Tamás Gáspár Miklós írása a végpontról. Arról, hogy miként jutottunk a választásos zsarnokságig. Mindenki tudja Magyarországon, hogy ennek a felejthetetlen mondatnak az elhangzása után a szónok (parlamenti képviselőszerűség) testileg inzultálta képviselőtársát, pártjának (volt) társelnökét. Ezek az emberek tartanak rá igényt, hogy kormányozzanak bennünket, hogy meghatározzák azokat a vezéreszméket, amelyek majdan a nemzeti kultúrát és a népoktatást irányítandják, ők mondják meg, hogy mi a teendő a nukleáris biztonság, a klímaválság, az európai föderális politika és a honvédelem, az alkotmányosság és a nemek viszonya tekintetében.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A Gazsi is időnként fején találja a szöget

Még akkor is, ha nem akkor, nem ott és nem azért mondta/írta

Talán az egyik legelrugaszkodottabb kényszeres megmondó-ember (ha az olvasottság és a műveltség számít biztosan) a T.G.M. néven ismert politizálgató filozófus vagy filozofálgató politikus.
A hvg.hu-n „„Ne mosolyogj, baszd meg, mert pofán baszlak, hülye seggfej” - TGM szerint így lett választásos zsarnokság.” címmel adta közre mondandóját az inkriminált eset kapcsán. Egyben megragadja az alkalmat, hogy magáról a demokráciáról is szóljon. Pontosabban arról, amit ő annak vél, de ezt most hagyjuk. Maradjunk a „súlyos kételyeinél”, amit egy hyperlinken keresztül adott közre. Itt olvastam:
„A (szervezett) közvélemény fontos föltétele az állampolgárok tájékozottsága és általános műveltsége, a racionális vitamódszerek elterjedtsége, a logikus érvelés és a bizonyított tények tekintélye, a lényegi alternatívák ismertsége.” !
Igen, innen csak egy trivi lépés a lényeghez, hogy: ennek hiánya pedig …. =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.