Szabó Gábor nyerte el a hetedik alkalommal meghirdetett Az év tájépítésze díjat, a közönségszavazás győztese Tatai Zsombor, Az év junior tájépítépítésze pedig Patka Zsuzsa Kincső lett.

Szabó Gábor lett Az év tájépítésze

Fotó: Építészfórum

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft által alapított díj döntőjébe a huszonhat jelöltből öten – Czakó Márta; Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks); Dömötör Tamás; Szabó Gábor és Tatai Zsombor – jutottak be, közülük a szakmai zsűri Szabó Gábor pályázatát értékelte a legmagasabbra – közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.

Szabó Gábor a budapesti Katona József Színházban csütörtök este vehette át a Semmelrock által felajánlott, egymillió forintos pénzjutalommal és a formatervezési díjak sorát elnyerő díjobjekttel járó szakmai elismerést.

Mint a közlemény felidézi, Szabó Gábor három, a magyar kertörökség szempontjából igazán jelentős műemléki rekonstrukciós munkával mutatkozott be: a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély kertjével, illetve a Magyar Nemzeti Múzeum folyamatban lévő rekonstrukciójának tervével.

Az év junior tájépítésze díjat a zsűri döntése alapján Patka Zsuzsa Kincső kapta. A feladat az idén Etyek nagyközség gesztorságában az etyeki városközpont környezetrendezési tanulmánytervének elkészítése volt.

Az epiteszforum.hu és a tajepiteszek.hu szakmai portálokon lebonyolított közönségszavazást Tatai Zsombor nyerte. Tatai Zsombor a BFVT Kft munkatársaként olyan fővárosi átfogó koncepciók és stratégiák kidolgozója volt, amely megalapozza a főváros hosszútávú fejlesztéseit, és kellő szakmai alapot nyújt Budapest zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez.

Az év junior tájépítésze kategóriában Etyek különdíját a nagyközség polgármesterétől, Garaguly Tibortól és Wittek Krisztina főépítésztől Benkő Anna Ágnes tájépítész hallgató vehette át.

Az év tájépítésze díj jelöltjeinek munkái, valamint az öt junior pályázó Etyek központjára készült ötletpályázati anyaga két hétig megtekinthető a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És jaj annak a településnek, aki nem fideszes polgármestert választ. Pedálul Nyíradonyban közvetlenül a polgármesteri hivatal előtt van a főtér, térkő mindenütt, amíg csak a szem ellát. A betonkockákból jutott mindenhová. Már fű sem nő, térkő nagyhatalom lettünk, aranyáron épített játszóterekkel együtt. Egyes fideszes polgármesterek már odáig okosodtak, hogy a térkövet is leaszfaltozzák, csak a visszaosztott lé dőljön.
vs.hu/i/006006-adz7896-jpg.exact729x486.jpg
human
Nem kell nekünk táj építészet. Nagyon jó nekünk a magyar is.
Orbán Viktor, minielnök

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.