Az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyekért felelős államtitkársága szerint az új kormány ott fog állni az anyák mellett a gyerekvállalástól egészen a nyugdíjas korig.

A megalakuló új kormány egyik legfontosabb célja, hogy az eddigieknél is erősebben segítse az édesanyákat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága Anyák napja alkalmából küldött vasárnapi közleményében az MTI-vel.

EMMI: a kormány ott fog állni a leendő édesanyák mellett, mikor gyerekvállalásra készülnek

Fotó: pixabay.com CCO

Azt írták, szeretnék az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésüket és támogatásukat az édesanyák felé. Hozzátették: ott állnak az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben: amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első, a második, vagy a harmadik gyermekük.

Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsődébe, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni.

Felidézték, a nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak.

A családtámogatások 2010 óta folyamatosan bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét, már félmillió gyermeknek biztosítanak ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet – írták.

Közölték, minden eddiginél több pénzzel támogatják a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítik az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engednek el számukra.

A minimálbér emelésével együtt a gyed, valamint a diplomás gyed összegét is növelték, valamint a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Januártól a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyar édesanyák is kapnak a gyermek születése után egyszeri anyasági támogatást és az egész Kárpát-medencére kiterjesztették a babakötvényt is.

A megalakuló új kormány folytatja a gyermekes családokért tett intézkedéseket, olyan családbarát országgá szeretnék tenni Magyarországot, ahol az édesanyák és a gyermekes családok minden lehetséges támogatást megkapnak – olvasható a tárca közleményében.

(MTI)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak nehogy megvédjék szegényeket, mert azt ártunk és qurmányunk esetében sajnos jól ismerjük! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@emerencia: 08:11 folyt.: A hetvenes évek végén léptem munkába és csak azt hallottam otthon is és a munkahelyemen is, hogy mi nem jár nekem. Igaz, rengeteg munkaidő utáni elfoglaltságról gondoskodtak az elvtársak, ami eleinte nagyon jó volt, később már nagyon terhes, fárasztó lett. Emlékszem, sokszor arról álmodoztam, hogy lefekszem és csak alszom, alszom, és alszom... (Nagyon ritkán tehettem meg.) De az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon nagy akaraterővel érdemes volt spórolni és gürizni mert abból, ha jóval később is de össze lehetett kuporgatni egy szerény, de stabil egzisztenciát. Valami kicsiny alapot az élethez. Ezt rombolták le a rendszerváltáskor. (Zárt munkaerőpiaci munkanélküliség+kamatadó.) Az életünk szerény alapjára támadtak és támadnak klf. rendű és rangú potentátok immár majd három évtizede és most attól félek, hogy öreg koromra el fogom veszíteni azt a csatát amit az emberhez méltó életért vívtam... Ha egyedül lennék akkor szégyellném magam de azt látom, hogy rajtam kívül tömegével vannak akik hasonlóan vagy még rosszabbul jártak. Szerintem ez egyáltalán nemcsak gyerekvállalási probléma mert a belmagyar társadalom legszélesebb rétegét érinti minden korosztályból. Ha ez így megy tovább, nem lesz jó vége. A sok-sok igazságtalanságot, az egyre nagyobb indokolatlan különbségeket és szándékosan keltett gyűlölködést az emberek között nem lehet agitációs propaganda munkával sokáig elfedni. Előbb- utóbb orbán kedvezményezettjei is kiesnek a pixisből és akkor meg kell élniük abban a magyar valóságban melyet ők maguk teremtettek. Nem fogják kibírni...
Commenter
@emerencia: nem mai a hozzászólásod, de fején találtad mint mindig most is a szöget. Mivel én is kapok tőled lájkot (nem is keveset, köszönöm!) megkérdezhetem hogy honnan a neved? Amikor először megláttam rögtön Szabó Magda az Ajtó c. filmje jutott az eszembe és a Hele Mirren által zseniálisan alakított Emerenc. Nem értem Szabó István hogy adhatta a full-fideszes Eperjesnek egy olyan nagy koponya és irodalmár szerepét mint amilyen Szobotka Tibor volt?
emerencia
@Commenter: Köszönöm kedves szavaidat. Pár évvel ezelőtt véletlenül keveredtem a Propira és boldogan láttam a a hozzászólásokból, hogy itt nagyon sok a hozzám hasonló gondolkodású ember. Ekkor beugrott, hogy valaha már regisztráltam ide valami ritka néven. Kiderült, hogy még mindig működik a regisztrációm, de hogy miért adtam anno magamnak az Emerencia nevet arra már nem emlékszem, hiába töröm a fejem...
Commenter
@emerencia: :) köszönöm én is a kedves válaszodat. Én kommenterként akartam regisztrálni, de azt már lefoglalta valaki így lettem Commenter. Azt hiszem a regisztrációk talán soha nem évülnek el? De ebben nem vagyok biztos...Igen jó kis társaság van itt, a trollokat leszámítva.Remélem még sokáig itt leszünk és ezt a fórumot békén hagyják, nem "listázzák"...
emerencia
@Commenter: Benne van a pakliban, hogy durvul a helyzet és ellehetetlenítik valahogy a szabad hozzászólás lehetőségét ezen a felületen de az is lehetséges, hogy meghagynak minket szelepnek. Az elvtársaknál ez egy jól működő módszer volt a társadalmi feszültségek levezetésére még az internet előtti időkben. (Pl. Hofi) Őfensége 2030-ig tervezi a hatalmát. Hátha rájön, hogy szelepek nélkül biztos, hogy nem fog még ilyen hosszú ideig uralkodni. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.