Szűkül a kancelláriaminiszter hatásköre és létrejön a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá tartozó Miniszterelnöki Kormányiroda, mivel a miniszterelnök ezután maga akarja ellenőrizni a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását. Ahogy maga mondta: irányítani akar, nem vezetni. A korábban belengetett új, Orbán által vezetett miniszterelnöki kormányirodát Bíró Marcell vezetné a 24.hu szerint.

Ő lehet Orbán Viktor új jobbkeze

Fotó: MTI

Orbán Viktor ezentúl maga felügyeli a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását, ezzel tulajdonképpen létrejön egy harmadik kancellária. Vezetője Bíró Marcell lehet a 24.hu szerint.

A hangsúly az irányítás szón van. A miniszterelnök elmondta a mai frakcióülésen: eddig vezette a kormányt, most irányítani akarja, ebben segítségére lesz természetesen a Miniszterelnökséget vezető miniszter is

– magyarázta korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a távozását bejelentő Origo-interjúban.

Az új kormányban is kabinetminiszterként dolgozó Rogán Antal az RTL Klub Híradójának árulta el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli.

A 24.hu információi szerint a kizárólag a miniszterelnöknek alárendelt irodát Bíró Marcell vezeti majd államtitkárként.

Ő lehet Orbán Viktor új jobbkeze

Bíró Marcell a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban 2012 áprilisában. MTI Fotó: Beliczay László

Ezzel először fordulna elő, hogy a kormányülések előkészítése, a kormány döntéseinek felterjesztése közvetlenül a miniszterelnöknek lenne alárendelve. Ezt korábban a Lázár János vezette Miniszterelnökség végezte.

A 24.hu portál információi szerint Orbán sem Rogán Antalt, sem Gulyás Gergelyt nem akarta olyan nagy feladatkörrel felruházni, mint amilyennel előzőleg Lázár János rendelkezett.

Az idén negyvenéves Bíró Marcell 2010 óta a kormányban dolgozik, sok poszton, sok fontos ember mellett megfordult.

A Navracsics Tibor vezette közigazgatási tárcánál Gál András Levente államtitkár titkárságvezetőjeként kezdte, majd 2011-ben ő maga lett a közigazgatási államtitkár, de volt már Pintér Sándor kabinetfőnöke is, valamint a kabinetiroda közigazgatási államtitkára, ahol jelenleg is dolgozik, s ahonnan állítólag hívja most közvetlen munkatársának Orbán Viktor.

Forrás: 24.hu, HVG, Blikk, Origo

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ebben az országban az úgy nevezett demokratikus jogrend már régen csirájában el van taposva, minden alárendelve egy önös diktatórikus rendszernek! "Pártállam az, amikor egyetlen párt (Vagyis nincs párt, Orbán van egyedül.) befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, a statisztikai hivatal, az adóhivatal, de még a labdarúgó szövetség is."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Nem mid egy ki a jobbkeze ?
Olcsóbb lett a kenyér?
rohács1926
Oh, mem vezet, hanem irányít. Akkor ugye mostantól kezdve minden egész más lesz?
Vagy talán marad mégis a kézi vezérlés? Persze az is lehet, hogy a várból jobban RÁLÁT a dolgokra.
tudode
Ahogy Móricka elképzeli az .. i r á n y í t á s t.
.
Ahhoz azé' az emút 30 évben a .. h a d i c s e l e z é s .. helyett FEL KELLETT VOLNA SZIPPANTANI egy kis államigazgatási, és államháztartási tudományt.
.
Még középszinten "is" a szakbarbár vezetőt ÚGY VÁGJÁK át, mint azt a bizonyost a palánkon!
justhpeter
Ameddig a közigazgatásban a Viktorhoz való hűség lesz a mérce, sosem lesznek igazi szakemberek.
papa.49
Kérdezném VELE TÖRÖLI A SEGGÉT ???
png
Erre sem bíznám az egy hete mosatlan lyukas zoknimat sem, de Orbánnak pont az ilyen ránézésre sérült emberek kellenek.
A főbolond magam ellé gyűjti a többi bolondot.
Egy bolond százat csinál.
Bolond vagy?
Lépj be a fideszbe.
Azt a qurva életbe, mi a faszom folyik itt!?
Pálinkafőző Rézüst
ő veri neki ezután?? És mit szól a balkeze ehhez???
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Jó kérdés ))))))))))))))
namihami
@papa.49: Én mást célt gondoltam neki, de az is "" testközeli"".
Perwool
Ebben az országban az úgy nevezett demokratikus jogrend már régen csirájában el van taposva, minden alárendelve egy önös diktatórikus rendszernek! "Pártállam az, amikor egyetlen párt (Vagyis nincs párt, Orbán van egyedül.) befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, a statisztikai hivatal, az adóhivatal, de még a labdarúgó szövetség is."
papa.49
@Perwool: Gyakorlatilag itt ez már MEGTÖRTÉNT !!!
papa.49
@namihami: Ki tudja az is lehet )))))))))))))))
cikicakk55
Nagyon jó! Ez a f.szfej is kb olyan értelmesen néz ki,mint Balogh Atya nézett ki. Nem dicsérem Lázárt,de Ő legalább egy férfias ,jó kiállású ember volt.( Az egy más tészta,hogy az csak a felszív,belül viszont rohadt szét,de nagyon.) Ez a pondró meg már kívül is ellenszenves. Orbán meg még is mi a francot akar még megszerezni? Annyira le van már agyilag zoknisodva,hogy az arcmozdulatain sem tud már uralkodni. Papírból sem tud már folyamatosan olvasni. Körbeveszi magát épp olyan idiótákkal,mint Ő maga,aztán csodálkozunk,hogy a nemzeti megítélésünk a béka segge alatt van. Az nem országirányítás,hogy az eddigi 5 millió mély szegényből csinálunk 7 milliót!
namihami
@Pálinkafőző Rézüst: Nem. Inkább a nyelv szapora csapkodása a feladata. A megfelelő helyen és irányban.
Eladott Ország
Ha ennyi helyen volt ez a csóka, ( szeme sem áll jól) azt jelenti, semmihez sem ért, nem vált be sehol, csak mivel jó elvtárs, mindig átrakták valahova máshova, másra lőcsölték. A diktátor időnként lecseréli a garnitúrát, nehogy valaki megerősödve a hatalmára törjön. Mondjuk rezsi esetében ettől nem kellett tartani...Ez lett a takarékos kormányzati ígéretből! Persze minél nagyobb a trágyadomb, annál nagyobbnak látszik rajta a kis kakas.Nem új jobb kéz kellene neki, hanem azt a meglévő két tolvaj kezét kellene levágni, de tőből!
Perwool
@papa.49: "Ha elfelejtjük a történelmet, arra vagyunk ítélve, hogy megismételjük."

Ami itt zajlik, az magasan meghaladja a Kádár rendszert. Rákosi a követendő példa.
Rákosi azt mondta: "Aki nincs velünk, az ellenünk."
Kádár ezt egy nyilatkozatában úgy fordította meg: "Aki nincs ellenünk, az velünk."
Ma melyik van? Nem kell ellenzékiként ordibálnod, ha nem ordibálsz Orbán mellett, már hazaáruló vagy...
89-90 élenjáró országából a béka segge alatt kullogó, sereghajtó, Rákosi-skanzen lettünk.
Fidesz szavazók:igazából azt se értem, hogy mi volt a bajuk a komcsi rendszerrel. Ott is ez volt. Mindössze egy kis nemzeti szöveg hiányzott a diktatúrához? Ezért baszott kár volt a gengszterváltást erőltetni...
wagabund
...hogy ki kivel van, azt lehetetlen kideríteni...itt a kocsmában, a piacon, a buszmegállóban, a parkban ahány ember megszólalt választás ügyben, az mind szentül állította, hogy ...áááá...őőőő...soha nem szavazna a fideszre...namost akkor ki szavazott rájuk?

ez a mai találós kérdés. aki megfejti, az beugorhat egy fröccsre.
papa.49
@wagabund: A választási bizottság, pontosan az történt amit egyik társunk mondott, szavazatszámlálás, megszámol 100 ellenzékit, és mégis mindet a fütyisz kapja !!!
Mehetek a sörre ???
wagabund
@papa.49: itt a borozóban nem sörözünk...sajnos nem nyert...Báááár a válasz jó.

:-)
papa.49
@Perwool: Ha visszagondolsz én ezt hajtom már 2010 óta előszedték a Rákosi kor dokujait és ez a tehetségtelen banda azt másolja bőszen, saját ötletük nincs, mert a ,,káposztalében,, ritkán születnek új gondolatok !!!
Így marad a másolás !!!
papa.49
@wagabund: Tudom csak poén kedvért írtam:::
ila51
@cikicakk55: nagyanyám csúnya szájú volt...azt mondaná : már a tetűnek is tetűje van ?
ila51
@wagabund: azoké lett érvénytelenre csinálva
wagabund
@ila51: a következő találós kérdés még egy fröccsé: hogy lett érvénytelenre csinálva? ez az igazi fogós kérdés...
ila51
@wagabund: nálunk olyan fejlett az informatika , hogy már előre megadta a system az eredményt ...úgysem kukkanthatunk bele
Perwool
@wagabund: Tudod kik állnak ki ez mellett a kormány mellett? A tolvajok, akiknek haszna van belőle, meg az agyhalott bunkók.
human
Nem azt ígérte a fidesz még 2010-ben, hogy kisebb államot fog működtetni? Nekem úgy tűnik, hogy csak hízik és hízik a gárda.
wagabund
@Perwool: akkor azért nem szavazott rájuk senki...aha...így már értem...
csak úgy....
@human: Most nem ígértek semmit a 2010 meg már régen volt! ...jaaa! a megvédünk szöveg ;) a propaganda,az volt! Remélem azóta nem is félsz ? ;) ...jövö világos,elöre mint régen az úttörök! :)
Rockxy
De ha a marcellgyerek balkezes, akkor szívás van! :D
human
@csak úgy...: Hogy is mondta Hofi? "Előre! Puff, ott a fal."
volvós
Jobban mondva: Bíró Marcell KIsasszony rózsaszín tangában...:-))))
Desischado
@Perwool: Tömören megfogalmaztad a lényeget. Komolyan, remegek mi lesz még itt?! Ez a mocsok parazita banda élén a főparazitával, kirabolja, tönkreveri az országot, a MI édes drága hazánkat! Meddig tűrjük még ezt?!
Clavigo
Húú vazzze...Hol találták ezt a homo erctus-t ? Mondjuk " jobb kéznek " megfelelő ..Lehet vele segget törölni...
papa.49
@bakcsubakka: A csutigenyó kiválasztási alapja NÁLA HÜLYÉBB LEGYEN !!!
Szerintem a kezeit is csak úgy tudja megkülönböztetni ,,széna, szalma,, beleharap és mindjárt tudja melyik keze !!!
Nekünk jobb akkor lenne ha a fűbe harapna bele !!!
png
Néha a jobb kéz nem tudja, hogy mit csinál a bal.
papa.49
@bakcsubakka: Nincs ellene kifogásom ...
cikicakk55
@wagabund: A Románok, az Ukránok,a Szerbek, a Németek, a megvett autóval szállított cigányok, a megzsarolt közmunkások, és a falvakban,városokban élő Atyaisten a Polgármester, és a templomba politizáló papok,bele szőve,hogy Iyten megjelent neki és azt mondta,hogy aki nem a Fideszre szavaz,az nem mehet a fénybe. Itt ragad a földön örökre boldogtalan lélekként. A polginak csak annyi dolga volt,hogy megmutatta melyik karika a Fidesze. A maradék 15% a holdudvar. Jöhet a sör,bár narancs üdítőt is elfogadok,de az 2 literes legyen.
Eladott Ország
Minden lököttből legyen államtitkár! És megdöntjük az egy főre jutó államtitkárok országának első díját! Gorilla pofája van...
CsipkeRózsa
Nem Matolcsy volt a jobbkéz tulajdonosa? Orbánnak két jobbkeze van?
CsipkeRózsa
Persze, itt nem egyetlen személyről van szó, hiszen jár neki külön iroda, teljes felszereléssel, személyi titkár, és még néhány beosztott, akik szemlézik a sajtót, és még ki tudja, mi minden.
Csak a takarékos kormányzás a cél, de azt már régen elrontották.
Eladott Ország
Orbán belátta, hogy az elmúlt 8 évben a kormány döntéseinek túlnyomó többsége átgondolatlan, többnyire káros volt. Most az új kormány tagjai az eddigieknél is gyengébb képességűek, szó nincs szakértői kormányzásról, mint ahogy egyesek az új kormányt aposztrofálják,és ezeket a gyengébb képességű embereket egyrészt könnyebb irányítani, hiszen nincs saját véleményük, másrészt folyamatosan ellenőrizni kell, hogy pontosan azt csinálják, ami Orbán, aki több idővel fog rendelkezni, utasításában szerepel. Ezért kell ez az új államtitkárság, aminek ez lesz a feladata. Ez, a most már teljes egészben egy kézbe összpontosuló hatalom, a diktatúra egy újabb, felsőbb fokú változata. A kormány tagjainak Orbán által tudatosan kiválasztott személyei is ezt támasztják alá.
papa.49
@Eladott Ország: Módosítanám a kép aláírást a csuti esetében : aki nincs velünk, az nincs is !!!
papa.49
A jelölt meg egy igazi jólfejlett fütyiszes barom ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.