Az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Két üveg pálinkáért rugdostak halálra egy 84 éves bácsit – ketten még fiatalkorúként követték el a bűnt
Fotó: Pixabay

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék szerdán első fokon – mint visszaesőt – egy férfit, aki 2016-ban két fiatalkorú társával betört egy móri házaspár lakásába, s ott a 84 éves férjet olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős ember később belehalt sérüléseibe. A vádlottak végül

két üveg pálinkát és aprópénzt vittek el.

A bíróság a vádlottakat mint társtetteseket aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, a többi vádlott esetében három napja van nyilatkozni. A vádlottak, védőügyvédeik és a harmadrendű vádlott törvényes képviselője enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak előzetes letartóztatását a bíróság jogerősen fenntartotta.

A bíróság ítéletében megállapította: a két fiatalkorú és a felnőtt vádlott 2016. november 7-én este ittas állapotban bement egy móri házba, hogy ott alkoholt és más értékeket szerezzen. Először megpróbálták beindítani a sértett autóját, de nem sikerült. A mozgásra felfigyelt az ott lakó 84 éves férfi, aki kiment az udvarra, ott mindhárom támadó bántalmazni kezdte,

főként a fejét és a felsőtestét többször nagy erővel megrúgták. A magatehetetlen sértettet végül az udvaron hagyták, a házban tartózkodó idős, rossz egészségi állapotú feleségtől pedig pénzt követeltek, majd a konyhából két üveg pálinkát és aprópénzt magukhoz véve távoztak.

Az idős férfi a bántalmazás során olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére mintegy három héttel később meghalt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.