Hétfőn négy év után újraindul a Magyar Kerékpárosklub régi akciója, a Bringázz a munkába. A kampánynyitó rendezvényt a fővárosi Madách téren tartják május 14-én, hétfőn reggel 9 órától.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye:

A Magyar Kerékpárosklub által 2007-ben elindított, alkalmanként országosan több ezer embert megmozgató Bringázz a munkába! kampány négy év szünet után 2018 májusában újraindul.

Újraindul a Bringázz a munkába!, hétfőn indítják a kampányt a Madách téren

Résztvevők a Magyar Kerékpárosklub 14. alkalommal szervezett, Bringázz a munkába! (Bam!) elnevezésű, a biciklis közlekedést népszerűsítő kampányának nyitóeseményén Budapesten, a Madách Imre téren 2014. szeptember 26-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Marjai János

A kampány célja megmutatni, hogy bringával könnyen, gyorsan és szabadon lehet akár munkába is járni, ezzel a mindennapokban kerékpározók számának növelése. A kampánynyitó rendezvényen kerékpárral munkába járó művészek, és a támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársai segítségével egy forgalmas budapesti tér járókelőinek mutatjuk be a bringás munkába járás előnyeit.

A kampány résztvevői munkahelyi csapatokban vagy egyénileg gyűjthetik egy hónapig a kilométereket, ezzel egy 4 millió forint összdíjazású nyereményjátékban vehetnek részt. A játékban többek közt elektromos és hagyományos kerékpárokat, utazásokat, belépőket, vásárlási utalványokat, bringás kiegészítőket lehet nyerni.

A 2018. május 14.-június 10. között zajló kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával és a védjegyoltalom jogosultjának hozzájárulásával valósul meg.

A kampány megnyitóját május 14-én tartják a fővárosi Madách téren reggel 9 órától (regisztráció: 8:30-9:00 között). A megnyitón felszólal Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, valamint Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke is. 

A program előtt és után lehetőség van a Madách téren kipróbálni munkába kerékpározás érzését, erre – ha szükséges – kölcsön biciklit biztosít ehhez a kerékpárosklub.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
Leszarom én az ilyen kampányokat, anélkül is bringával járok dolgozni télen-nyáron. Nem kell hozzá se klub, se Révész Mártírusz orbánbiztos.
papa.49
Jól van komák egymás között elosztjátok azt kb. 3 mázsa cuccot és hozzátok utánam amit én a kocsiban cipelek, oszt.BRINGÁZHATUNK !!!
vladimir putin
@cs.n.: én is azzal járok (már újra!) Végre nem baszok el forintokat+27% ÁFÁT a büdösbuszra!
Kéne viszont egy elektromos bringa, de nem az a szar Tornádó, hanem valam Lítiumos cucc.
Azzal kétfelé hasítanám a sztratoszférát is.
Istvántóth
Milyen jó is az amikor még egy percet sem dolgoztál de már büdösen ,izzadtan kezded a munkát
befelé pedig beszívtál 1500 m3 jó fővárosi szmogot de legálább te nem szennyezed a környezetet .
cs.n.
@vladimir putin: Én itt sose használtam a helyijáratot, a mostani munkahelyemre mindig bringával jártam, a korábbira meg gyalog, pedig több kilométerre volt az is. De akkor még nem volt úgy kiépítve a bringaút-hálózat, mint most. Ma már el tudnék oda tekerni végig bicikliúton, nem az autók/gyalogosok közt kell csalinkázni a belvárosi csúcsforgalomban.
sgyuri2003
@papa.49: Az az érzésem, hogy te még a slozira is a tragacsoddal hajtasz.
ki a pöcsöm beszélt azokról akiknek a munkaeszköze a gépjárműve.
De a szavaidból kiveszem, hogy zsigeri alapon támadod kerékpározást, különben nem egy evidenciát felöklendezve morgolódnál.
sgyuri2003
@Istvántóth: Tudod, ha az ember tisztálkodik nem büdösödik meg egy kis tekeréstől. Ellenben figyelmedbe ajánlom a 75-ös troli minden jótéteménynét ebben a kérdésben. Mert ott nem csak izzadság szagot szedhetsz magadra.
Clavigo
Ismét aktív a bicikliügyi-kormánybiztos. ??
papa.49
@sgyuri2003: Marha nagyot tévedsz, csak mindent a maga helyén, az autóforgalomba pláne a csúcsba nem kéne bringázni, veszélyes, meg egészségtelen is !!!
Egyébként meg engem már pár éve megállított ez a csoport, a szerviz kocsival a Hősök terénél, és javasolták inkább gyalog menjek, vagy bringával !!!
Tudod kinyitottam a kocsi hátsó ajtaját és mondtam nekik ugyanezt sec,perc alatt elporoltak onnan !!! Azért azt is kéne tudnod, hogy a ,,szervezők,, se lóháton közlekednek !!!
egyébként meg nem tették a felhívásba bele hogy kik a kivételek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.