Az LMP alapítója és egykori társelnöke hosszú Facebook-posztban jelentette be, hogy megszünteti az LMP-s tagsági viszonyát. 

Mint írja, a 2016-os visszavonulása után kívülről akart segíteni a pártnak: „Úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem-hivatásos- közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával.

Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá.”

Hoppá! Schiffer András kilépett az LMP-ből

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az utolsó csepp nála az volt, hogy a fideszes Németh Szilárdot Csepelen legyőző Szabó Szabolcs – miután a pártja, az Együtt nem jutott be – beült az LMP frakciójába.

Erről Schiffer András azt írta:

„Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz. A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés. Egyetlen igazi parlamenti sikerélményem a gigantikus többséggel szemben, 2016. júniusában, az volt, hogy indítványomra az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására. Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: »A szabadkereskedelem jó« (lásd még: »A szabad kereskedelem kiterjesztése a glóbuszon bizonyítottan az emberiség javát szolgálná« – Orbán Viktor). A pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva.”

(via 444)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Eladott Ország: én sem, de erre azért emlékszem, mert a riporter kérdezett rá erre a nagyon-nagy rajongóra Schiffer ugye állítólag megrögzött agglegény.
Commenter
@bencemacska: Köszi macska, ők voltak bizony! És elég sokan is voltak. A tüntetéseik jól szervezettek, ütősek voltak aztán valami elszakadt.Én a Momentumban látom a folytatást ha képesek lesznek megerősödni, és újra talpra állni most hogy lemondott az elnökség.Meg a Párbeszédben ha valóban képes lesz nem kollaborálni a Fidesszel a parlamenti munka során. Ez LMP számomra nem más mint kdnp2. Kamu ellenzéki párt a Vona mentes Jobbik meg abszolút sötét ló most már.
Eladott Ország
@Commenter: Lehet hogy meleg bárba jár a Habroló Bisztróba vagy a Capella bárba.
Commenter
@Eladott Ország: lehet,hogy mindez csak pletyka volt, sőt kamu, mert a nő névtelen fantom maradt, Schiffer egyéb esetleges beállítottságát meg ne firtassuk, mert akkor röpülünk innen. Nem is azzal van a baj, hanem sokkal inkább azzal a háttérben zajló politikai aknamunkával amit a háttérben elkövetett és sikerrel véghez is vitt. És még neki van kifogása Szabó Szabolcs ellen? Persze, Szabó csak egy kamu magyarázat.
Schiffer az LMP-ben elvégezte a piszkos munkát a háttérből most mehet a dolgára...a hatalomba.
Eladott Ország
@Commenter: Schiffer majd kapja az állampárttól a zsíros megrendeléseket.
Commenter
@Eladott Ország: megdolgozott érte, már korábban is, ov védőügyvédjeként is. Most hozzásegítette a 2/3-hoz. Ez a grumpyandrew egy percre nem hagyta abba a politizálást a háttérből (sem)! :(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.