A közleményben kiemelik: a történelmi bérmegállapodással jelentősen nő a minimálbér, a szakmunkás minimálbér és a tavalyihoz hasonlóan idén év elején is kimagasló, 10 százalék feletti volt a reálbér-emelkedés. A nemzeti kormány céljai változatlanok, a teljes foglalkoztatás mellett azon dolgoznak, hogy a gazdasági növekedés eredményét a munkavállalók is egyre inkább érezzék. A folyamatosan növekvő béreket a közszférában megvalósult béremelések, az adócsökkentések, valamint a gazdasági konjunktúra is

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...kizárólag vidéki gázszerelőként...:-((((
Villon
Vajon hogy fogunk megbirkózni a hazánkba áramló német, svéd, belga, osztrák munkavállalókkal?
volvós
...kizárólag vidéki gázszerelőként...:-((((
Macskaszem
Tündérország meséje az üveghegyen túl, ahol a mangalicaszerelő disznaja túr. Meg a kósa mamáé..
simmering73
Bitangul megéri. Máshol már megírtam. Az állam által adott 30%-os fizetésemelés (közszféra) az összes pótlék+ a cafatéria elvétele mellett, 6%-ra zsugorodott. Folyamatosan pedig úgy fog nőni, hogy a fizetésemelést átvett papíron az volt leírva, hogy 2300-ig (!!!) nincs béremelés.
Ahol megéri dolgozni, az pl a hanyatló Németország. Kint élő barátaink most jöttek haza látogatóba. Egyikük házmester, másikuk 4 órában családnál idős emberre felügyel, kettejük havi fizetése 2600 euro nettóban (4 órás munkaidőben dolgozónak nem kell adót fizetni). 10 éve vannak kint (közel a hatvanhoz), most kérik a német állampolgárságot ( nyolc év folyamatos munkaviszony után lehet), és nem szándékoznak visszatérni.
advocat
Ja! Minimálbérét? Ezek maguknál vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.