A vádlottak meghallgatásával elkezdődött kedden a Betyársereg öt tagja és egy hatodik társuk elleni büntetőper az Egri Járásbíróságon. A perben a frissen a Jobbik elnökévé vált Sneider Tamás két fia is vádlott.

Puskás Csilla, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte: az első tárgyaláson mind a hat vádlott megjelent. Egyikük sem tett vallomást, ugyanakkor valamennyien fenntartották a nyomozás során általuk elmondottakat, amelyet Hajnal József tanácsvezető bíró kedden ismertetett. Az ügyészi vádirat-ismertetést követő meghallgatásakor a hat férfi kivétel nélkül tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését – tette hozzá a szóvivő.

Elindult a Betyársereg elleni per Egerben, a Jobbik új elnökének két fia is vádlottak közt van

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

Jelezte: a per csütörtökön tanúk meghallgatásával folytatódik.

A bíróság K. G. első-, S. M. másod-, S. E. harmad-, D. I. negyed-, M. P. ötöd- és K. J. A. hatodrendű vádlottat több rendbeli folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint az 1-5. rendű vádlottak 2015 januárjában az úgynevezett Betyársereg tagjaként olvastak egy internetes oldalon megjelent írást, amely szerint egy család tagjai lopják a fát és rabszolgaként tartják munkásaikat. A cikkben konkrétan meg nem nevezett személyeket a környéken lakók egyértelműen az egyik kisebbséghez tartozó családdal azonosították.

Az elsőrendű vádlott néhány hét múlva kibérelte az érintett család otthonához közeli házat, ahol többször megjelent a többi vádlott is. A rendszerint a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő férfiak 2015 februárjától 2015 júniusáig a településen tartózkodtak. Járműveikből a sértetteket és azok házát is többször azok beleegyezése nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, fenyegették és arra is felszólították őket, hogy költözzenek el.

A vádlottak cselekményei a családban olyan mértékű félelmet keltettek, hogy emiatt végül 2016 februárjában gyermekeikkel együtt elköltöztek a településről.

Az MTI híre arról nem tett említést, hogy a másod- és harmadrendű vádlottak a frissen a Jobbik elnökévé választott Sneider Tamás fiai, ahogy azt a 444 közölte.

(MTI, 444)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Hát Igen. Az időzítések miatt nem nehéz a következőre gondolni. Megvannak az eszközök az ellenzék rendszabályozásához. Mondjuk a jobbik esetében nincs is nehéz dolguk. Az egykori ügynökök is védve lesznek amíg a "renitenskedők" sakkban tartása is fontos szerepet játszik a magyar hatalmi harcokban. A fidesz ebben profi.
Pálinkás Pál
Ez egy tipikusan cigányvédő libsi eljárás...történt valami??? bántottak valakit??? ja hogy fenyegetőztek...hiszen az bevett cigószokás..szar dolog ha visszanyal a fagyi!!! És gyanítom a település lakói azóta imába foglalják a Betyársereg nevét!!
És most várom a libsi fujjogásokat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.