Mészáros Lőrinc a felcsúti polgármesterségről való lemondása után is minden erejével azon lesz, hogy támogassa a településen élőket, és fő célja továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyen a kis- és középvállalkozások megerősítésében.

A Magyar Idők napilapnak adott interjúban Mészáros Lőrinc elmondta:

április 20-án írásban tájékoztatta az alpolgármestert és a jegyzőt arról, hogy lemond a polgármesteri tisztségről.

Döntésének okairól a nagyvállalkozó kifejtette: az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, ami tulajdonosként teljes embert igényel. Emellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, és mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni – fűzte hozzá.

Az üzletember a lapnak azt mondta, bízik abban, hogy visszavonulása után nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen nehezítve ezzel a munkavégzést.

Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

A lemondott polgármester arról is beszélt a Magyar Időknek, hogy azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak – aki csak névrokona – szavaznának majd bizalmat, mert benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön.

Mészáros Lőrinc szerint a település nagyon jó úton halad, óriási fejlődésen ment keresztül regnálása alatt: prosperáló, biztos lábakon álló települést ad át. A megvalósulás küszöbén álló terveik között szerepel még egy új bölcsőde és iskola felépítése, ebben is segít majd megválasztott utódjának.

"Én Felcsút polgára maradok" – Mészáros Lőrinc megnevezte, kit szeretne utódjának

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le!"

Hangsúlyozta: ugyan lemond a polgármesterségről, de továbbra is Felcsút polgára marad, és minden erejével azon lesz, hogy támogassa az ott élőket. Az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be – tette hozzá. Mint mondta, a Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítik, vissza nem térítendő támogatást nyújtanak nekik lakásépítésre és -felújításra, évente csaknem ötszázmillió forintot osztanak így szét.

A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám

- mondta a leköszönő polgármester.

Mészáros Lőrinc kitért arra is, hogy húszezer embernek ad munkát, megélhetést.

"Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd" – jelentette ki.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, vagyis munkájáért nem vett fel fizetést.

Forrás: MTI, Magyar Idők

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Te szarházi még a KSH átlagbért se fizeted ki. Szerencsétlen ember aki nálad dolgozik, te szarevő, tahól, f*szparaszt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Mi ez királyság? A mészarosnak semmi köze kit választanak. Enélkül is a félelem és az elvakult érdek mindenféleképpen fideszes jelöltnek kedvez.
egyvandor
@Ludmilla: Minden tisztességes ember így van vele, de aki Gorbán útjába kerül annak annyi és ehhez ma már Gorbánnak meg sem kell mukkannia.
egyvandor
@kisrigó: Az hogy egy versenyben meggazdagodott vállalkozó többszörösét képes összehozni egy keményen dolgozó akár több diplomás felkészült embernél, a kapitalizmusban elfogadható.
De hogy egy tehetségtelen és agyilag is senki, pusztán haverjának miniszterelnöki ciklusa idejében képes előbbre jutni és akkor is a leggazdagabbak listáján az ötödik helyre, az több mint bűncselekmény gyanús.
Desischado
Kiváncsi lennék a lemondás igazi okaira. Egyébként egy salak féreg, és esze sincs. A valódi piacon rögtön megbukna, ha nem lenne megfelelő hátszele.
Eladott Ország
Maradsz, egy tahó bunkó cigány, mint a kenyéradó gazdád.
evacica
@Pálinkafőző Rézüst: na most kapok mindjárt röhögő görcsöt!ha te irányítanád ezeket a cégeket akkor már rég tönkre mentek volna! Annyit ért Lőrinc barát a tőzsdéhez, mint Homonnay Gergely Erzsi cicája! Ez a fazon tényleg elhiszi magáról, hogy ért a cégek vezetéséhez! Mindenki tudja aki még gondolkodik ebben a lökött országban, hogy Lőrinc egy stróman és egy báb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.