Sokáig emlékezni fogunk Tordai Bence első parlamenti felszólalására.

Első parlamenti felszólalásán letegezte Orbánt – megfenyegették a fiatal politikust
Fotó:  Kovács Tamás/MTI

Élete első, Országházban mondott beszédét kis híján be sem tudta fejezni Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa. A fiatal ellenzéki

keresztnevén szólította, majd letegezte az egyébként jelen sem lévő miniszterelnököt, majd az egész Fidesz-KDNP frakciót. 

Latorcai János országgyűlési alelnök majdnem meg is vonta a szót Tordaitól, arra hivatkozva, hogy nem illő stílusban szólalt fel a Tisztelt Házban.

Tordai végül megígérte, hogy marad az önözésnél, így arra magázódva kérte a kormánypárti honatyákat – ne szavazzák meg az új kormánystruktúráról szóló javaslatot – számolt be az esetről a Népszava.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
A helyes megszólalás az
"Ön egy Geci"
A több tiszteletet természetesen mindig meg kell adni Magyar/Orosz országnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
A helyes megszólalás az
"Ön egy Geci"
A több tiszteletet természetesen mindig meg kell adni Magyar/Orosz országnak.
Equus1
mert kijafaszom vagy te, latorcai (lathorzcay?)? Beszédes neved van, vén köcsög. Nyalintottál egyet a gazdád betyárkortés seggén?
Szerinted, vén köcsög, orbán gazdád, a tolvaj, különb lenne a te istenedtől is? Istent talán nem tegezve szólítjátok, ti, képmutató férgek?
RonaGyuri
@Equus1: ki lenne? egy szaros kádári káder kölök! =))
cikicakk55
Mi a külöbség az " Ön egy korrupt haza áruló" és a közt,hogy te egy korrupt hazaáruló vagy ? Különben is sok Fideszes szokása,hogy tegezve szól a néphez,azt a látszatot keltve,hogy úgy közvetlenebb és barátibb hallani az embereknek mire mennek el az EU mililliárdok. Rohadt mindegy. A k. Anyátokat rohadt csalók. Bocsánat! A k. Anyjukat Önöknek mocskos csalóknak,hazudozóknak,és aljas gaz- emberszabásuaknak. Önök az Ország kirablói a népet csak 4 évente szükséges rossznak tartó banda. Önöket lábuknál fogva kéne fellógatni a még megmaradt fákra. Remélem elég tisztességes nyelvezettel írtam. Még arra is vigyáztam,hogy ne a számomra megszokhatatlan " maguk" szót használjam. A tiszteletet tegezve is kilehet fedezni. A seggnyalásnál az is a megszokott. Miniszter Elnök Úr te vagy országunk megmentője. Na ez amit sem Önözve sem tegezve nem fog 7 millió Magyartól hallani.
emerencia
Tordai Bence és az erre hajlamos politikusok Magyarországon is elindíthatnának egy te-reformot. Szerintem lenne rá fogadókészség az idősebbek körében is. A svédeknek sikerült többek között ezzel is szélesíteni a demokráciát. Mi is ez?
e-szakos.blog.hu/2011/06/04/te_reform
glorianna
Ha a tegeződés lenne a legnagyobb baj a képviselőkkel, mi lennénk a mintaország és Kánaán.
nevemnick
Sokkal közvetlenebb ha az ember tegezve küldi el a felmenőjébe mert megérdemli, mint magázódva, mert az olyan snassz.
JAJMÁR
Kàr, hògy Tordai visszakozott!
"Kikövetelni" a tiszteletet nem lehet.
Amùgy a fidesz a pėlda, hogy magàzódva mennyire lealàzza az embereket. Hazugsàggal, semmibevėtellel...

A tegeződės partneri viszonyt feltėtelez, akik tisztelik egymàst.
Tėnyleg nem illik ebbe a parlamentbe!
Jozefina
Úgy tudom az USA-ban mindenki-mindenkit tegez és egyre jobban Németországban is. És valóban a svédeknél is! Szerintem nem ezzel van a gond. A tiszteletet meg lehet adni magázva és tegezve is. A szigorú magázással még nem palástolhatóal a lopások, a hazugságok, a népbutítás, az ország kirablása!!! Az ország házában, meg egyébként is "elvileg" egyenlő rangú politikusok vannak. Egyértelmű lehetne mindkét megszóllítási forma!!!
papa.49
Mit kéne tisztelni ezen a hazug, rabló, csaló bandán ???
A ,,tiszteletet,, KI KELL ÉRDEMELNI,, megfelelő viselkedéssel, a fütyisz mit tett mikor 2010 előtt kivonulgatott az ülésekről, a tiszteletbe ez se fér bele, szaros jabranc banda !!!
balos
Hát ez van!Amikor a szarokat összetévesztik a SZOLGÁKKAL:Akik a népet szolgálják nem a gazdát!
magyarbakancs
Nem tudom kinek milyen volt a gyerekszobája és milyen volt benne a fűtés ,lehet,hogy radiátor ,cserépkályha ,vagy tehén.
De viselkedni tudni kel még akkor is ha, Nem szeretem Orbánt.
Donáld Tramp
Ha utálod is mint a sz@rt.. Viselkedj !!! Soha életedben nem 'dolgoztál' valószinüleg... Az illem Az illem... Persze a libsi belvárosban ki nem sz@rja le
Nessy
Tisztelet a fidesz köreiben? Hogyne! A pénzt és a hatalmat!
Tény, hogy tegezve is, magázva is el lehet küldeni bárkit az anyukájához látogatóba!
Azért, ha lehet, ne a fidesz frakciótól tanuljon illemet senki! De Orbánt és Szijjártót is kerülje el széles ívben ebben a témakörben!
human
Remélem lesz a srácnak önkritikája és magának is bevallja, hogy ez gyenge húzás volt. Legalább ott lett volna Orbán. Nagyon remélem, hogy az ellenzék ennél erősebb kommunikációt fog felmutatni, mert az a másfél év az önkormányzati választásokig rohadt gyorsan eltelik ám.
36
Az ATV-ben még azt is előadta, hogy küldetésnek tartja a tegeződés elterjesztését az Országházban-de ezt már amolyan kamaszos szemtelen mosollyal-. A képviselő Úrnak, egész más, nagyon is komoly küldetésének kellene lennie.
(Nem kicsit ledöbbent a műsorvezető is)

Ők, akik bunkó műveletlen mucsainak tartanak bennünket vidékieket, nos, nálunk alap a jónapot kívánok, de az adj'Isten és a tiszteletem is elterjedt. Nem tudom hány éves a képviselő Úr, de nagyon úgy néz ki, Magyar Bálint, Görgey és Hiller oktatási miniszterek munkáját "dicséri". No és persze, amit otthonról hozott.
wagabund
ez egy lázadó paraszt...letegezte Rónayt is, az csak lesett..azt mondta ez a nagy arc, hogy ő mindenkit tegez..
Rónai megkérdezte, hogy egy minisztert is?-azt is, miért ne..volt a válasz..
(kiváncsi lennék, hogy a körzeti orvosánál, vagy rendőri igazoltatásnál ugyanígy viselkedik?)

nos ez a faszi nemsokára belefut egy nagy maflásba...vagy mégrosszabba...
merthogy nem hagyják annyiban, amit az első felszólalásában művelt, az betonbiztos..

először is csak úgy barátságos kezdésként megbünteti a házelnök..aztán jön a keményebb retorzió...még nem tudni mi, de a "fijjug" dolgozak rajta...
Clavigo
@Donáld Tramp: Aha.. .Tehát a nemzethhyy viselkedés,,társaságban..( EU.-parlamentben ),,,zsebberecskázás,,nyálcsorgatás,,oszt szájnyalogatás ? :)))
advocat
36. Azért az utolsó 8 év nem múlik el nyomtalanul! És igen. A mai fiatalok (már 30 körül is) "hivatalból" tegeznek. Ez van. Szokni kell. Nálunk. A svédeknek már megy. És mi is van az angoloknál? És ez legyen a legnagyobb botrány. A parlamentben.
simmering73
A nemzethy Kuplerájban ez a beszéd nagyon elegáns volt.
JAJMÁR
Vįhar a "biliben"! A magàzódàs amùgy megy ki a divatból! A kend pedig màr szinte pejoratìv...
Nehėz lenne - ismerős nincs is olyan - összeszedni kikkel magàzódok. Idegenekkel.
De itt is volt egy blogoló aki kìnosan kerūlte a tegezėst.
Ezen megsėrtődni... ės nem azon, amit egyėbkėnt mondott, ostoba dolog.
Mindenesetre, ha kėrhetem, csak tegezzetdk le bàtran ės őszintėn.
Nessy
@JAJMÁR: Nagyon szivesen! Egyébként, ha anno egy mondatot "drágám" szóval kezdtem, a kollegám tudta, hogy most nagyon mást mondanék,
Az igaz, hogy a tegeződés a munkahelyen az azonos nemű kollegák közt ma már természetes, ellenkező nem esetében a nők, az idősebbek illetve a felettes dönt. Én sem tegeztem minden munkatársamat.
JAJMÁR
@Nessy: Köszi. Igen, az idősebb testvėrem -12 ėv- mėg a szūleinket is magàzta. Ėn màr a nagyszūleimet se. (De nagyon szerettem őket). Az ėn gyerekeim összes baràtja is tegez engem. Ez a tendencia, ės nem lenne jó, ha megfordulna. A tisztelet nem dzen múlik.

Megfigyeltem, hogy a fiam a kortàrsaival - pl. a tesco pėnztàrossal -màr egyėrtelműen tegeződnek, ės ez a jövő.
wagabund
a rendőrségen is ez a jövő? vagy útszéli igazoltatásnál ?Az sztk-ban prosztata vizsgálat előtt is baráti pertu-ban beszélget a főorvossal? sokat fog járni bíróságra, ott is tegezni fogja a bírónőt?
amúgy nem lenne ezzel semmi baj, ha mindeni tegezne mindenkit
papa.49
@wagabund: Figyuzz elmegyek dolgozni, és a huszonéves targoncás simán letegez, én meg már 70. vagyok, de soha nem pattogok érte, mikor feljön esetleg ki hány éves sokan visszaállnak egyből a magázódásra, na akkor szoktam mondani mindenkinek maradjunk csak az eddiginél, miért mert én is fiatalabbnak érzem magam köztük ( míg meg nem mozdulok) ))))
Nessy
Én őszintén szólva szivesen tegeződtem a fiatal kollegákkal még úgy 65 felett is. Érdekes módon, a "néni" mindig elmaradt! Legnagyobb örömömre! Anyósomat még én is magáztam anno, de a fiam már nem.
Nem a magázódás jelenti a tiszteletet.
A kórházban érdekes volt a vezetőkkel a tegeződés. " Szerbusz főorvosasszony" volt az egyik, ha nem szűk körben voltunk. Engem a nevemen szólítottak. De akkoriban még ismertük a kérem, köszönöm elnézést, szavakat is.
csak úgy....
@Pegero: mert a kövér deresre húzatta volna a gyerököt ? :) mi a faxt érdemel az a miniszterelnök ,akitöl ha kérdeznek a parlamentbe és válasz helyett boldog karácsony kíván?
Nessy
@Pegero: Ugye, ezt a "kulturált politikai viselkedés szentélye" jelzőt Ön sem gondolta komolyan? Vagy még nem látott képeket a parlamenti ülésekről. Igaz, már csak erősen megvágott képek jelenhetnek meg a híradókban, mióta pártunk és kormányunk nem engedélyezi a parlamenti közvetítéseket, sőt, csak a kijelölt zsebkendőnyi területen lehet/ne kérdezni őket az újságíróknak!
tudode
Talán egy kézen .. m e g s z á m o l h a t ó, hogy hány fő .. ú r/h ö l g y .. szolgálja, na nem a NÉPET, a POLITIKAI KALANDORT/SZÉLHÁMOST .. c s u p á n .. azért a lóvéért, amellyel a NÉP ELLEN eskűszegést követnek el, egy olyan .. k l u b b a n, amely valójában KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN .. e g y l e t, szekta, akármi!
.
Az urak nem lopnak, nem hazudnak, és van gerincük, na nem olyan módon, ahogy Európa ingyenélő hernyójának!
Eriksson
Hogy mondta Latorcai? A házszabályzat előírja a magázódást, s ez mindenkire egyformán vonatkozik.
Ha jól odafigyeltek, a koros ügyvezető udvariasan és magázódva szólította meg Tordait, holott az az unokája is lehetne akár. Az a minimum, hogy ez a fiatalember is kövesse az ő és a többiek példáját, a kölcsönös tisztelet mentén.

A különböző korú és rangú emberek között a tegeződés mai napig a kölcsönös megegyezésen alapul. Ám bizonyos hivatalos helyeken a protokoll még ezt is felülírja, az egyébként tegeződő jelenlévőknek is magázódniuk illik.
S ma még a magyarok etikettje azt írja elő, hogy bárkit bármikor és bárhol letegezni neveletlenség.
Nessy
@Pegero: A vélemény még talán szabad, a hír már nem szent kis hazánkban!
Én tiszteletben tartom a véleményét!
csak úgy....
@Pegero: csak nem tánc és illemtanár tetszik lenni? Úgy tetszik látni,hogy én nem figyelek ? Azt hiszem,hogy pár évvel ezelött még hagytam vóna magam ha a jó modorról gyözködnek,...szóval ne is tessék erölködni velem ! amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten...
csak úgy....
@Pegero: 21:51 Csak nem együtt tetszettek birkát örizni a kölyökkel,oszt onnan ez a nagy tapasztalat? ;)
Nessy
@Eriksson: De goromba jelzőkkel illetni a másikat, közbe kiabálni illik! A "kisanyám" pl. becéző jelző. Az ellenzékről alkotott véleménye akár Orbánnak, akár Kövérnek megtisztelő. Aki egy rossz szót szól a kormányunkról, illetve Orbánról azt lehülyézni Soros bérencnek titulálni
diplomatikus viselkedés.
Egyébként illemet és jó modort otthon tanul a gyermek, az egyetemen sem tananyag. Pedig elnézve hazánk jelen nagyjait nem ártott volna.
Eriksson
@Nessy: A stílus maga az ember. Vagy nem ember, csak külsőleg hasonlító.
csak úgy....
@Pegero: Értem! Szóval tánc és illemtanár teccik lenni!
png
Istent le lehet tegezni, Orbánt, meg nem?
png
@Pegero: Senkit nem érdekel, hogy ki vagy.
Ez nem találgatás volt a VALÓS késztetésedre vonatkozóan (amiből fakad), miszerint: Miért véded a védhetetlent.
png
Aki rossz a velejéig, azt magyarázni lehet, de a jó magyarázat ellenére nem válik hirtelen jóvá.
A rossz, az rossz - bárhogy is magyarázod.
png
"Mi Atyán, ki vagy a mennyekben."
És nem, "Mi Atyánk, aki Ön van a mennyekben."
png
@Pegero: Balfék vagy. Jobbról előzve.
Csak azért molesztáltalak, mert azt hittem, hogy itt lesznek a mélységen túl magasságok is.
Nem lettek.
Nem vagy rá alkalmas.
Csak egy rugóra jár az agyad.
Ha te nem sajnálod, én sem fogom helyetted.
Maradtál, aki voltál.
png
@Pegero: Ez már majdnem a "Kellemes karácsonyi ünnepeket" kívánó bullshit kategória.
Tudod, a katolikusok, meg sz összes keresztény vallások által ünnepelt ünnep, egy bullshit.
MINDEN hazugság!
Érted ezt?
MINDEN hazugság amit, a bűnben fogant kereszténység (Constantinus által - de tényleg!?) jelenlegi ÖSSZES SZEKTÁJA (azt tudtad, hogy jelenleg a kereszténységnek minimum 40 ezer szektás szakadása van?) hirdet?
Az a sok szakadás, a keresztes háborúk, az 500 évig tartó inkvizíció, aztán a protestánsokkal vívott háborúk (pl 100! éves háború) és az emberek tömegei még mindig nem ismerik Istent...
Elvileg most káromkodnom kéne masszívan, és el kéne mindenkit küldenem az anyjába, de...
De közben rájöttem, hogy igazából sajnállak.
Nem tudod miről beszélsz, de legfőképp nem tudod, mit cselekszel.

Mondok durvát: Mindenképpen meghalsz. Te ettől félsz.
Pedig nem ettől kéne félned.
A feltámasztásod utáni halálodtól kéne félned.
Miért?
Ugye nem baj, ha nem vetek gyöngyöt a disznók elé?
(Gondolom, most megbántódtál, pedig nem kellett volna. A jó reakció az lett volna, ha, átgondolod az életed. És elkezdesz kiigazításokat tenni az életedben, a gondolkodásmódodban. De ehhez taníthatóság kell. Alázat kell - és nem emberek szerint, hanem Isten szerint!)
Iszonyat sok mondanivalóm volna az elmúlt örökkévalóságról, a jelenlegi élet értelméről, haláláról, és az eljövendő örökkévalóságról, de te nem vagy partner ebben.
Sokat adhattunk volna a világon magyarul tudóknak a vitáink során, de te nem vagy partner ebben.
Ha jól kérdezel, mindent elmondtam volna, ami számít
Én sajnálom.
Te is sajnálod?
png
Emlékszem, sokszor írtam azt, hogy egyszerű vagyok, mint a faék, pedig sosem voltam egyszerű - mint a faék.
Ez nem hazugság volt, csak szerény vagyok - de tényleg!
emerencia
@JAJMÁR: Az rendben van, hogy valaki a Tesco pénztárossal tegeződik de akkor, ha bemegy a hivatalba, orvoshoz, bankba, stb., tegeződjön ott is. Legyen általános a tegeződés és ne annak kifejezése, hogy mennyire nézzük le a másik embert vagy a munkáját, életkorát ill. bármely más tulajdonságát.
JAJMÁR
@emerencia: Tordai Bence nem a "hivatalba, bankba..." stb. tegeződött, hanem a munkahelyėn. Ott, ahol a vita lėtelem kellene, hogy legyen.
Szàmomra döbbenetes, hogy a nőalázó, vagy rasszista, tràgàr kijelentėsek inkàbb elfogadottabbak, mint a tegeződės.
Pedig a "lėnyeg" nem ez, hanem a mondanivaló!
A fiataloknak - de mindenkinek - könnyebb fogalmazni tegező stîlusban.
A magyar nyelv is igazodni fog idővel :)
papa.49
@Pegero: a tegnapi 21. 19. re Téves lájk ...
Jozefina
nepszava.hu/cikk/1159702-hatalmas-tuntetesek-europat-akarnak-nem-diktaturat

Mi miért nem tudunk, nem merünk határozottan és főleg következetesen kiállni hasonló célokért???
Commenter
Tordai Bence csak közvetlenebb akart lenni, nem azt mondta hogy " ön egy Putyin csicska és hazaáruló" hanem viktor (bácsizott) és úgy gondolta hogy a magázás idejétmúlt. Ahogy az is, mert magázódva/önözve is épp úgy lehet valaki tiszteletlen, sőt!
Egyébként számos nyelvben nincs is magázás, ha van is, akkor is ma már a tegeződő forma sokkal elterjedtebb.
szexuális tárgy
@Pegero: Ami hazugság, az nem igaz.
Tudod mi az igazság és a hazugság között a különbség?
Ami hazugság, az nincs (nem úgy van).
Az igazság, meg, (úgy) van.

Jézus, tudod, az a Jézus, akiben Orbán Viktor kicsit sem hisz, mondta:
"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Felfognád ezt végre a magad kedvéért?

Orbán Viktor, a zsánered, mindig mindenről folyton, folyvást hazudik (mellette csal, lop, sikkaszt, tízezer számra! hagy meghalni embereket, akik még élhetnének, vagyis családszétszakító, tízezer-számra üldöz el embereket az embertelenségével, vagyis családszétszakító, százezer-számra butít el fiatalokat akik felnőttként nem értik egy kapcsolat lényegét, és bántják a családjukat, mert valakit hibáztatni kell a nyomorúságuk miatt, vagyis újra csak egy családszétszakító, Orbán Viktor.

Nincs egy igaz szava sem.
Ki a hazugság atyja Jézus szerint?
Sátán!
Meg se próbáld megmagyarázni - persze megpróbálhatod, ha hülyét akarsz csinálni magadból.
Szokták mondani: "Egy próbát megér."
Hát ez nem!

(Bocsánat, barátom a bajban! Még adj egy két napot, és utána jó leszek. Promise. De most még muszáj rossznak lennem. Egy kicsit.).
Eladott Ország
Elvégre anyázni is tegezve szoktak, vagy ki hallott már olyat, hogy: "Ó, hogy b*ssza meg kend a nagyságos drága mamáját!
szexuális tárgy
Egy diktátort nem lehet feljelenteni, te szerencsétlen!
Nyílt titok Orbán ocsmánysága, de a demokrácia keretei között nem lehet mit tenni.
Orbán ocsmányságát csak fokozza, hogy a demokráciát kihasználva tör ellene.
Ha a nyugati országok vezetői olyan gennyládák lennének, mint most Orbán Viktor, a béna pöcs Orbán viharban sem lenne !!!
Felfogod ezt, te szerencsétlen?
Commenter
Egyébként: jól tette, hogy letegezte!Orbán se nem tisztelt,se nem miniszterelnök, se nem úr. Hatalma illegitim, fölösleges lett volna amúgy is a kamu udvariaskodás! Elég lett volna egy hé, te/ti oszt'jónapot!
Eladott Ország
@Shikari: A bolsevik nem vész el csak átalakul. Ezt a fizika az Einstein-Rosen-hídnak, vagy ismertebb nevén féregjáratnak nevezi.
uploads.disquscdn.com/images/5b3dcc5b687b8ff562c99578755e2afd2f35ed547ed339106b3c39bcc1a65d4c.jpg?w=600&h=632
karma1
@emerencia: Hidd el, a tegezodes az egesz ember belso hozzaallasat valtoztatja meg: itt annyira hozzaszoktam a tegezodeshez, hogy otthon is mindenkit megkerek, hogy tegezodjunk.
Ha itt a polgarmesterrel tegezodunk, mikozben en tiszteletet erzek iranta, mert egy szuper ember, azt is megmondhatom neki, hogy mit szeretnek maskepp.
NEM a tegezodesen mulik a tisztelet, en meg a legjobb baratnomnek sem mernem peldaul viccbol sem mondani, hogy "hulye vagy", pedig a baratsagunk 57 eve tart. A fonokeimmel is tegezodhettem annakidejen Magyarorszagon - eppen akkor eltuk meg az "elvtars" es a "szaktars" eltuneset, ami helyett bejott a "kollega", de nekunk erre nem igazan allt ra az szank, inkabb baratsagosan a keresztneve'n hivtunk mindenkit, tegezodve. Soha egyetlen ketertelmu, vagy tiszteletlen megjegyzes nem hangzott el egyikunk reszerol sem.
emerencia
@karma1: Korombeli munkatársam pl. a fiatalabb kollégáknak nem engedi a tegeződést, én pedig megkérem őket, hogy tegezzenek nyugodtan. Se vele, sem velem soha senki nem tiszteletlen. Az viszont zavar, hogy egyes vezetők velünk magázódnak ugyanakkor egymással tegeződnek de az is előfordult már, hogy e-mail jött miszerint a frissen kinevezett vezetőt ezután magáznunk kell. Szerencsére én ezt később tudtam meg, így letegeztem a lányom lehetne korabeli hölgyet aki nem tette szóvá, hanem természetes módon visszategezett. Én is az általános tegeződés pártján állok de az sem okoz gondot, ha magázódni kell. Csak az zavar, ha a magázást valakik arra használják, hogy tudjam hol a helyem. :-(
Eladott Ország
www.facebook.com/atv.hu/videos/1664291203638190/
Ez az emberszerű – legyünk nagyvonalúak – egy tízmilliós ország miniszterelnöke, a mindenkori elsöprő többség választott képviselője, aki minden alkalommal, amikor egy-egy ilyen lábszagú poénnal tér ki a bűzös ügyei tisztázása elől, nem csupán a haza ellenségeiként számon tartott büdöslibsiket hányja telibe, hanem saját választóit is. Ez az ember, aki az én nem talpnyaló véleményem szerint egyszemélyben testesíti meg a dakota lovon fordítva ülő ország minden nyomorúságát. Ez a világhírű, méltány irigyelt magyar virtus? Ez a sajátos, tiszteletet parancsoló magyar gógyi? Ez a magabiztosságot árasztó kocsmai arrogancia a nemzeti érték? Ez? Hogy a disznóknak köszönünk az ólban, a képviselőtársainkat meg a karácsonnyal zsibbasztjuk, amikor a nagypályás bűnözőkkel való kokettálás témáját kellene elmagyarázni? Pedig az ujjlenyomattalan Ghaith Pharaon elhalálozott kétes alak csupán a csúcsa, annak a szeméthegynek, amit a korrupció kormánya maga alá gyűjtött nyolc év alatt, amely csúcs alatt hemzsegnek a rendre következmény és magyarázat nélkül maradó ordenáré disznóságok. Hát tessék újraválasztani ezt a jeles államférfiút, ezt a sziporkázó lángelmét, ezt a gerinces úriembert negyedszerre is! Tessék újraválasztani és büszkén ünnepelni. Mutassák meg az elnyomó liberális véleményterror súlya alatt sínylődő nemzeti öntudat erejét, és ne hagyják, hogy ez a féltérdre parancsolt nép valaha a büdös életben két lábra emelkedjen és kiegyenesítse a görnyedt hátát!
karma1
@emerencia: Minden szavaddal egyetertek: igen, a magazodas lehet nagyon lealazo... Jol mondod...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.