Marcia Szent-Györgyi Nobel-díjas tudósunk negyedik felesége volt, és még ma, több mint harminc évvel a férje halála után is csillog a szeme, amikor „Albertről”, olykor „Bertie”-ről beszél. Bár közel ötven év volt köztük, azt mondja, hatalmas szerelem volt az övék. Na, de vajon mennyi C-vitamint szedett az, aki felfedezte? A C-vitamin felfedezője, a neves rákkutató, Szent-Györgyi Albert nemcsak a szakmájában volt igazi óriás, a magánélete is regényesnek mondható. Túlélte a világháborúkat, megmenekült a náciktól, és összesen négyszer volt házas. Egyik felesége és egyetlen gyermeke rákbetegségben halt meg, miattuk (is) fordította karrierje utolsó évtizedeit a rákkutatásra. Negyedik feleségét, Marciát már nyolcvanon túl ismerte meg. A nő nem tudós közegből érkezett, hanem a művészetek felől, mégis jól kiegészítették egymást. A férfi 83, a nő 35 éves volt, amikor összeházasodtak, és a Nobel-díjas kutató vele töltötte élete utolsó tíz évét. Marcia Szent-Györgyi a Szent-Györgyi Albert...

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Valoban kiveteles ember volt, minden teren. A maganeletben is eleg gazdag eletet elt: a mi csaladunk egy icipicit kotodik hozza: annakidejen, amikor eppen valamelyik hazassagara keszult a II VH idejen, egy haloszobabutort csinaltatott a sajat eskuvojere a felesegenek naszajandekba, de az orszagbol surgosen tavoznia kellett, igy a kesz butort eladta - a volt ferjem szulei vettek meg tole - a mai napig ezt az -egyebkent nagyon egyszeru stilusu - butort hasznaljak haloszobabutornak...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.