5-6 millió havi a bankszektorosoknak meg 10-20-30 milla a haveri pályázatokat nyerdesőknek. : kettőspont, tovább nincs a mese hát szüljék ők tele az uniót ha tudják a pár száz év alatt mert a munkábol bérből élőknél ez nem megy minden a mai naprol szól a kaja a megélhetés a rezsi na summázva miből lehet 2-3 4 gyereket felnevelni bölcsi, ovóda, iskola meg a nem várható költségek. Viki én 3 -at felneveltem de 18 éves ám az autóm, 71 a szivem, és velem vénül ha érted? nyaralás hébe meg no HOTEL 1 x se tellett rá.48 év alatt akkor ne kábitsuk egymást, a RENDSZER ugy ahogy van bizonytalan kissé car ha érted igy kissé car. ne várj a nőktől erőn, ép észen felülieket ,mert ? elkurtad pedig volt rá időd. már késő.Se villám se kastélyom se kisvasutam max a mindennapi, az meg ugribugrihoz kevés ám. .2 hónapja mondhatom el ,hogy megtakarításom most először elérte a 200 ezret. még 10 év és ha igy marad milliomos leszek és 80 éves. HA ... na igen ha?
karma1
@png: Jot nevettem rajta, kosz,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.