A rendőrség állítólag változatos ötletekkel készül a május 8-i megmozdulásokra, miután a Jobbik bejelentette a kordonbontás tervét.

A Mérce munkatársa megkereste a pártok sajtóosztályait, illetve több pártvezetővel és képviselővel is beszélt azután, hogy a Jobbik bejelentette, ha kordont húz a rendőrség a Parlament köré az országgyűlés alakuló ülésén, akkor lebontják azt.

Mi lesz ennek a vége kedden, ha kordon helyett rendőrsorfallal zárják le a Kossuth teret?

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője azt mondta a Mércének, valószínűleg nem csatlakozik a kordonbontáshoz, mivel szerinte biztos kudarcra van ítélve az akció:

Egy ilyen akciót nem bejelenteni kell, hanem megcsinálni – így, hogy a Jobbik előre bejelentette, fel tudnak készülni rá a rendőri erők, ez pedig azt jelenti, csak úgy tud megvalósulni az akció, ahogy azt ők engedik majd.

Bár az MSZP hivatalosan csak hétfőn dönt, de Kunhalmi Ágnes elmondta a Mércének, hogy ő és frakciójának több tagja is biztosan részt vesz majd a kordonbontásban, ha lesz ilyen. Illetve az LMP-ből is beszéltünk olyan frakciótaggal, aki valószínűbbnek tartja azt, hogy a párt képviselői közül fognak csatlakozni majd egy ilyen akcióhoz, mint hogy nem, bár az LMP is csupán később dönt a kérdésben.

Már ha lesz ilyen akció. Ugyanis több helyről is a Mérce azt az információt kapta, hogy a Kossuth téri kordonozás nem eldöntött tény, nem biztos, hogy körbekordonozza végül a Kossuth teret a rendőrség és a parlamenti őrség.

Az online lap értesülései szerint felmerült az is, hogy csak élő kordonnal, tehát rendőri egységekkel védik majd a lezárt területet az „illetéktelenektől”, és olyan verzió is létezik, amelyben vegyes rendszerben, tárgyi és személyi védelemmel is ellátják a teret, de még a teljes kordonozás is lehetséges.

(mérce)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
De nagyon fosnak a 2/3 fiúk, akiket állítólag MAGY TÖBBSÉGGEL VÁLASZTOTT MEG AZ ORSZÁG NÉPE !!!
Ha ennyire ,,SZERETIK AZ EMBEREK A FÜTYISZT MITŐL FÉLNEK ,, ???
Gyáva szarházi fütyisz ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
De nagyon fosnak a 2/3 fiúk, akiket állítólag MAGY TÖBBSÉGGEL VÁLASZTOTT MEG AZ ORSZÁG NÉPE !!!
Ha ennyire ,,SZERETIK AZ EMBEREK A FÜTYISZT MITŐL FÉLNEK ,, ???
Gyáva szarházi fütyisz ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csizmás Kond
Az ellenzéknek nemhogy ötlete nincs hanem még leutánozni sem tud becsületesen semmit.
Miért is kéne most kordont bontani ? Miért is kéne most a téren föltétlen ott lenni ? Mit akarnak nyolcadikán meggátolni ?
Jozefina
A parlamenthez vezető utak teljes, vagy részleges lezárásával és hangos füttyszó kíséretében megnehezíthető csalással megválasztott fidesz-kdnp képviselők bejutása.
Az ellenzéki képviselőknek pedig meg kellene fontolni, hogy csatlakozzanak-e Hadházyhoz, aki ezen a napon be sem akar menni a parlamentbe. Demonstrálva azt, hogy a fidesz-kdnp rabló bandával nem vállal közösséget.
bakegya
A legolcsóbb módszert választanám-igaz POLITIKAILAG nem túl elegáns de hatásos-esetleg egy de két tojással tojhatna minden tüntető a birkák által újraválasztott kurmányra és az ellenállókra is-mert ahogy vannak itt is,lesznek ott is provokátorok és mindenhol az TUTI!!!
verőce21
Jelentős különbség van a magyar öntudatot (és általában a nemzeti öntudatot) potenciális veszélynek tekintő, s ezért megszüntetni igyekvő ballib szervezetek káderei és a zömmel magyar jövőben gondolkodó Jobbikosok között.

Nem kétséges, rendkívül súlyos csalódás lehet minden olyan magyar embernek, aki bizalmával tüntette ki a Jobbikot 2016-ig, hogy - Morvai Krisztinát leszámítva - egyetlen pozícióban levő vezető, egyetlen alelnök, egyetlen országgyűlési képviselő nem akadt, aki felálljon és azt mondja, hogy eddig és nem tovább a nemzetárulás útján.
Végül ők is besoroltak és együtt meneteltek a frissen, nagy többséggel és nagy részvétel mellett megerősített Orbán-kormány ellen tüntető, új választásokat követelő ballib csürhével.
kisrigó
Nem az a kérdés, hogy kell-e kordont bontani, hanem az, hogy miért kell kordont állítani, ha minden rendben van kis hazánkban!? Az emberek boldogok, hogy megint sikerült az álszenteknek az emberek nyakára ülni. Senki ne jőjjön az "emberek akarata érvényesült" dumával ennyi nemtelen akció után!!
Madácsi Pali
Nem kordon kel oda, az orbánház elé, janem paraván! Ami eltakarja a fideSS diktatúrát. Minden ellenzéki aki bemegy letenni az eskürlt , ezt segít tartani a Fidesznek, hisz a voksolás a Kúria által is kimondott törvénytelenségek sorozata volt Szabolcstól Bárányáig.
kakaósbögre
@verőce21: te tüntetted ki a bizalmaddal a jobbikot,fideszes?
wagabund
nem lesz semmi. délelőtt nem érnek rá az emberek. délután meg meg már okafogyott. irány a kocsma. ott lehet fogadni a tévéseket is
balos
Állítólag kinából várják a fal egy darabját!Bemutatni,hogy lesz elzárva az ország Európától újra!
Aki Én
@Shikari: @verőce21: @Csizmás Kond: Elmondja nektek orbán személyesen.
A megfejtés 1:50-től látható, nektek biztosan tetszeni fog :)

www.youtube.com/watch?v=aYy1fFB-1qs
cikicakk55
Szerencsére nekem a rendőrökkel eddig sem negatív,sem pozitív dolgom nem volt. Most még is sajnálnám őket,mert gondolom nem Pintér és a többi főrendőr fog a napon főni,nyakig egyenruhában,hanem a közrendőrök és rendőrtiszti,főiskolások,egész nap. Na és örüljenek,hogy ha még pénzt is kapnak érte( persze közpénzből),hisz inkább örülniük kéne,hogy a Fidesz rájuk bízta a parlament védelmét. Orbán bonthatott kerítést, a nép nem bonthat.Az nem kifogás,hogy akkor már 100 napja fel volt állítva a kerítés.Miért nem állították fel ők is,ha máskor nem,akkor április 9-én. Tudták,hogy egy ideig sok dolog lesz majd a parlamentben. Az LMP meg kurvára szégyellhetné magát.Széltyúkkal az élen! Ha nem akartak volna erőszakosan a köztudatban lenni,akkor most lehet,hogy az Alkotmány nem kerül még nagyobb veszélybe.
CsipkeRózsa
Minden héten tartanak parlamenti üléseket, miért kell most kordonnal körülvenniük? Senki nem fenyegette meg őket támadási szándékkal.
Hari
Így kell ünnepelni a demokráciát ! Kitől félnek ? A tiszteletre méltó több millió választópolgártól, akik bölcs döntésükkel az országot megvédőkre szavaztak, vagy a lenullázódott szanaszét lézengő ellenpártiaktól, vagy önmaguktól ??? Ha a hatalom retteg, ott nagy baj lappang a mélyben ! Lehet, hogy ők is olvasták Petőfi versét: azért a víz az úr .
advocat
Ezek már mindentől f...nak? Hiába, a 48 százalék csak náluk kétharmad. De ez van. Tiltakozni meg lehet. Még maga Orbán Viktor (tartsa meg az isten sokáig), mondta, hogy a nép elzavarhatja a kormányt! Itt a grúz példa. Ők megtették!
bakegya
@Aki Én: AKKOR IS TELE VOLT -antidepresszánssal-BLŐDLI VIKTOR!-köszönjük a videót-most igazán aktuális közszemlére tenni-ennyit tett értünk a szarházi a birkáival az oldalán!
bakegya
REMÉLEM TÖKÖN LÖVI MAGÁT 8-ÁN-a kordonbontó- ORSOS VIKI!
justhpeter
@Shikari: Azért a legnagyobb átok csak az ostobaság. Semmi erőszakra sem lenne szükség.Minden parlamenthez vezető utcára 10 000 tüntető és a rendőr a kezét sem meri felemelni. Megnyugodhatsz, ezzel Viktorod is tisztában van, ahogy akkor is tisztában volt vele amikor kordont bontott. Sajnos mára már csak a jelleme és az elméje bomlott meg.
menekült
@Shikari: ma 11:07
Sántít a magyarázatod, miért kell kordon. 1990 óta 7 parlamenti választás volt 7 parlamenti alakuló üléssel, és mindegyik kordon nélkül. Ez lesz az első kordonos alakuló ülés. Nem lehet, hogy azért kell kordon mert fél a hatalom? És jogosan fél, mert elcsalta a választásokat, tehát számított a többség felháborodására?
Desischado
@menekült: Nálad a pont. Fosnak, nem is kicsit. És akármi megtörténhet. Én megvallom, azt szeretném, ha a tömeg erővel demonstrálná, hogy sem a kordon, sem az élőfal nem számít nekik. A rendőrök meg nyugodtan átállhatnának a tüntetőkhöz. A csuti dádé remélem, belefullad a saját hatalmába, és a fejére ömlik az egész fekália!
Commenter
@papa.49: így, így. Egyenesen imádják a zembereket meg Magyarországot!
Commenter
@Desischado: Minden szavad igaz, és úgy legyen fulladjon bele vagy fojtsa meg a saját maga alkotta hatalma!
menekült
@Desischado: @Commenter: Valószínűleg a rendőrök között is sokan úgy éreznek, mint mi. De nem hiszem, hogy a tüntetők mellé mernének állni, bár úgy lenne! Azt hiszem, ahhoz a hatalmasoknak el kell még követniük jópár gaztettet, ami meg is fog történni, nincs kétségem. És akkor talán a szolgái is 0rbán ellen fordulnak. A tüntetéseket és lázadásokat nem szabad abbahagyni!
Commenter
@menekült: egyetértek és jó az avatarod! Nem kaptál valami fertőzést szegény migráns fáraótól? csak mert dr. kásler is megmondta hogy a migráns az fertőz(ő)...
menekült
@Commenter: Az emberi szervezetben – a bőr felszínén és a testüregekben – több mint 100 billió (milliószor millió) baktérium él. Egy 10 másodperces csók alatt 80 millió baktérium kerül átadásra. Ha kaptam, adtam is. :)
Egyébként pedig a szfinx nem migráns. :)) Akkor már inkább én. :D (sajnos!!!)
Commenter
@menekült: igen, jó és rossz baktérium egyaránt bőven van bennünk. Migránsoltál a hanyatló Nyugatra? Mi itt épp most kaptuk meg a halálos csókot a választások kapcsán a kormánytól. A demokrácia meg a jogállam meg pont nyolc éve kapta meg a nem kedves vezetőtől ezt a halálos csókot :((((
menekült
@Commenter: Pont a 4 héttel ezelőtti csóktól migránsolódtam. :(
Már az előző 8 évet is nehezen bírtam, még négy nem fog menni. De örökre sem. Disznó módon, mivel én nem tudtam oda hatni, hogy Magyarország legyilkolója eltakarodjon, most hagyom, hogy mások kergessék el. És majd akkor visszamegyek és beülök a készbe. Ronda dolog, tudom. :(
Commenter
@menekült: jól tetted. De várunk vissza, persze csak ha ezt a gyilkos izét innen a saját rendszere és népe hatására elkotródik valamelyik autokratikus törpe illiberális tetűkráciába.Szerinted sikerülhet az eltakarodása? Lehet hogy általában ronda dolog beleülni a készbe, de van amikor az teljesen jogos!
menekült
@Commenter: Vagy lelövi valaki, vagy elhatalmasodik rajta a betegsége, így vagy úgy, de ezt a 4 évet szerintem nem tölti ki.
Én meg kis porszem vagyok, semmi látszatja nem volt az erőlködésemnek. Még a nagy porszemekének se. Úgyhogy valami meteornak kell belecsapódni. Vagy legalább a mennydörgős mennykőnek. :)
Desischado
@menekült: Én is ezen a véleményen vagyok. Sokan féltik az állásukat, amit értek, de ha megdőlne orbánék hatalma, akkor is lenne állásuk, és reggelente nyugodtan belenézhetnének a tükörbe! De így?

A mennykő, a pestis, nekem mindegy, de csapjon bele sürgősen! Azt nem értem, hogy én aluliskolázott vagyok, de világosan látom, hogy a vesztünkbe rohanunk, ha orbán marad. Nálam okosabbak, értelmiségiek miért nem látják ezt?! És igazad van, a tüntetéseket semmiképp nem szabad abbahagyni, de még kevesen vagyunk! Támadni kell folyamatosan a csutit, és a bandáját mindenféleképpen! ne legyen nyugtuk egy percig sem!
Én is remélem, hogy nem tölti ki a 4 évet, egy szikra is elég lehet ahhoz, hogy fel lobbanjon a láng, vagyis, hogy végre megbukjon!
Commenter
@menekült:szoktak errefelé tévedni kisebb nagyobb aszteroidák, égi vándorútjuk során.Tehát reménykedjünk. De lehetőleg csak a kedves vezetőt találja el, az országba ne csapjon bele...csak ebbe az orbitális baromba és a hordájába...
Commenter
@Desischado:hát ha ez a sok nyavalya belecsap, ráadásul egyszerre akkor hiába a védekezés...páncélozott limuzin, golyóálló mellény, TEK, meg anyá, tyúkja...
És igazad van folytatni kell a tiltakozást, nem belekényelmesedni a helyzetbe. Igaz hogy nem érdekli őt a tüntetés, de ettől a világ és azok akik itthon sem kérnek belőle figyelnek!
Commenter
@bakegya: essen csak a népnek ásott verembe kizárólag csakis ő maga!
Commenter
@menekült: Nincs hasznavehetetlen porszem. Sem kicsi, sem nagy, úgyhogy légyszi ne becsüld alá magad. Tudod elég csak egyetlen kis (vagy nagyobb) porszem és rendesen elakadhat sőt szét is eshet az a bizonyos gépezet. Reméljük ez főleg a kedves vezető NER-rel és Tákolmánnyal összetoldozott rendszerére igaz! Itt a porszem(ek) maga a nép az emberek, így Te is, meg a fórumozók többsége és az utcára vonulók is. Meg azok is akik már a lábukkal szavaztak és "migránsoltak" az orbáni illiberális fából vaskarika rendszer elől! Így azért jobban hangzik ez a porszem nem? Jókora (sivatagi) vihar lehet még belőle...!
menekült
@Commenter: Köszi, ez adott egy kis önbizalmat. :)
Commenter
@menekült: a népnek is erősen kellene belőle május 8-ra, innen aztán a többség kommentjeiből talán meríthetnek némi kis önbizalmat és erőt. Nekem is, mert nem sok van/volt belőle... akár hiszed, akár nem...meg ugye neked ott az a szfinx is, a mitikus a legendás, jól válaszolhattad meg a kérdéseit, ha még erre jársz, OV-t a kormánnyal együtt lenyelhetné...úgyis elbuknának a kérdésein, bár lehet hogy még a szfinx is kiköpné őket...
Eriksson
@Commenter: Hölgyem! Az általad emlegetett népet az önbizalma tartja életben.
Commenter
@Eriksson: Hölgyem/Uram! Így legyen még pár ezer évig, azt kívánom!
Yoda69
Mondjuk tenyleg faszsag volt bejelenteni hogy lebontjak a kordont. Oda a meglepetés ereje. Szerintem csak PR fogadnak szánták
Commenter
@menekült: lehet, hogy tévedek de a haszonleső, eszetlen szolgák nem szoktak a gazdájuk ellen fordulni, hát a fenti esetben ne legyen igazam. Egyelőre csak gazdát látok eszes szolgát sehol...kivéve ha a fizikailag, szellemileg szolgasorba kényszerített nép többségére gondolsz...
advocat
Oly bátrak! Most mitől félnek? Ki a fene megy oda, akit annyira meg kell védeni? Tán csak nem Jánost féltik? Bölcs mosolya már megvédheti. Nem? Esetleg személyesen? Nem valószínű, hogy Putyin átugrik. Más?
menekült
@Commenter: De jó ez! Köszönöm! Sajnos kedden (sem) lehetek ott a tüntetéseken, de ez a dal adjon erőt mindenkinek, aki egy másmilyen jövőt akar, mint amit ma ígérnek nekünk.
Commenter
@menekült: küldöm a világ összes Valjeanját is, hogy legyen bizalmad és önbizalmad (még több)

www.youtube.com/watch?v=gpDbvlAI_A0
Commenter
@menekült: már hogy lehetnél itt (is) ha migránsoltál és ott vagy? Lehetetlen.Fizikailag, lélekben nem.
menekült
@Commenter: Köszönöm. Mivel érdemeltem ki ezt a gondoskodást? :)
Ne csak nekem küldd, hanem minden magyarnak, akik újra szabadok akarnak lenni, megszabadulni attól a mérgező levegőtől, amit a Fidesz bocsátott ránk. Esküszöm, ha végre magához tér ez a nép, és kiharcolja az igazságot, és a megtévesztettek is felébrednek, én hanyatt-homlok rohanok haza!!!
Commenter
@menekült: Nincs mit köszönni. Ez természtes, hogy gondoskodunk arról aki elmigránsolt elkeseredettségében, tehetetlenségében is,ha jól értelmezem. Mindenkinek szól természetesen az Egy nap még, a zeneszerző Schönberg amúgy is félig magyar, az ő szülei Franciaországba migránsoltak...A narancsos szmog fojtogató már. Csak óvatosan a hazajövetellel semmi hanyatt-homlok mert Marius Pontmercy is jól megjárta, de ezt Valjean nálam jobban tudja:
www.youtube.com/watch?v=nt3KaZFFM10
Commenter
@menekült: én mivel érdemeltem ki a Te figyelmedet? Nem olyan régen regeltem, és azt is alig mertem. De örülök, hogy itt lehetek, bár néha a egyes hozzászólók úgy feldühítenek, hogy belőlem is kitör az állítólag mindenkiben ott lakozó fórumozó troll, én is sajnos adtam egy két topicnak pár hete,hónapja amit már szégyellek, mint digitális "hagyatékot" de elszakadt a cérna, betelt a pohár...merre migránsoltál csak nem Anglia?Rájuk lehet hatni? Azt nem gondolom hogy a Közel-keletre, mert ott nem nagyon van demokrácia...háború van, autokrata elnökök, királyok, emírek szóval az itteni mostani hatalom barátként tekint rájuk, így is lehet mondani...
Commenter
@menekült: @menekült: nézd ezt is, ha épp erre jársz mert ez lemaradt:

www.youtube.com/watch?v=QWbAaTDlBls

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.