A felzárkózás legfontosabb eszköze a versenyképességet támogató tagállami gazdaságpoltika, az euróövezeti tagság önmagában nem szünteti meg Európa keleti felének a lemaradását – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Szófiában az Ecofin Tanács ülésén.

Varga Mihály szerint az euró bevezetése nem elegendő a felzárkózáshoz

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén az Unicredit Bank székházában 2018. április 20-án. MTI Fotó: Kovács Attila

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a tárcavezető az uniós országok gazdasági és pénzügyminisztereinek testülete előtt kijelentette: a termelékenységi, a foglalkoztatási, a befektetés-ösztönzési és a technológiai reformok terén meg kell hagyni a tagállamok mozgásterét.

Varga Mihály közölte, hogy a magyar álláspont szerint az Európai Unió képes csökkenteni a régiók fejlettsége közötti különbségeket, a kohéziós politikát pedig a felzárkóztatás fontos eszközének nevezte. Hozzátette, hogy Magyarország az uniós források fenntartását szorgalmazza és arra törekszik, hogy minél nagyobb fejlesztési kerethez jusson a következő uniós költségvetési ciklusban.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Varga: ha bevezetjük az eurót nem tudunk annyit lopni. A balti államoknak és Szlovákiának miért volt elegendő az euró bevezetése a felzárkózáshoz? Vagy ez már az Ausztriához való felzárkózás ördögi terve, közepes könyvelő Mihály?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/06/tumblr_o3u3phOOBR1rrrjsoo1_500.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Tündérország,,mindenki minket irigyel,,,,saját lábra állt gazdaság...mi pörgetjük az EU. gazdaságát,,,,, Szarházi.
simmering73
Még soha nem állt olyen messze az euro bevezetésétől az ország, mint most.
Commenter
Bunkó, tapló, szandálka nevű celeb vargája: qss már! Nem, nem elegendő az Euro bevezetése a felzárkózáshoz mert ahhoz előbb el kellene takarítani az illiberális "demokráciát", az unortodox gazdaságpolitikát (meg az alaptörvénynek csúfolt tákolmányotokat is) amit te művelsz az köszönőviszonyban sincs a normális piacgazdasággal, és persze benneteket is ki kellene ebrudalni végre a hatalomból vagy így vagy úgy mert veletek csak leszakadni lehet évtizedekrea civilizált nyugati értelemben vett fejlett és fejlődő országoktól.
Veletek lassan már Alsó és Felső is Volta is elhúz mellettünk!
Commenter
@papa.49: az utolsó mondat...le fog szakadni...dőlni is fog még az a bizonyos a súlyától, ez olyan dagadt...
Eladott Ország
Egy olyan országban, ahol a nemzeti bank lassan magántulajdonná lép elő, ahol Matolcsy György félisten lehet, ahol Lázár János miniszterként falaz ennek kutyakomédiának és ahol a közpénz egy elavult rendszer kukába való terméke, ott minden halálra van ítélve. És minél inkább telik az idő, annál kevesebb esély marad az életmentő műtétre. Az alábbi ismeretlen forrású remekmű összefoglalja a lényeget:
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3290/9861/original.jpg
Nem kocsma, nem étterem. Büdös nagy kupleráj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.