A két bölcsőhalált túlélt, nagybeteg Szintia túl van az osztrák műtéten, amellyel nagy esélyt kapott a normális életre.

Új őssejtkezelést kapott a lebénult Cintia

Persze ez nem volt ilyen egyszerű: mint megírtuk, Szinti szülei még a házukat is eladták volna, csak hogy meglegyen a műtét ára.

A rengeteg megosztásnak és a cikknek köszönhetően összegyűlt az az összeg, amelyből fedezni tudtuk az osztrák műtétet. Sőt a kis drágám már túl is van rajta, de irtó hosszú napok voltak, tele izgalommal és félelemmel – meséli Bíró Evelina (40), a gyermek anyukája. A kislány, mint korábban megírtuk, kétszer bölcsőhalált halt, de sikerült újraéleszteni. Ám olyan súlyosan sérült az agya, hogy maradandó károsodást szenvedett. Pár évvel ezelőtt kijutott Ausztriába, ahol őssejtbeültetésen esett át. Akkor rohamosan fejlődött az állapota: mozgása sokkal jobb lett, később megszólalt. Most ismét egy ilyen beavatkozásra került sor.

A műtét egyórás volt, hátulról, a csípőcsontból tudták levenni az őssejtet, mivel a gerince betegsége miatt szó szerint elcsavarodott – folytatta az anyuka, aki hozzátette: sajnos még nem tudnak megnyugodni, most arra várnak, hogy a sejtek beinduljanak. – Ő egészségesen született, ezért a saját őssejtje majdnem százszázalékos. Ezért nagyon bízunk abban, hogy a második kezelésnek köszönhetően újra járni tud majd, végül normális élete lehet. Mindezt úgy érhetjük el, hogy tartjuk magunkat az agresszív tornához, kezelésekhez, étrendhez, na és a gerincét is helyreállítják.

Többféle területen alkalmazzák

Az 1970-es évektől kezdve használják az őssejtterápiát olyan hematológiai – tehát vérképzőszervi rosszindulatú betegségek kezelésére –, amelyek egyébként aránylag rövid idő alatt megölnék a beteget. A lényege az, hogy a vérből vett őssejtek képesek a vér minden egyes alakos elemét újratermelni; ehhez természetesen idő kell.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.