Egy autóban 18 menekültet szállított egy szerb állampolgárságú sofőrnő az M1-es autópályán, mikor lekapcsolták a rendőrök. Egy szerb férfit is elkaptak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint összehangolt akciót hajtott végre május 4-én hajnalban a főkapitányság a tatabányai, tatai és komáromi kapitányságok rendőreivel az M1-es autópályán.

"Az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93-as kilométerszelvényben ellenőriztek éjjel 1 óra után 5 perccel egy szerb honosságú Citroen típusú gépkocsit. A járműben a szerb állampolgárságú sofőrnőn kívül, összesen tizennyolc fő illegális migráns tartózkodott.

Szerb embercsempészeket és menekülteket fogtak el az M1-es autópályán

Fotó: police.hu

A határsértők afgán és srí lankai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket és a jármű vezetőjét a rendőrök elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei, percekkel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek intézkedését megelőzően, az M1-es autópálya, Ausztria felé vezető oldalán, a 101-es kilométerszelvényben fogtak el egy szerb honosságú, Skoda típusú gépjárművet vezető szerb állampolgárságú férfit. A férfi a gyanú szerint közreműködött annak a tizennyolc afgán és srí lankai személy jogellenesen történő külföldre juttatásában, akit a rendőrök a Komárom-Esztergom megyei szakaszon fogtak el.

Az embercsempészek elszámoltatására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon kerül sor.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat meghallgatásukat követően az ideiglenes biztonsági határzárhoz visszakísérik" – olvasható a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az embercsempészeket igen szigorúan, de meg kell büntetni és minél többet lekapcsolni közülük!!!
papa.49
Ezek voltak azok akiket ,,beáldoztak,, !!!
Vagy nem tejeltek a megfelelő helyen !!!
tulipan
Mondhatni nem lehet túl "erős'", az a sokat harangozott határellenőrzés, ha ezek nyugiban eljutottak az M1-re!!! Kis szerencsébel eljuthanak bizonyára sokan, Hegyeshalomig is!! Hiőba a nagy pofázásuk, olyan ez is, mint a cigicsempészet! A több ezer sikeres '"akcióból" elfognak egyer-egyt!! :D
KisGenyo2
Nos ezek sajnos nem menekültek, hanem illegális határátlépők!!!
Ujjlenyomat vétel után, ki kell őket toloncolni a fenébe... "Meneküljenek" kínába ezek. ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.