Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.

Ne igyon sérült dobozos tejből, mert valaki direkt nyúlhatott hozzá!

A Nébih az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében ismerteti: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy

több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében – jelezte a hivatal, konkrét cég említése nélkül.

Hozzátette: a szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében

fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére,

és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

(MTI)

Fotó: pexels.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
már hus nem jó a tej nem jó mi nem jó még ne egyetek az jó lesz
png
Ne igyál tejet !!!
Nem ízesített kefir, joghurt tényleg használ, de ne igyál tejet !!!
A tej öl, butít, nyomorba dönt.
emerencia
@png: Abban igazad van, hogy sokkal egészségesebbek a natúr savanyított tejtermékek. Elsősorban ezeket fogyasztjuk de én a tejről sem mondok le teljesen. Figyelem, hogy hol lehet kapni olcsón (150-160 ft/l) 1,5 százalékos UHT tejet és elraktározom a spájzban. Ezt használom az ételkészítéshez. Néha készítek belőle egy háromsávos latte macchiátót vagy télen forró kakaót csokival feldúsítva. A nagymennyiségű tejivás a rendszerváltás előtti pártállam napi rutinja volt mert a tejfogyasztás reklámozásával segítette Kádár a tejtermelőket.
advocat
És mi a francnak vannak a kamerák? Talán össze lehetne hasonlítani a károsult boltok felvételeit. Hátha meglesz az elkövető! Gondolom, de ehhez én nem értek.
advocat
png! Én napi felessel kezdek Mármint fél liter tejjel! Jól vagyok. És nagyon öreg! Réges régen túl a mai nyugdíjkorhatáron!
Veleda
Nem kell minden nap tejet inni, sokan érzékenyek is rá. Én nem iszom, csak kefirt fogyasztok, a páromnak üveges tejet veszek, de csak 1 bögrével kap belőle naponta:)) Valaki megrongálta a papír dobozokat, így persze megromlik a tej hamar

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.