Tavaly október és idén január elseje után ismét árat emel a Magyar Posta, most a csomagküldés drágul meg.

Tavaly októberben a csomagautomatás, idén januárban pedig az általános árait emelte a Magyar Posta, amely május 16-tól ismét drágít, ezúttal a csomagküldés fog több pénzbe kerülni – olvasható a 24.hu cikkében. 

Megint áremelés lesz a Postánál, drágul a csomagküldés

Fotó: Magyar Posta Zrt. logo

"Bár év elején azt mondták, az átlagos áremelkedés 3 százalékos, az éves inflációnak megfelelő mérték lesz, a legnépszerűbb csomagküldési szolgáltatások díjai – az októberi drágulással együtt – átlagosan bőven 3 százalék felett emelkednek.

A tavalyi csomagküldési árakhoz képest egyes kategóriákban akár 20 százalékkal is többet kell majd fizetnünk május 16-tól" – olvasható a cikkben.

A lap példákat is hoz a drágulásra:

- az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag (az MPL a Posta csomagküldő cége) „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén (20 százalékos emelés), míg Postaponti kézbesítés esetén 1150 forintról 1400 forintra

- a belföldi Postacsomag 2 kilogramm alatti súly esetén az októberi 1490 forint helyett május 16-tól 1550 forint lesz

- a MPL Üzleti Csomag a 2 kilogrammos súlyig az októberi 1690 forintról 1790-re módosul, Postaponti kézbesítés esetén 1320-ról 1400 forintra.

- Nem változik viszont a csomagautomata szolgáltatás ára, marad a 889 forint, amely egységes minden méret esetén.

A 24.hu szerint 2017-ben is a csomagküldési árak drágultak a legnagyobb mértékben, és várható, hogy a továbbiakban folyamatos lesz az emelkedés, mert egyre bővül az online kereskedelem, amivel a szolgáltatók nem tudnak lépést tartani.

"A Magyar Posta a szerződéses díjak változását azzal indokolta, hogy az elmúlt egy évben jelentősen nőtt a humánerőköltség és az üzemanyagár. Arra a kérdésre, hogy van-e köze az emelésnek ahhoz, hogy a Posta egyes csomagküldő partnerei is árat emeltek idén májusban, annyit írtak, hogy a Magyar Posta az üzleti partnereinél évente megtárgyalja a szerződéses feltételeket, köztük a díjakat, és tette ezt idén is, azonban ezekről részleteket nem közölnek" – olvasható a cikkben. 

A 24.hu szerint a posta áremelése visszahathat az online kereskedőkre, akik ugyancsak tovább emelhetik az áakat – mindezek a kisebb webboltokra lesznek kedvezőtlen hatással többek között.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Pénteken délelőtt feladtak címemre egy ajánlott elsőbbségi levelet (600ft), a mai napig nem érkezett meg. Távolság: 250km. Ha holnapig nem jön meg, mehetek reklamálni, meg kerestetni, hogy hová dugták el.
simmering73
Pénteken délelőtt feladtak címemre egy ajánlott elsőbbségi levelet (600ft), a mai napig nem érkezett meg. Távolság: 250km. Ha holnapig nem jön meg, mehetek reklamálni, meg kerestetni, hogy hová dugták el.
colibri
Legszebb ideje, hogy megszünjön a posta monopóliuma. Elég már az 5 milliós fizetésű vezérekből! Jöjjön a konkurencia és a piacgazdaság. startuponline.hu/erkezik-a-csomagszallitas-uberje/
lópicigáspár
@simmering73: Másodikán regisztrálták egy külföldi ajánlott küldeményem, 5-én kiadták kézbesítésre. Még nem kaptam meg!
Zeta
Lassan jobb, ha elvisszük személyesen, csak adjanak szabadságot!
vladimir putin
ezt akartam, de ha már így történt, akkor az előző sztori egy másik izé:
Svédországban és a skandináv országokban 1977-1985 között igazi sztár volt. 1975 ben disszidált D. Tóth Zoltán vagyis művésznevén Zolee D. , később Zoltan D.
Dalait Magyarországon betiltották. 1985 ben a skandináv televízió élő egyenes adásában agyvérzést kapott és a helyszínen szörnyet halt.

Mindössze csak annyit akartam, hogy meghalt Január, a gólya:
www.youtube.com/watch?v=vR7QhSo_E9k

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.