Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti majd a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportját, a helyettese Vadai Ágnes lesz.

Gyurcsány Ferenc lesz a DK frakcióvezetője

A frakció csütörtöki alakuló ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta:

álláspontjuk nem változott, a választást továbbra sem tekintik sem szabadnak, sem tisztességesnek, de megalakították kilenctagú képviselőcsoportjukat. Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy "az önkénnyel szembeni harcban" minden eszközre szükségük van.

A DK a neki járó bizottsági helyeket úgy osztja el, hogy Arató Gergelyt az Országgyűlés jegyzőjének, Varju Lászlót a költségvetési bizottság elnökének, Vadai Ágnest a honvédelmi bizottság alelnökének, Oláh Lajost pedig az európai ügyek bizottsága alelnökének jelöli.

A megválasztott képviselő kiemelte, hogy

az új parlamenti struktúráról született megállapodást nem írják alá; záradékkal akarják ellátni, amelynek szövegét később ismertetik.

A szóvivő arra is kitért, hogy nem látnak olyan biztonsági kockázatot, amely miatt az Országgyűlés alakuló ülésének napján le kellene zárni a Kossuth teret.

Gréczy Zsoltot a sajtótájékoztatón szembesítették Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mondataival, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc 2010 előtti kormányzása miatt a Demokratikus Koalíció nem lesz képes 6-8 százalékosnál nagyobbra nőni. A szóvivő azt felelte,

érez némi ellentmondást, mert a polgármester korábban több körzetben is arra buzdította a választókat, hogy szavazzanak a DK jelöltjeire.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Shikari: Aha.
Ezért kérdezte a 2006-os eseményeket vizsgáló bizottságban egy fityfaszos képviselő,hogy miért nem használtak éles lövedéket?
Ugye seggfej?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...pedig hogy szeretett volna minyiszterelnök leni...
cikicakk55
@Shikari: Ezt a közbe lövetést te sem hiszed el. Mond már meg,hogy most két hétvégén is 100.000 ember miért tudott békés maradni,még 2006-ban az Orbán uszította pár száz,vagy ezer börtönviselt emberek,miért tudtak autókat,kukákat gyújtogatni, kirakatokat betördelni? A tv székháznál történteket már nem is említem.Szerinted a mostani két tüntetésen Orbán rendőrei mit csináltak volna,ha csak egyetlen ember is abból a 100.000-ből csinál valami agresszívet? Te nem láttad,de sok ember látta,milyen készültség volt a tüntetéstől egy sarokra. Na ha azok beindultak volna,akkor ott már halottak és ha azok nem is,de súlyos sérülések lettek volna. Egyszerűen Ők arra lettek felbérelve,hogy ezt csinálják. Mit kellett volna tennie akkor a gyurcsány kormánynak? Békésen nézni,amit sorra felgyújtanak mindent? Esetleg végignézni,amint szétverik az egész tv székházat? Amerikában,vagy Angliában mit csinálnának az ilyen csőcselékkel. Ki nem állhatom Gyurcsány erőszakos,mindenáron a központban akaró maradását,de akkor hibázott a legnagyobbat,mikor még 4 évig kormányon voltak, a felbujtó Orbánék ellenzékben és nem tettek semmit,pedig tudták kik állnak az erőszak mögött.Csak nézd meg a videót mit tettek azzal a pár ligetvédővel? Védjed Orbánodat,a te dolgod. Igaz,megfogadtam,hogy nem írok a provokatív hozzászólásokra,de neked igen,mert veled legalább lehet kulturáltan vitázni.
koszpeko
@Shikari: Aha.
Ezért kérdezte a 2006-os eseményeket vizsgáló bizottságban egy fityfaszos képviselő,hogy miért nem használtak éles lövedéket?
Ugye seggfej?
koszpeko
@Shikari: Nyitray András, a Fidesz országgyűlési képviselője, a bizottság tagja ugyanis a jegyzőkönyv szerint azt rója fel a rendészeti miniszternek, hogy a rendőrök miért nem használhatták a fegyverüket a tüntetőkkel szemben.
egyvandor
Most hogy hét év után jobbról balról gáncsoskodás ellenére sikerült frakciót alapítaniuk remélem tényleges aktív ellenzékként fognak viselkedni a parlamentben.
egyvandor
@egyvandor: Azokon a napokon amikor GyF szót kap Gorbán nem fog merni bemenni a parlamentbe vagy a függöny mögött fog bujkálni. kövér bolsevik elvtárs-úr meg mindent be fog vetni, hogy szankcionálja a felszólalásait.
Ha mégis lesz szócsata láthatjuk majd az intellektuális különbséget a "sosemhazuttam" meg a megélhetésiek "hazudóspatásördöge" között.
bencemacska
@egyvandor: ma, 20:17
A remény hal meg utoljára!!!

Szerintem Gyurcsánynak az volt a hibája, ami az erénye: NEM LOPOTT! Sem magának, SEM A PÁRTJÁNAK!
HA lopott volna legalább egy médiára valót, vagy a BÁR CSAK A KÖZMÉDIÁT LOPTA VOLNA EL! Nem itt lennénk!!!
Pl. nem tudta volna a semmilyen köpnömkő úgy lejáratni, ahogyan "sikerült" neki a komplett "karakter gyilkosság"!!!

"Hosszú cikket közölt a magyar miniszterelnökről a francia Paris Match nevű bulvárlap, amely szerint a magyar miniszterelnök "igazi gyilkos jellem, leginkább a disznóvágásokon".
Ugye mindenki tudja rögtön, melyik miniszterelnökünkről beszél a francia újságíró!!!
Legalább 10 év múlva válaszolhat ő is OV-nak!
egyvandor
@bencemacska: Nagyon mellbe vágta a korrupt megélhetésieket az autófényezős mondata. Saját párttársai is ellene szavaztak amikor az átalánydíjas kifizetések anomáliája elleni törvény szavazására került sor.
Nem volt okos dolog nyíltan szembe menni a politikai elit morális gátokkal nem rendelkező többségével. Ki kellett csinálni.
Szerintem a következő patásgyurcsány a Márk Zay Péter lesz.
bencemacska
@egyvandor: ma, 20:41
Szerintem is.
De nem értem neki mi baja Gyurcsánnyal!?
Szerintem csak akkor fogja megérteni Gy. F. helyzetét, amikor ő is a saját bőrén érzi a "fővadász" áldásos tevékenységét!
bencemacska
@Mirabilis: ma, 20:33
És egyáltalán ki jogosult belepofázni egy párt parlamenti frakciójának belső ügyeibe?! Kinek mi köze hozzá, hogy kit választanak meg vezetőjüknek?
Nyilván, akiben megbíznak!
egyvandor
@Mirabilis: 2006-ban a kormány befolyása a dolgokra csak formális volt. 2002-re a fidesz emberei már mindenhová mélyen beágyazódtak. (Mit utólag tudjuk rengeteg ember volt fidesz kompatiilis az mszp-ben is). Ha GyF olyan parancsot adott volna ki, amihez nem lett volna joga, talán mostanra töltené le büntetésének felét valamelyik fegyházban.
Ellenben a hőssé kikiáltott "tüntetőket" (kb azokat akik mindig megjelennek verőlegényként a fidesz védelmében) akik gyilkossá is válhattak volna ha nem sikerül mások által kimenteni azokat akikre rágyújtották az üzemképtelen vízágyús kocsit.
bencemacska
Ki támadt, kire?
A rendőrök védték a TV székházat. Ez volt a feladatuk! Munkaidőben! Miért is kellet védeni? Mert bent dolgoztak, akik éppen munkaidőben voltak. Voltak bent interjú alanyok és egyéb szereplők is! Hány rendőr sérült meg, szenvedett maradandó sérülést?
Kik voltak a támadóik? Valakik oda szállították nekik a köveket, vagy csak felbontották az utcát??? Nekik nem kellett dolgozni sem? Mégis jól éltek !
Miért akarták felgyújtani a TV2 közvetítőkocsiját? Miért nem engedték a riportert és a stábját kiszállni? Lehet, hogy mást látott volna, mint amit a HÍR TV közvetítője nekünk közvetített?!
Nem mindenki újszülött ám itt, hogy mindent bevegyen!!!
Edmond Dantes
Attól sajnos lehet tartani,hogy a Parlamentben elviszi a showt.Viszont annyi hasznunk kétségtelenül lesz belőle,hogy amikor majd ő beszél,vagy kérdezi a miniszterelnököt,Orbán a függöny mögött fog bujkálni.
koszpeko
@Shikari: Csodálkozol rajta?
Hányszor lett elugatva, hogy megindul a rendőrség?
Jozefina
Fogja is kapni orbán a kokikat és sallerokat tőle!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.