Sokáig emlékezni fogunk Tordai Bence első parlamenti felszólalására.

Első parlamenti felszólalásán letegezte Orbánt – megfenyegették a fiatal politikust
Fotó:  Kovács Tamás/MTI

Élete első, Országházban mondott beszédét kis híján be sem tudta fejezni Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa. A fiatal ellenzéki

keresztnevén szólította, majd letegezte az egyébként jelen sem lévő miniszterelnököt, majd az egész Fidesz-KDNP frakciót. 

Latorcai János országgyűlési alelnök majdnem meg is vonta a szót Tordaitól, arra hivatkozva, hogy nem illő stílusban szólalt fel a Tisztelt Házban.

Tordai végül megígérte, hogy marad az önözésnél, így arra magázódva kérte a kormánypárti honatyákat – ne szavazzák meg az új kormánystruktúráról szóló javaslatot – számolt be az esetről a Népszava.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
A helyes megszólalás az
"Ön egy Geci"
A több tiszteletet természetesen mindig meg kell adni Magyar/Orosz országnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
Egyébként: jól tette, hogy letegezte!Orbán se nem tisztelt,se nem miniszterelnök, se nem úr. Hatalma illegitim, fölösleges lett volna amúgy is a kamu udvariaskodás! Elég lett volna egy hé, te/ti oszt'jónapot!
Eladott Ország
@Shikari: A bolsevik nem vész el csak átalakul. Ezt a fizika az Einstein-Rosen-hídnak, vagy ismertebb nevén féregjáratnak nevezi.
uploads.disquscdn.com/images/5b3dcc5b687b8ff562c99578755e2afd2f35ed547ed339106b3c39bcc1a65d4c.jpg?w=600&h=632
karma1
@emerencia: Hidd el, a tegezodes az egesz ember belso hozzaallasat valtoztatja meg: itt annyira hozzaszoktam a tegezodeshez, hogy otthon is mindenkit megkerek, hogy tegezodjunk.
Ha itt a polgarmesterrel tegezodunk, mikozben en tiszteletet erzek iranta, mert egy szuper ember, azt is megmondhatom neki, hogy mit szeretnek maskepp.
NEM a tegezodesen mulik a tisztelet, en meg a legjobb baratnomnek sem mernem peldaul viccbol sem mondani, hogy "hulye vagy", pedig a baratsagunk 57 eve tart. A fonokeimmel is tegezodhettem annakidejen Magyarorszagon - eppen akkor eltuk meg az "elvtars" es a "szaktars" eltuneset, ami helyett bejott a "kollega", de nekunk erre nem igazan allt ra az szank, inkabb baratsagosan a keresztneve'n hivtunk mindenkit, tegezodve. Soha egyetlen ketertelmu, vagy tiszteletlen megjegyzes nem hangzott el egyikunk reszerol sem.
emerencia
@karma1: Korombeli munkatársam pl. a fiatalabb kollégáknak nem engedi a tegeződést, én pedig megkérem őket, hogy tegezzenek nyugodtan. Se vele, sem velem soha senki nem tiszteletlen. Az viszont zavar, hogy egyes vezetők velünk magázódnak ugyanakkor egymással tegeződnek de az is előfordult már, hogy e-mail jött miszerint a frissen kinevezett vezetőt ezután magáznunk kell. Szerencsére én ezt később tudtam meg, így letegeztem a lányom lehetne korabeli hölgyet aki nem tette szóvá, hanem természetes módon visszategezett. Én is az általános tegeződés pártján állok de az sem okoz gondot, ha magázódni kell. Csak az zavar, ha a magázást valakik arra használják, hogy tudjam hol a helyem. :-(
Eladott Ország
www.facebook.com/atv.hu/videos/1664291203638190/
Ez az emberszerű – legyünk nagyvonalúak – egy tízmilliós ország miniszterelnöke, a mindenkori elsöprő többség választott képviselője, aki minden alkalommal, amikor egy-egy ilyen lábszagú poénnal tér ki a bűzös ügyei tisztázása elől, nem csupán a haza ellenségeiként számon tartott büdöslibsiket hányja telibe, hanem saját választóit is. Ez az ember, aki az én nem talpnyaló véleményem szerint egyszemélyben testesíti meg a dakota lovon fordítva ülő ország minden nyomorúságát. Ez a világhírű, méltány irigyelt magyar virtus? Ez a sajátos, tiszteletet parancsoló magyar gógyi? Ez a magabiztosságot árasztó kocsmai arrogancia a nemzeti érték? Ez? Hogy a disznóknak köszönünk az ólban, a képviselőtársainkat meg a karácsonnyal zsibbasztjuk, amikor a nagypályás bűnözőkkel való kokettálás témáját kellene elmagyarázni? Pedig az ujjlenyomattalan Ghaith Pharaon elhalálozott kétes alak csupán a csúcsa, annak a szeméthegynek, amit a korrupció kormánya maga alá gyűjtött nyolc év alatt, amely csúcs alatt hemzsegnek a rendre következmény és magyarázat nélkül maradó ordenáré disznóságok. Hát tessék újraválasztani ezt a jeles államférfiút, ezt a sziporkázó lángelmét, ezt a gerinces úriembert negyedszerre is! Tessék újraválasztani és büszkén ünnepelni. Mutassák meg az elnyomó liberális véleményterror súlya alatt sínylődő nemzeti öntudat erejét, és ne hagyják, hogy ez a féltérdre parancsolt nép valaha a büdös életben két lábra emelkedjen és kiegyenesítse a görnyedt hátát!
karma1
@emerencia: Minden szavaddal egyetertek: igen, a magazodas lehet nagyon lealazo... Jol mondod...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.