Rendőrségi nyomozás indult, egyebek mellett azt kell tisztázni, történt-e szándékosság.

Itt az újabb élelmiszerbotrány: valaki szennyezhette egyes üzletláncok tejtermékeit

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét, írja az MTI.

A Nébih azt írta, az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében. A Nébih konkrét céget nem említett. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

(MTI/index.hu)

Cikk-és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rutymorgó
Én megt árulom a friss kecsketejet ami garantált minőségű.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
az ellenőrzés lehet olyan, hogy megcsavarom a kupakot? ha megakad, akkor sértetlen, ha forog, és simán lecsavarható, akkor valamelyik pernahajder vagy ivott belőle, vagy beszennyezte?

mostakkor minden kupakos tej kupakját csavarjam? aztán jön az őr, és letöri a kezem?..
(ez csak költői kérdés volt, mert piacon veszem a nyers tejet, amit ott előttem tölt a kisasszony az öt literes palackomba)
Rutymorgó
Én megt árulom a friss kecsketejet ami garantált minőségű.
emerencia
@wagabund: @Rutymorgó: Én nem merek maszek kimért tejet venni mert nyolc éves koromban emiatt majdnem elveszítettem az édesapámat. Fertőzött volt a jó házi tej amiből a a reggeli aludttej készült pedig a nagyon megbízható, saját házi tehénnel rendelkező szomszédéktól vettük.
wagabund
@emerencia: 71 éves vagyok, de még soha nem fordult elő, hogy tejtől, tejterméktől a latrina foglya lettem volna..nem csikart, nem fájt..

az igaz, hogy csecsemő korom óta kecsketejen éltem...én etettem őket, sőt fejtem is...a kecsketej verhetetlen...az az örök élet titka.(meg a házi bor)

Ha bolti tejet veszek valami kényszerből, és nem tetszik a szaga-íze, akkor irány a komposzt..
cikicakk55
Az azért nem értem miért nem közlik az emberekkel,melyik áruházláncok az érintettek? Azt megértem,hogy a meglévő termékeket visszavonták,de mi van azokkal,akik előtte vették meg a terméket,mielőtt kiderült a direkt szennyezés? Ez pont olyan,mint mikor a rendőrség körözést ad ki valaki ellen és csak azt írják,hogy K.László és ha mellékelnek is képet esetleg ki van takarva a szeme. Miért ne tudhatnák,láthatnánk kiről van szó? Lehet,hogy több ember is jelentkezne,akiket becsapott,kirabolt,vagy megerőszakolt,vagy fene tudja miért,de körözik?
Peller Anikó
@cikicakk55: sajnos ha szándékosság forogfenn, akkor éppen ez lenne a cél: minél többen megtudják, hogy melyik boltból nem szabad venni. Így aztán nem veszek sehonnan sem (persze, mert tegnap vettem egy karton tejet).

De igazad van, legalább azt közölhetnék miféle tejtermékről van szó az ezer féléből. Sokféle? Többféle beszállítótól? Csak egyetlen áruházláncról van szó? Veszélyes a szennyezés? Netán csak oxigén került bele véletlenül? Neadjisten hidrogénoxid?
wagabund
@cikicakk55: hmmm...jó kérdés...Kádáréknál ilyenkor aszonták, hogy nem akarják a lakosságot megrémíszteni...és boldogan nem tudtunk semmiről...

höhö...most sem...
cs.n.
Ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól. Valaki valahol valamivel szennyezhetett. Konkrét infó semmi. Ja, de. Hogy majd valakik csinálnak valamit. Valahogy, valamikor.
vadsanca
Nemrég hallottam. Szlovákiában az előző napi szeletelt kenyeret összekeverik a friss áruval, így teljes áron értékesítik. Úgyhogy máshol sem különb a helyzet.
kisrigó
Sajnos ritkán közlik, hogy miről van szó, ha valami nincs rendben. Vagy véletlenszerű a károkozás? Legalább ami már kiderült, azt közölnék a vevőkkel. Ez más esetben is elvárható lenne. Néha ugyan közlik beazonosíthatóan, de főleg a multik esetében. Csak nem a "magyar üzletláncot" kímélik?!
Equus1
A NÉBIH növelni akarja a maga fontosságát és a létszámot is. Azért nincs konkrétum, mert akkor per elé kell nézni.
Olyan ez, mint a migráncsozás, sorosozás... tessék félni, emberek! Holnap jön a párizsi és a kenőmájas... Csak nem mondják meg kitől, honnan, de vigyázat! Tessen félni mindenkinek, de Állambácsi megvéd, ha akarod, ha nem...
terlasz
Kamu duma! Ha tényleg volt tejszennyezés, akkor az a gyártó cégnél követődött el. Mit nézegessünk a csomagoláson, amikor a legkisebb sérülés is jól érzékelhető, mert a tej folyik.
Nem mondanak semmit, mert nincs is semmi. A létjogosultságát bizonygatja ez az ellenőrző szervezet.
Peller Anikó
@terlasz: A gyártó cégnél azért elég ügyesnek kell lenni hogy csak az Auchan kapjon a tejből.

Ha a gyárban lenne valaki aki ilyesmit tesz vagy csak fenyeget, akkor miért pont az Auchant fenyegette meg.

Pillanatnyilag nem világos tettek e valamit a tejbe egyáltalán. Remélhetőleg nem. De az ilyen fenyegetőzésért is halálnak halála jár. Nem annak aki egy kutyába belerúg. Kettőt.
terlasz
@Peller Anikó: Ez csak akkor igaz, ha az Auchan a célpont. Néhány hete a Tesco hívta vissza a tejeit.
szexuális tárgy
@Rutymorgó: De tényleg?
És hol?
És mennyiért?
Ez itt a reklám helye?
Ingyért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.