Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd forinttal 4267,4 milliárd forintra nőtt 2017 végére a napi.hu hírportál kiadványának becslése szerint.

Itt van a magyar multimilliárdosok legfrissebb listája

A 100 leggazdagabb 2018 című, csütörtökön megjelent összesítés alapján a legvagyonosabbak rangsorának élén immáron nyolcadik éve az OTP vezetője, Csányi Sándor áll 320 milliárd forintra becsült vagyonnal. Tőle mindössze 40 milliárd forinttal maradt el a tavalyi ötödik helyezett Mészáros Lőrinc, aki – mint írták – 160 milliárd forintos gyarapodást ért el egy év alatt. A harmadik helyen 260 milliárd forinttal a nemrég elhunyt Demján Sándor, a negyediken pedig 240 milliárd forintos vagyonnal Gattyán György áll. A következő helyeket sorrendben Bige László, Széles Gábor, Veres Tibor, Felcsuti Zsolt, Kasza Lajos és Rákosi Tamás foglalhatta el a lap szerint.

Az idei listán négy új név található, közülük a legmagasabban a 26. helyen álló Jellinek Dániel, az Indotek-csoport többségi tulajdonosa nyitott. A 31. helyen jegyezték Schmidt Máriát és családját, vagyonukkal azonban a néhai Ungár András – a Terror Háza Múzeum főigazgatójának férje – korábban már szerepelt a listán. Szintén visszatérő a 94. helyezett Jászai Gellért, a Mészáros-cégcsoport egyik vezetője és résztulajdonosa. Két ingatlanfejlesztésben érdekelt üzletember, az 59. Pálos Titusz és a 98. Füzesi Attila azonban most került be először a százas rangsorba. A belépő szint, vagyis a 100. legnagyobb vagyon 8,2 milliárd forint, a helyezettek átlagvagyona 42,6 milliárd forint – derül ki az idei összesítésből.

A 100 leggazdagabb című kiadvány 2002 óta jelenik meg. A napi.hu tájékoztatása szerint a vagyonbecsléseket a Céginfo.hu céginformációs rendszer segítette, a kiadványban található szócikkek a nyilvános adatbázisokban közölt adatokon alapulnak.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Sóki Tamás

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mennyi származik ezekből a milliárdokból az Uniótól, a magyar államtól és mennyi tisztességes munkából ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Első O1G, cirka 10 milliárd euróval, amely a friss svájcinégeri levegőt élvezi.
fekete
Ossze loptak magukat! Ilyen egyszeru.
Gauntlet
Ebbe a sokat szenvedett országba honnan bukkant elő ennyi vérszívó fideszes? Miféle iskola termelte ki ... Ezt? A bődületes mértéktelenség!
justhpeter
Mennyi származik ezekből a milliárdokból az Uniótól, a magyar államtól és mennyi tisztességes munkából ?
advocat
Mészáros Lőrinc! Szegény Rockefeller és társai irígykedhetnek. Így is lehet. Kis buták!
Maszlag
Egyszer azt is kikutathatnák,hogy emiatt a szegények mennyivel lettek szegényebbek.
Hellcat
1 év alatt 160 milliárd...5000 forint másodpercenként. 41 másodpercenként megkereste a magyar nettó átlagbért. Jól van ez így fidesznyikek? Egy kibaszott gázszerelőről beszélünk.
bakegya
civilhetes.net/a-pusztito-stromanitt pedig a munkájának aldásos eredménye,a stílusról nem is beszélve-számtalan polgármesterre ezért volt szüksége orbán vikinek-Körbe a Balatonon úgyan ez a helyzet.MEG LEHET NÉZNI A RÉVFÜLÖPI PARTI SÁVOT HOGYAN JÁTSZOTTÁK ÁT MAGÁNTULAJDONBA ÉS ÍGY TOVÁBB.mindenütt óriási sebességgel kinyírták a fákat,daru aztán megy a betonozás-a legdrágább anyagokból építenek a selejtig-csak legyen minden négyzetcenti a mészaros birodalom része-
havasigyopár
Mészáros Lőrinc kezében van a nemzet vagyona. és Orbán most még 12 évre tervez.
cikicakk55
Ebből a 100- ból mennyi a Fideszes? Mennyinek barátja,rokona,szomszédja Orbánnak? Hogy lehet,hogy 2010-ig milliókban mérték a gazdagsák fokát,most 8 év múlva a 100. - nak is milliárdja van? Ami még is a legfelháborítóbb,hogy egy 8 éve még egyetlen céggel rendelkező ember( az az egy cég is csődeljárás alatt állt) 8 év alatt a 2. Helyre ért fel és pont gázszerelő cége nincs. Persze mindannyian tudjuk,hogy Mészáros semmivel nem lett sem okosabb,sem jobb üzletember,de ezt ennyire nyíltan megírni és még dicsekedni is vele,ez a vérlázító. Ennek a 100 magyarnak meg annak a másik 100- nak akiknek a nevét már nem merik fel rakni,mert azok nem annyira hülyék mint a csuti gázszerelő és nem akarják a nevüket viazont látni,na ezek miatt lett a Magyar átlagfizetés 280.000 ft( tisztán)
Desischado
Ezek gazdagodnak mint a rákfene, én meg nem tudok egy milliót összeszedni a műtétemre! Lehet, hogy be kéne állnom lopni? Csak sajna, azt nem veszi be a gyomrom!
namihami
Hogy a Mészi a második? Vagy tán az első? Mi ért olyan meglepetés ez egy olyan ember részéréről, aki okosabb, mint a Cukkerberg (csak így, mert a nagy Ő is így ejtette ki). A tudást, szorgalmat, képességeket az élet mindig meghálálja. Pláne, ha egy ilyen csodálatos tehetség is párosul mellé. És a szépségéről még szó se esett.
Csak ez lehet, hiszen a forrás hiteles (nála is, a barátjánál is az volt), hiszen ők mondták--saját magukról. A nép pedig elhitte, hiszen a 2/3 bizony 2/3. Akárhogy is jött össze, ha a nép elfogadta, akkor bizony a pénztártól való távozás esete forog fenn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.