Hamarosan napirendre kerülhet a politikusok bérrendezése! A Blikk információi szerint ugyanis nemsokára emelhetik a képviselők és az állami vezetők illetményét.

A bulvárlap értesülései arról szólnak, hogy a tervek szerint a képviselői alapilletményt a jelenlegi 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre emelnék. Mivel a képviselői illetmény a helyettes államtitkári fizetéshez van kötve, várhatóan az állami vezetők sem maradnak ki a jóból, és párhuzamosan nekik is emelkedhet a bérük, vagyis a helyettes államtitkárok is 1 millió forintot kaphatnak, annyit, mint jelenleg az államtitkárok.

Emelik a képviselők és az államtitkárok fizetését

Emelnék továbbá az albérleti támogatásokat, itt az az indok, hogy teljesen elszálltak a fővárosi ingatlanárak: négy éve még bőségesen elegendő volt egy belvárosi lakás bérleti díjára és rezsijére havi 187 ezer forint, amit erre a célra igénybe vehettek a vidéki képviselők, ám most már egyre nehezebben lenne.

Csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére

– magyarázta forrásunk, aki szerint a gazdasági helyzet és az átlagos bérszínvonal folyamatos emelkedése miatt magyarázható lesz az intézkedés a közvélemény számára.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
remélem,a közmunkások,rokkantak,nyugdíjasok járandóságai is ilyen mértékben emelkednek,mivel ők nem ártanak az országnak,nem is lopják el
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
remélem,a közmunkások,rokkantak,nyugdíjasok járandóságai is ilyen mértékben emelkednek,mivel ők nem ártanak az országnak,nem is lopják el
simmering73
Már éppen ideje. Legalább nekik legyen annyi, amennyit megígérnek maguknak. Nehogy úgy járjanak mint mi. Amikor beígérte a kormány a 30%-ot, majd minden pótlékot elvettek és a vége alig 6%-os fizetésemelés lett.
Clavigo
Nincs is ennél fontosabb ügy,,az kétségtelen.
X-ray
Egy dolog vigasztal engem: NEM AZ ÉN ADÓMBÓL EMELIK VAZZE...
Clavigo
Szerencsére ezt a " bulit " nem kell erőből,,2/ 3-dal átverni Őfelsége " ellenzékén "... Azért sem fogok korán reggel okádni.
balos
Amit most érzek az a megelégedettség!Nem csalódtam!A kisebb parlament többször annyiba kerül a birkák népének,mint a régi!Ráadásul lassul a az egészségügyi dolgozók kivándorlása(mindegyik mellé egy tekes rendeltek nyugtatónak)Szóval nemsokára látjuk a nagy alagút végét!Az még nem "világos",hogy csernobil vagy É.korea lesz a végállomás!Ez csak a "Nedves" vezető miatt nem lesz mindegy!Az utóbbi mellett látszik,hogy a nedvesünk egy szellemi tőrpe!Meg akik rászavaztak!
bakegya
@Clavigo: tévedsz,van-KÖRBEDRÓTOZTATTA AZ ORSOS viki A MAGYAR PARLAMENTET-még véletlenül se vegyen vissza A BECSÜLETESEN ADÓT FIZETŐ NÉP egyetlen krajcárt se a képviseletes disznófejü-KERESZTÉNY csalóktól!!!
papa.49
Na végre erre vártam már, még semmit nem tettek, de a ,,bérüket,, már JELENTŐSEN EMELIK !!!
Na HURRÁ !!!
Ezek csak megélhetési szarzsákok nem egyebek !!!
Nessy
Nekik nem elég az inflációval azonos béremelés? A tizenkétezer forintos prémium, meg évente tízezer Böske? Nekik kapásból nettó13,3% JÁR! Csak tudnám miért?
papa.49
@Nessy: Ezt a tavalyi évet ne vedd alapul, se 12 ezer forint, se böske nem lesz vagy 3 évig ezt merem borítékolni !!!
Sámannus
Jobb lenne négy év múlva, amikor kiderül, hogy megdolgoznak-e érte
Jozefina
Plusz még amit hozzá lopnak!!! Bravó!!! A nemzet jól teljesít!!!
36
Nem irigylem tőlük, de legyenek azon, hogy a politikusi körön kívül is gyarapodjanak a polgárok.
Eladott Ország
Lényeg a 28500 Ft-os minimálnyugdíj sziklaszilárdan áll, tíz év óta. Rohadt egy banda!
wagabund
..."Emelik a képviselők és az államtitkárok fizetését"...valamint a nyugdíjakat is...
(ez nem tudom miért maradt le a címből)
Nessy
@wagabund: Mert ez számonkérhető lenne! Igaz, ez sohasem zavarta pártunkat és kormányunkat.Letagadják a Tejutat az égről!
wagabund
@Nessy: Tejút?? az már rég nincs ott...valaki lenyúlta...
Eladott Ország
A parlamenti melegedőbe bevergődött, a közösből bőven osztott pénzért a következő négy évben félgőzzel elbohóckodó állítólagos ellenzéki urak és hölgyek elmehetnek a picsába. Hiába álltunk sorba órákon át. Hiába voltunk többen olyanok, akik egy demokratikus országban akarunk élni. Hiába kapott a Fidesz kevesebb szavazatot, mint az ellenzéki pártok, mert a változást akarók szavazatai megoszlottak, a Fidesz pedig egy tömböt alkot. Nem, nem lett több a Fidesz tábora. A külhoni szavazatokkal, a megfenyegetett, szervezetten szállított kiszolgáltatottak szavazataival, az Ukrajnából importált bérszavazókkal lett több, nem az ország lakói álltak többen melléjük.
tudode
Minden kurzust követően AMIBEN EGYETÉRTENEK .. e g y h a n g u l a g ..a honatyák/anyák az a SAJÁT ILLETMÉNYÜK emelése.
.
Ma már a csillagos égig emelik a saját ILLETMÉNYÜKET, azzal szemben, hogy 1990-ben "csak" HÁROMSZOROSA VOLT egy mezei képviselő tiszteletdíja:
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
advocat
Ha ennyire együttműködnek, nem lehetne a nyugdíjakat is egy kicsit megemelni? Mint a minimálbért. Mert a fizetésemelés már egész jól megy!
Eladott Ország
nepszava.us/az-ellenzek-a-penzt-valasztotta-veresegre-van-itelve/
Az ellenzék megint becsapta a magyar népet, az Orbántól való szabadulás helyett a pénzt választotta. Megtörténtek a jelöltállítások, ebből kiderült, hogy minden ellenzéki párt arra törekedett, hogy a jelöltállításssal maximalizálja az elnyerhető kampánytámogatást. Emellett saját erkölcsi tartásunk megőrzésére Orbánnal szemben azzal, hogy nem tesszük azt, amit szeretne, ellenállunk neki, nem veszünk részt egy hazug színjátékban. Mi nem legitimáljuk őt, és az ellenzék rendszerbe való belesimulásához, további asszisztálásukhoz, és a megélhetésükhöz sem járulunk hozzá. Nem érdemlik meg, mert nem tudtak áldozatot hozni.
justhpeter
A rokkantat meg levitette 42%-ra, így csak járadékos lehet. Ugrott az elhunyt férj utáni özvegyi nyugdíj is, így lett a 105 ezerből 45 ezer. mert a 105 ezer olyan sok volt. Ellentételezésként addig csak 4 órát dolgozhatott, ez után már akár 12-t is.
Forduljanak fel ott ahol vannak.
magyarbakancs
Bal ,és jobb oldal egységesen megszavazta ?
Ebben az egyben egyetértés van.
advocat
Gyurcsány (és Bajnai) annak idején "ingyen" dolgozott, illetve átutalta pénzt egy arra érdemesnek. Ferencünk most? Remélem igen.
kissé felnőttem
a mentősők kimaradnak meg a tűzóltók is ? na megint az első munkanap a saját javadalmazásuk az első, a NÉP hol kullog az nem számit ? Na ez is csak a nők kedvét veszi ám el a szüléstől aztán pincsiként pitizhet a viktor de ha nem akar csalódni elő sem hozza tőbbé ezt a témát
Eladott Ország
@kissé felnőttem: "Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs."
Hellcat
Laza 33% os béremelés...na ki kapott még ennyit a munkahelyén?
justhpeter
@Eladott Ország: A 66%-ot vitte le a bizottság két részletben 42-re. A 66% és az özvegyi nyugdíj volt együtt 105 ezer.
Eladott Ország
Az ellenzék bement a parlamentbe, hogy megmaradjon a status quo, legyen meg a pénz, a rang, a kedvezmények, a nyitva hagyott kiskapuk, melyen belépve szedegetni lehet a NER-lovagok által elpotyogtatott magokat. Minden maradjon így, hogy látszatellenzékiként megéljen a család, a párt, az emberek nyugodjanak le, demokrácia van, majd egyszer győzünk, amikor ezek már nem akarnak győzni. Ez az igazság.
bakegya
A magyar emberek érdekében bagóér nem lopunk,csalunk és hazudozunk!!!-a semmittevés jár nekünk orbán jogon!!!
koszpeko
"Emelik a képviselők és az államtitkárok fizetését"
Na végre!!!
Ha nem teszik meg, akkor mint magánszemély népszavazást kezdeményezek ez ügyben. :D
Remélem elég nekik.
Mert megérdemlik.
Olyan sokat dolgoznak értünk.
Commenter
@Ludmilla: szerintem abból ezek még tovább fognak lefaragni...ettől a (IV. Urbanus Victorius k(o)órmánytól ne is várjon senki semmi jót, már ami a mezei plebs-et illeti...
Ludmilla
@Commenter: sajnos,érzelemhiányos idióta
Commenter
@advocat: Ferenc nagyon csendben van. Pedig a választások előtt fél percenként szólt be a fidesznek.
Borsodi
@Ludmilla: A választ is megadtad,nekik azért nem emelik mert nem ártanak az országnak és nincs mit lopniuk.
Hoffi mondta Tudod mi a korrupció? Amiből te ki maradsz!
Erre szavaztunk,most kezdődik.a tánc fiatalok, talán Külföld ?
mackoka46
Kíváncsi leszek adót emelnek-e, vagy az egészségpénztárt rabolják ki, netán fű alatt eladósítják az országot. Valahogyan meg kell teremteni a kápók bérét.
cikicakk55
@balos: ma 7:34
Kérlek ne birkázd már a népet. Nem a nép választotta Orbánt és a bandáját újra. A nép elment szavazni. A választási törvény és a töketlen ellenzék tehet róla,hogy a nép megint szívott.Nem Birka a Magyar nép. Számolj egy kicsit és rá jössz,hogy Magyarból volt a legkevesebb.Jobban mondva az adófizető népből volt a legkevesebb,mert bár a holdudvar is magyar anyakönyvvel rendelkezik,de Ők nem a Magyar népért vannak. Az csak Orbán hülye filozófiája a nyugat felé,hogy Őt a Magyar emberek felruházták,hogy képviselje őket. Nem ruháztuk fel rá,csak 2010-ben. Akkor azt hittük,hogy az MSZP töketlenkedése helyett,tényleg igaz lesz amit Orbán ígér. 2014-ben már tudtuk,hogy nem igaz,de addigra megalkották a törvényt,ami bebetonozta őket. Egyébként minden más dologgal egyet értek amit írtál.
cikicakk55
@mackoka46: Fű alatt már rég eladósították az országot.
lusta
A lengyeleknél pont most csökkentik 20%-al a miniszteri, képviselői fizetését.
Commenter
@mackoka46:a manyup után? Egyébként hol maradtak az akkor minden manyup tagnak és nem manyup tagnak is beígért egyéni egészségbiztosítási számlák, úgy állampolgári jogon? Jól megvédte S. Gabriella szenátorasszony azt a fránya nyugdíjat. Stadionra, MOL-ra elég sok mehetett belőle. Gondolom futotta elég szőke (sárga) hajfestékre, minimum a következő választásokig. Ő is kistafírungolhatta magát ha már Szél Bernadettet is kistafírungolta a Fidesz, pont miután némi photoshoppal elcsúfította a "sorosos' plakátokon, gondolom, erre engedélye volt a lmp elnökétől a fidesz photoshop-gurujának...
cikicakk55
Azért ez annyira várható volt.Minden kormány alakításkor,Párttól,illetve kormánypárttól függetlenül,legelső dolguk a saját fizetésük megemelése volt.És ebben mindannyian egyetértettek.Úgy a párt,mint az ellenzék.Ráadásul nem ám úgy emelik ilyenkor,mint a dolgozókét, a nyugdíjasokét, a minimálbért( amit úgy megadóztatnak,hogy semmi emelkedést nem mutat) hanem egyből jó magasat ugranak az alapból sem alacsony fizetések. Egy rohadt fillért nem érdemelnek. Majd ha annyi lesz az átlag fizetésük,mint a Magyar dolgozók átlag fizetése,akkor beszéljenek az emelésről,de akkor mindenkiéről. A nyugdíjasokéról is. Mennyivel végeznek ők nehezebb munkát,mint egy nem politikus? Most maradjunk a szellemi,vagy diplomás fizetéseknél. Egy tanár,orvos,mérnök,kutató, meg a csuda tudja hirtelen hány olyan szakma van,amelyik diplomához kötött,nem fizikai munka? A tanárok a jövő generációját oktatják.Illetve oktatnák,ha hagynák őket. Az orvosok az emberi élettel dolgoznak.Ha vétenek,akkor gyilkosnak kiáltják ki őket. A mentősök, a tűzoltók, a hétköznapi rendőrök is emberéleteket mentenek,vagy legalább is próbálnak. Igaz,nem biztos,hogy diplomások,de oda sem könnyű bejutni,mert 8 általánossal nem vesznek fel és fizikai és szellemi alkalmasság is kell hozzá. Ezek a tetvek meg dolgozni sem járnak be,de emberéletek illetve halálok ezrei tapad a kezükhöz. Ezért emelnek nekik?
Commenter
@cikicakk55: Irány az államcsőd? vagy már benne is vagyunk? A tényleges és valós államadósságról évek óta nem hallani semmit! Attól mondjuk még van és szerintem már csilliárdokra rúg... :(((
Desischado
@papa.49: Szerintem sem. Az ápolásit 2600 ft-al emelték. De maguknak bezzeg jó vastagon. Kötélre és patikára költsék.
vitriol
@Ludmilla: remélni lehet, - de nem érdemes!
cikicakk55
@Commenter: ma 19:51
Annyit már sikerült kinyomozni,hogy csak az utolsó félévben 540 milliárdal nőtt az államadósság. Ám,hogy mennyiről azt nem tudni. A Fidesz csak azt szajkózza,hogy bőtt a GDP,de jóval alatta van még a Románokénak is. Úgy hazudnak,hogy titkolják az államadósság nsgyságát. Ráadásul a Paks II és a kinai vasút kölcsöne az egy külön téma. Még az ükunokáink is a Fidesz felelőtlenségéért fog nyomorogni. Már ha akkor még lesz Magyarország.
Yoda69
30%-os fizetes emeles. Mire fel, ha nincs inflacio?
Akkor keretik a nyugdijakat is ezen mertekben emelni, illetve minden allami alkalmazott fizeteset is.
papa.49
Most miért nem az infláció mértékével emelnek ???
Mert olyan sok mindent ingyen kapnak, teló, laptok, ingyen utazás, állami kocsi, akkor meg mi a faszért kell emelni ???
Hogy jusson pénz a fodrászra ???Meg a magán klinikára ???Az ország meg le van szarva !!!
Ez a mutatvány alaphangon havi 200 millióba fáj nekünk !!!
Eladott Ország
index.hu/gazdasag/2017/02/17/nott_az_allamadossag_mikozben_csokkent_gdp_aranyosan/
A politikusok által jobban szeretett bruttó adósság az, ahol simán csak a tartozásokat viszonyítjuk a GDP-hez, ez kevesebbet mond el arról, hogy mennyire vagyunk ténylegesen eladósodva.
cikicakk55
Megőrizték a nyugdíjak vásárló értékét.Nőttek a munkabérek. Kevesebb a munkanélküli. Javultak az egészségügyi dolgozók fizetései. Ez csak egy része a hazugság áradatnak. Ezeket az adatokat azok adták meg akik érintettek? Én két dologra látok rá. Az egészségügyben az ápolók és ápolónők fizetése semmit nem emelkedett még az utóbbi egy évben. Az orvosoké lehet,de nem csak Ők képviselik az egészségügyet Nővérek,ápolók,beteghordók,takarítónők,konyhai dolgozók,udvarosok nélkül a kórházak nem működhetnek.Ők is egészségügyi dolgozók. A nyugdíjak vásárlóértéke is kamu. Csak az utolsó egy évben a férjem gyógyszerei majd 100%-al mentek fel.Nem a gyógyszeripar emelt,hanem kivették a támogatásból. A saját gyógyszereimnek a legnagyobb részét szintén kivették.Ki sem váltom Őket,mert akkor kb a nyugdíj előtt 10 nappal már csak a fényt ehetjük. Ezt nem mondják,hogy a nyugdíjból ezt is kell fizetni.Ritka az a 60 éven felüli ember,akinek legalább egy valami baja ne lenne. A gáz és egyéb rezsicsökkentés is kamu,ugyan is a gáz fűtőértéke a annyira gyenge,hogy 2x annyit fogyaszt a konvektor és főzésnél a gáztűzhely,mint 2 éve. Így természetesen a gázfogyasztás is sokkal több,annyit meg nem csökkentettek a rezsin,hogy ne kéne jóval többet fizetni . Még semmit nem csináltak,de a fizetésük többet emelkedett,mint egy melósé 10 év alatt.
gazdag dezső
Én azt gondolom,hogy akkor lesz a baj,ha ezeket már végre a nép megunja,és ismétlődik egy 56!!!
desiro57
@durbincs: A féreg még él a koponyádban???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.