Áder János személyesen kért bocsánatot a református egyházi vezetőktől az őket az Országgyűlés alakuló ülése után ért támadás miatt. A köztársasági elnök kedden a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában kereste fel a református elöljárókat.

Áder János személyesen kért bocsánatot a református egyházi vezetőktől, akiket megtámadtak és köpködtek az Országgyűlés alakuló ülése után a tüntetők

Áder János köztársasági elnököt köszönti Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki református püspök, Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke és Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke az egyházkerület püspöki hivatalában Budapesten 2018. május 15-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Áder János úgy fogalmazott:

mivel egy hete hiába vár a bocsánatkérő nyilatkozatra, "ezért a magukról megfeledkezett és önmagukból kifordult tüntetők és az eddig hallgatásba burkolózó politikusok helyett" megköveti Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát.

Hozzátette:

az egyházi vezetők az ő meghívására vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén.

Áder János hangsúlyozta: a véleménynyilvánítás szabadsága alaptörvényben biztosított alapvető jog, amely mindenkit megillet. Ennek a szabadságnak azonban "világos határa van", amely "ott húzódik, ahol a kinyilvánított vélemény durva agresszióban, fenyegetésben ölt testet, sérti a másik személyes szabadságát, emberi méltóságát".

Áder János személyesen kért bocsánatot a református egyházi vezetőktől, akiket megtámadtak és köpködtek az Országgyűlés alakuló ülése után a tüntetők

Áder János köztársasági elnök és vendéglátói, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki református püspök, Gér András, a Református Egyház zsinati tanácsosa és Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, valamint Nagy Bercel, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője az egyházkerület püspöki hivatalában Budapesten 2018. május 15-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Megtámadtak és köpködtek három református egyházvezetőt az Országgyűlés alakuló ülése után a tüntetők

Ahogy azt korábban megírtuk: 

rendőrök menekítettek ki három református egyházvezetőt az Országgyűlés múlt heti alakuló ülése után a Parlament elől.

Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, és Gér András, az egyház zsinati tanácsosa meghívott vendégként vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén május 8-án délelőtt, azonban mikor elhagyták az épületet, a tüntetők rájuk támadtak, így végül az élő rendőrkordonnak kellett biztosítania, hogy ép bőrrel hagyják el a helyszínt.

Az incidensről készült felvételt az Index örökítette meg:

Forrás: MTI, Index, reformatus.hu

Fotó: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az egyháznak semmi keresnivalója nincs a parlamentben. Ugyanígy a templomban sincs keresnivalója a politikának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
A parlamentből kijönni? A képviselők elhúztak a parkolótól. Miért nem szóltak? Meg minek járkálnak ilyen helyre. Nem a jó erkölcsöt láthatják. Szerintem.
Macskaszem
Az egyháznak semmi keresnivalója nincs a parlamentben. Ugyanígy a templomban sincs keresnivalója a politikának.
nevemnick
Lenne több millió magyar ember, akitől nem elnézést, hanem bocsánatot kellene kérnie a vezír tettestársával egyetemben.
Sámannus
Amikor te bent választási csalás mellett kritizáltad a választási rendszereteket, ezek meg kavartak, nem kéne a népre kenni a felelősséget. Ha ti voltatok szarok azt vállalni kéne.
A csuhások mellé a vajdákat is meg kellett volna hívni, jól mutattak volna a muszlimok, és egyéb hitszónokok mellett.
Ja, mert téged még ágyúval is védenek őket pedig csak a csuha.
Yoda69
adler, Nem kellene a politikat es a vallast keverni.
Shikari
Köszönjük Áder Jánosnak, hogy a magából kivetkőzött csürhe helyett ezt a gesztust megtette! Ebből is látszik, az ellenzék egy maroknyi agresszív deviáns dühkezelési problémával.
vladimir putin
@Shikari: Köszönjük Áder Jánosnak, hogy a magából kivetkőzött pedofil csürhekatolikusokkal a saját picsájának kinyalatása után viszont nyalta őket, nemes gesztus!
Ebből is látszik, hogy a kormány egy maroknyi agresszív deviáns seggnyalási pedofil problémával.
magyarbakancs
Magyarországi egyházak kik fenten hirdetik politika mentességüket, igen csak a szó- székről agitáltak a Fidesz mellett.
.
vladimir putin
@magyarbakancs: Ja. meg még le is savazzák a magyarokat a Jézusék.
Meg is érdemelte, hogy keresztre feszítették kétezer éve.
Hova vezetett volna, ha még mindig élne az a hipszter majom?
Eladott Ország
canadahun.com/attachments/kuncse-jpg.1585518/
Szégyen erre az országra nézve, hogy ilyen egyházi vezetőik vannak, és szar lehet hívő katolikusként folyton arról győzködnie magát az embernek, hogy a vallás, az egyház nem jelent egyet politikai kurvának állt vezetőivel.
magyarbakancs
@vladimir putin: Nem vagyok vallásos, de tisztelem szent helyeinket és a papokat.
Csak nem szabadna elfelejteni,hogy a pap nem csak egy párt mellet kell ,hogy ki álljon érte imádkozzon ,agitáljon.
És nem való szent helyeken politizálni mint templom kegyhely .
De mivel az állam pénzeli az egyházainkat így nyalni kell.
Shikari
@vladimir putin: Örülnék, ha beszámolnál a pedofil rabbikról, mert azokból sincs kevesebb!
Zeta
Nem hiszem, hogy akartak volna bocsánatot kérni!
Áder csak a maganevében beszélhet!
Akik ferdén nézik az egyházak működését , azok nem fognak az egyházvezetők pénzért gazsulálásáért cserébe kapott véleménnyílvánitásukért bocsánatot kérni. Inkább nekik kellene, a hívektől, hogy kufárok lettek.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 14:03, Lehet kérdezni Jocikától. kuruc.info/galeriaN/kozelet/szajer.jpg
Szájer telefonja tehát: +32-473-73-84-54 Javasoljuk, hogy olvasóink utaljanak a Zsidesz és Orbán rabbi konzervatív, vallásos alakításaira, és kérdezzék meg Szájertől, hogy ő személyesen majd Zuschlagot is alkalmazná-e, ha a ferde hajlamú kiskomcsi kikecmereg a kóterből.
Shikari
@Eladott Ország: És ezt a pedofil rabbikról is osszuk meg!
papa.49
A legfontosabb kérdés MIT KERESTEK A REFORMÁTUS PAPOK AZ ALAKULÓ ÜLÉSEN ???
Ha ők ott voltak akkor miért nem hívták meg az összes egyház papjait, miért csak ezt a hármat ???
Nem értek egyet a köpködőkkel sem, de ha nem mennek oda nincs köpködés !!!
A kÁderszarjankó meg stílszerűen Lenin képeket osztogathatott volna most a ,,bocsánatkérésnél,, az úgyis van neki otthon Csornán jó pár !!!
Eladott Ország
@Shikari: Majd Szájer elmondja nekik. Hiába! Kinek a lap, kinek a lapné.
tudode
A ki tudja milyen ÁLLAMFŐI tisztsége betöltését u.a. .. s i l á n y a n ..műveli ez a PÁRTKATONA, mint a .. k ö r n y e z e t .. védelmét, mivel a NEMZET EGYSÉGÉNEK javítása érdekében egy hangyányit sem tehetett, mivel jól felfogott SZEMÉLYES ÉRDEKE azt diktálta, hogy NEM "AKART" bajszot akasztani PARANCSOLÓJÁVAL, ÉS GAZDÁJÁVAL, kizárólag párthűsége jeléül!
.
Van, mint a befőtt!
Pálinkás Pál
Megint a bajszos szarra testálták a csicska munkát...
egyvandor
A [email protected] bocsánatot kér a kollarobánsaitól, mert feléjük köptek, de eszébe sem jut ugyanezt megtenni a leütött testi sérülést szenvedett Ligetvédőtől. A kaki jól láthatóan úszik a vízen, de a hívők nem látják a hályogtól
egyvandor
Balekokat csináltak belőlük mint 2006-ban a fidesz szimpatizánsokból, akikkel terv szerint, miután Gorbán elhúzott a páncélautójában, szándékosan vegyült a segédcsapat.
menekült
Áder miért kellett bocsánatot kérjen? A köpködő magyarok ugyanúgy honfitársai neki, mint a papoknak. Akik egyébként azt mondták, nem foglalkoznak az üggyel. Mintha a K.E-nek nem lenne fontosabb dolga mint kavarni a nagy semmit. Élősködő here mind!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra?" Ezt a kérdést Orbán Viktor tette fel a parlamentben 1991-ben, miközben az egyházak költségvetési támogatása ellen érvelt.
“Csuhások! Térdre, imához!”
lampa laz
@vladimir putin: (13:43) ..."hipszter majom", éppen most öltött testet orsósgazsiban...
Desischado
Mit kerestek orbán mellett?! Leköpték őket? Ez a legkevesebb, amit megérdemeltek. És én is kérdem, áder koma miért nem kért bocsánatot attól a hölgytől, akit leütöttek?! Az nem baj?! Aki kurvának áll, az ne háborogjon!
Commenter
@menekült: miért várt Áder 1 hétig a bocsánatkéréssel, ha ennyire fontosnak tartja azt hogy más nevében bocsánatot kérjen? A köpködéssel nem értek egyet ez annyira primitív vélemény nyilvánítás. Se a papokat, se Gyurcsányt nem kellett volna köpködni, másrészt erősen provokatív dolognak tűnik az egész.
Commenter
@menekült: Voltak ott kivetítők nem? Köpködés helyett a tüntetők az ökomenikus istentisztelet alatt köpködés helyett fullos hangerővel bejátszhatták volna ezt az itthon blaszfémiának tartott svéd zenés szösszenetet. Ez a kereszténydemokráciának is adott volna ott helyben egy hatalmasat! Elegánsabb és hatásosabb lett volna mint a köpködés, ráadásul egy idő után maguktól menekültek volna a megköpködöttek amerre látnak:
www.youtube.com/watch?v=di18hTFTwIw
menekült
@Commenter: Áder saját magyarázata szerint azért várt 1 hetet, mert arra várt, hogy majd a köpködők bocsánatot kérnek, de ez nem történt meg.
Ne legyen senkinek kétsége, ennek az aljas rendszernek az ellenzői között sincs több jó vagy rossz ember, mint a működtetői és kiszolgálói és között. A különbség csak az, és ez elég nagy, hogy az ellenzők oldalán több a nyitott szemmel járó és megvezethetetlen ember. De 0rbán undorító rendszere már annyira feszítette a húrt a magyar emberek megalázásával és kifosztásával, hogy az a húr az elpattanás közeli állapotban van, nem kéne csodálkozni, hogy néhányaknál már elszakadt és kifordultak önmagukból.
Áder inkább a magyar néptől kért volna bocsánatot, hogy támogatta, vagy csak némán tűrte azt a sok aljasságot, amit ez a kormány művel. Bár, azt meg tűzhettük volna a kalapunkra.
A papok meg jó, hogy nem vártak el bocsánatot, hanem szégyenkezve elkullogtak, mert valahol talán érzik, mennyire gusztustalan, hogy ők is asszisztálnak ennek a rendszernek.
menekült
@Commenter: Ja, jó lett volna. :DDD
Bár, a célszemélyek szerintem föl se fogták volna, mit hallanak.
Commenter
@menekült: a google nekik is a barátjuk :DDD
Commenter
@menekült: Áder ne várjon bocsánatkérést olyanoktól, akik lehet a saját beépített köpködőik voltak, hogy provokálják a papokat ÉS az ellenzéki tüntetőket is. Tipikus fideszes húzás a káoszra a széthúzásra való törekvés, ez dühöt szül mindkét oldalon aztán robban az egész katyvasz nagy megelégedésükre.Megelőztél és megint egy húron pendülünk mert Ádernek a báb volta miatt kellett volna már rég bocsánatot kérnie, sőt. Lemondania, a választások után ha már elcsalták, erre még körül is udvarolta Orbánt. Áder rendkívül szervilis, ráadásul még el is hiszi hogy ő egy semleges, jó elnök azzal hogy normakontrollra visszadob néhány jelentéktelen törvényt amit végül úgyis keresztülvisznek. Áder egész lénye, a betöltött funkciója is totá értelemetlen, és hasznavehetetlen. Egy kivégzett köztársaság báb köztársasági elnöke. Apropó, ha ez az ország Magyarország és NEM a magyar köztársaság akkor miért nem csak elnöke van, így szimplán...mindent feldúltak és leromboltak de erre az aprócska paradoxonra nem figyeltek! Ennyire sötétek!
menekült
@Commenter: Ez a pontos leírása a történteknek és Ádernek. De miért nem így látja mindenki a nyilvánvalót?

A paradoxon szerintem nem annyira az, és bárcsak ez lenne a legnagyobb gondunk. Az ország neve Magyarország, államformája köztársaság, akár nevezhetik köztársasági elnöknek is az elnököt. Talán 0rbán akarta így, hogyha valahol elnököt említenek, precízen legyen megfogalmazva, hogy melyikükről van szó.
Commenter
@menekült: Mert a híveik számára ez nem nyilvánvaló, hanem így van jól. Jaj ne már, tényleg! Abban a pillanatban ahogy beköltözik Orbán a várba, félre is állítja Ádert, ezért tervez 2030-ig? Már nem min.e-ként hanem elnökként, jaj ne! A várba meg be ne tegye a lábát mert már így is elment a falig!
Commenter
@menekült: nálam már el is pattant a húr, még a választások előtt. Annyira felhúztam magam, (épp rossz napjaim voltak amúgy is, itthon is) hogy totál trollá váltam. De nem váltottam nicket, mert a dühöm is az enyém az is én vagyok, és a higgadtabb megszólalások is. Nálam ez az ember az üvöltözős "ruszkik haza" uszító beszédével vágta ki először a biztosítékot. Előző este végtelen csend és béke volt,az emberek apró mécseseket gyújtottak a mártír miniszterelnök emlékére, szinte nem is volt ablak amelyikben ne égett volna egy mécses.Méltóságteljesen emlékeztek. Az állami vezetők is mind csöndben álltak a koporsók mellett. Erre jött ez hogy ruszkik haza, meg minden kommunistát a földbe kell döngölni...hát, nem is tudom, nyilván akkor ez rá is vonatkozott mint ex-KISZ titkárra nem? Akkor olvastam Tóbiás Áron Nagy Imre c. könyvét. Nagy Imre a kommunizmust nem tagadta meg, de a forradalmat sem. Nagy Imre még utópiának hitt egy olyan disztópiát ami megbukott. Tehát Nagy Imrét és az emlékét is megsértette aznap ott és akkor Orbán! És miből lett a ganajtúró? Most megépítette saját neo-kommunista kereszténydemokráciának kikiáltott disztópiáját. Ez van.
egyvandor
@Fradigege: "Nehéz dolog a prosti élet."
Ennek ellenére élete végéig fizetjük kiemelkedő jövedelmét és védelmével járó összes költségét, Akár a bukott, hazug, titkos szolgálati múlttal is rendelkező dr sitt pálét
creativehun
Van erre egy régi mondás..kérem szépen. Aki korpa közé keveredik megeszik a disznók. Ergo...ha oda tudtak a politikához dörgölődni.-/ahol egyébként semmi keresni valójuk nem lenne./ és élvezni az előnyeit.-...akkor viseljék a hátrányait is!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2021. November 28., 22:35
Gyurcsó Ádám ismét gólt szerzett Cipruson
Sport - 2021. November 28., 21:37
Mezőkövesden is nyert a Fradi az NBI-ben