Nagy szerint a sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns, vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit egy arra kószáló vaddisznó elfogyasztott, majd megbetegedett tőle. “Az ASP vírus az embert nem betegíti meg, ezért közegészségügyi jelentősége nincs, de a felelőtlen emberi magatartásnak a betegség terjesztésében döntő szerepe lehet.” “A sertéstartók, az állatgondozók, az állatfelvásárlók és a fertőzött állatok tartási helyén megforduló más személyek az említett váladékokkal szennyeződött lábbelivel, ruházattal, használati eszközökkel (villa, lapát, vödör, takarmányos kocsi stb.) szintén elhurcolhatják a betegség kórokozóját.”

Forrás: merce.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Ha már L. Simon lehetett kultúra feje, miért várnánk a mezőgazdaság élére hozzáértőt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Teljesen életszerű, hogy a migráns félig megevett szendvicset dobál el...
nezelodo
Na ugye! Mi a L...sznak ide pl ANTSZ, meg "országos Bognár Lajos", és mi a fenéért küszködnek hónapokig, hogy hogyan lett a lakodalmas násznép szalmonellás, és kizárják, hogy még egyszer nehogy előforduljon, ha egy ilyen okos, pik-pakra megoldást tudó szakember van az agrárium élén! Lehet, hogy ő még nem tudja, de már eleve bukásra van ítélve, ha tényleg okosabb mint Orbán!
csak úgy....
@Qqberci: ...és még jó,hogy csak az eldobott szenyó,...mi lett vóna ha egy mohamedán migráncs egy malackát ...
kereső
Tényleg azért lesz ennyi kretén a kormányban,hogy még csak véletlenül se legyen egy se okosabb orbánnál? Látva a felhozatalt, nem tudom miért tartják orbánt "zseninek",ezeknél okosabbnak lenni nem nagy kunszt.
simmering73
Na nemá'. Ezek a migránsok a kék túra útvonalán grasszálnak? Szerintem a tejet is ezek buherálták meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.