Kürti Sándor elmondta, hogy a vizsgálatok után előrevetítették, hogy a nap közepére összedől a rendszer. A Momentum által felkért informatikai szakértő szerint nem készítették fel és nem is tesztelték megfelelő terhelésre a választási honlapot, amely április 8-án néhány óra alatt összeomlott. A hvg.hu idézi Tabajdi Pétert, aki szerdán tekinthetett be a rendszer működésébe a választási informatikai rendszert kiépítő és karbantartó Idomsoft székházában. Szerinte a megismert információk alapján valószínűsíthető, hogy a portál terheléses tesztjeit a várható látogatottságot és felhasználói aktivitást is durván alábecsülve végezték el. A szakértő elmondta: a honlap működését biztosító, Webtown Informatika által beüzemelt keretrendszer nem volt megfelelően konfigurálva, és feltehetően nem állítottak mögé elégséges mennyiségű kiszolgáló szervert. Hiányzott olyan, egyébként elterjedt megoldás is, amellyel, ha a rendszer látja, hogy nem elég a terhelés kiszolgálására, automatikusan...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha Kurtinek csak ezt a beismereset vennenk alapul, az maris igazolna', hogy az informatikai rendszer bedolese nagyban befolyasolta a szavazast, ami igy siman ertekelhetetlenne valhatott, es megismetlesre szorult.
Mit szol ehhez az EBESZ? Mert legeloszor meg az EBESZ is azt allitotta, hogy sok visszaeles tortent, tevedesek - mindig az ellenzek karara -, direkt lepesek, valamint becsukta a szemet a levelszavazatok jogossaga es a hataron at valo buszoztatas folott is.
Az informatikai rendszer lefagyasa es hasznalhatatlansaga - meg egy hettel a valasztasok utan is - eros ketsegeket kellett volna, hogy ebresszen az EBESZ kepviseloiben, na meg a 6.30-kor magasabb reszveteli szamot mutato adatokat a 7 oras zaras utani eredmenynel.
A vegen az EBESZ azt irta a jelentesebe, hogy nem tortent sem csalas, sem szabalytalansag, ami egy boduletes hazugsag: hisz meg a magyar szervek, a birosag is talalt ilyeneket (pedig valoszinu eleg lagymatagul kerestek ilyeneket), es ket esetben potszamlalast rendelt el, ami valoban ki is mutatta, hogy nem voltak jol kezelve az adatok.)
Mit fizethetett a fidesz az EBESZ kepviseloinek, hogy kepesek voltak ezt a hazug allitast irasba adni?
Mivel kenyerezte le annakidejen a csuti kisvasutat ellenorzo unios bizottsagot a fidesz, hogy ok is mindent rendben talaltak?
Nem mas az unio sem elottem most mar, mint egy csomo potrohos megelhetesi seggkoptato ta'rhelye ...
Yoda69
@karma1: Csak a magyar emberek donthetik el a sorsukat. A tuntetesek es az utcai politizalas a legjobb modszer egy illegalis kormany ellen. Remelem minel tobben csatlakoznak hozza.
karma1
@Yoda69: Az elso nap parlamenti ulesenek a bojkottja lehetne a LEGUTOLSO, meg bekes ellenallas a jelenlegi - me'g nem is letezo - kormany ellen. Utana nem johet mas, csak a polgari engedetlenseg, vagyis a fizikai lepesek a tuntetok altal.
En azt mondom, hogy bar benne van a pakliban, hogy orban eroszakkal valaszol - ha az ellenzek megis bemegy kormanyt alakitani a parlamentbe -, akkor tegyek azt: bontsanak kordont, tegyenek meg mindent azert, hogy ez a kormany formacio ennyi potencialis bunozovel, (az egyik csaj akibol minisztert akar csinalni, tobb szazmillios afa-csalassal mar bizonyitottan meg van vadolva, kasler okorsegeirol mar ne is beszeljunk), szoval a magyar nep teljes kiirtasara torekszik a csuti nyomoronc.
Jozefina
Valószínűsíthető, hogy orosz "barátaink" is segíthettek a rendszer összeomlásában és a leállás alatt a nyomok eltüntetésében!!!
@karma1: Úgy gondolom a lényeg az utolsó pár sorod mögött van:
"Mit fizethetett a fidesz az EBESZ kepviseloinek, hogy kepesek voltak ezt a hazug allitast irasba adni?
Mivel kenyerezte le annakidejen a csuti kisvasutat ellenorzo unios bizottsagot a fidesz, hogy ok is mindent rendben talaltak?
Nem mas az unio sem elottem most mar, mint egy csomo potrohos megelhetesi seggkoptato ta'rhelye ."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.