Jelentős változások lesznek a hosszú hétvégén a budapesti közlekedésben.

Az április 28–május 1. közötti hosszú hétvége három napján, április 29-én (vasárnap), 30-án (hétfőn) és május 1-én (kedden) az M3-as metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Újpest és a Lehel tér között mindhárom nap pótlóbusz viszi az utasokat. Április 28-án (szombaton) az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni. Az M2-es és az M4-es metró mind április 27-én (pénteken), mind 28-án (szombaton), mind 29-én (vasárnap), mind 30-án (hétfőn)hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig közlekedik.

Tömegközlekedik? Ezekre a változásokra érdemes figyelni a hosszú hétvégén

Fotó: Pixabay

Melyik menetrendet kell figyelni a hosszú hétvégén?

Április 28-án (szombaton) a megszokott szombati, április 29-én (vasárnap) a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben. Április 30-án (hétfőn) a szombati, május 1-jén (kedden) pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint lehet utazni Budapesten. Az éjszakai járatok esetében a hosszú hétvégén, így április 27-én, 28-án, 29-én és 30-án éjszaka a hétvégi menetrend szerint közlekednek az éjszakai járatok.

Május 1-jén rendezik meg a Nagy Futam versenyautós bemutatót, amely miatt április 29-én, 30-án és május 1-jén forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvárosban; a lezárásokról és a megváltozott forgalmi rendről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

A BKK honlapján, illetve a mobilalkalmazásként is elérhető FUTÁR utazástervezővel ezeken a napokon is valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat.

(via 24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.