Tovább fokozódik a szurikátaügy. Szegény állatot és a kicsinyeit már nem éleszti fel semmi, de a lelkek nem nyugszanak.

A Hősök terére szerveznek megmozdulást a szurikátagyilkos fiúnak megtorlást követelők
Fotó: MTI

Mint korábban megírtuk, a kecskeméti vadaskertben azért pusztult el egy vemhes manguszta, mert egy gyerek benyúlt a kerítésen, és miután az állat megharapta, földhöz vágta a kisemlőst. Sokan felháborodtak és megtorlást követeltek, mások túlzásnak érzik, hogy idáig fajult a dolog.

A hvg.hu vette észre, hogy az őrület újabb állomásaként nyilvános eseményt hirdettek meg a Facebookon "tiszteletteljes gesztusként Zara és mangusztacsemetéi emlékére".

A demonstrálók a felhívás szerint a Hősök terén gyűlnének össze, hogy "egy-egy gyertyával, mécsessel, méltó búcsút vegyenek tőle".

Az esemény leírásában az olvasható, hogy 

egy várandós szurikátának ártatlanul kellett meghalnia", csak mert egy kisfiú nem tartotta be a szabályokat.

"Azóta semmilyen büntetést nem kapott, pedig sokan úgy gondoljuk, a fiú megtorlást érdemel. Vele is ugyanezt kéne tenni, az elemi igazság jegyében"

- írják. 

Egyelőre nincs nagy tolongás alig több mint tíz ember jelezte, hogy részt kíván venni a megmozduláson.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jó, hogy ez a legnagyobb gondjuk! Amikor megölnek egy fiatalt, vagy egy idős embert, akkor eszükbe sem jut így "felháborodni" sokaknak.
Azért már ne akarjunk egy kisiskolást keresztre feszíteni, mert nem volt a közelben felnőtt, aki a tábla mellett szóban is figyelmeztette volna a következményekre, ha bedugja az ujját! Már megint átestek némelyek a paci másik oldalára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A helyén kell tudni kezelni a híreket, valóban nagyon rossz ami történt, de azért ennyire túl lihegni is felesleges ...
Nessy
Jó, hogy ez a legnagyobb gondjuk! Amikor megölnek egy fiatalt, vagy egy idős embert, akkor eszükbe sem jut így "felháborodni" sokaknak.
Azért már ne akarjunk egy kisiskolást keresztre feszíteni, mert nem volt a közelben felnőtt, aki a tábla mellett szóban is figyelmeztette volna a következményekre, ha bedugja az ujját! Már megint átestek némelyek a paci másik oldalára.
Peller Anikó
Állatvédők, akik naponta százezerszámra gyilkolják az állatokat. Csirkét disznót nyulat lóbogarat.

Csótányt egeret patkányt. Szúnyogot legyet muslicát. Ez mind állat.

De a legnagyobb állat az állatvédő.
Commenter
@papa.49: a ló másik oldala ez! Amit leginkább tenni kellene az az, hogy megtanítani a gyereket az állatok (életének) tiszteletben tartására (is). Magyarországon az állattartási kultúra (tisztelet a kivételnek!) az uránbányász béka hátsó fele alatt van.
Commenter
@Shikari: jaj ne! Nem kell ilyen valóságsó, volt már elég! :))
adrenalink
@Shikari: Hajdú Pétert sem szabad kihagyni! Óriási szomorúsággal a képén beszélgetne a kis halott gondozójával a Frizbiben... :-)
adrenalink
@Shikari: Sőt! A CÖF megint vonulhatna, most a szurikátákért... :-)
adrenalink
@Shikari: Ja, és a Kétfarkú Kutya Párt felvenné a halott szurikáta nevét...
bencemacska
Úgy látszik a hülyék olyan sokan vannak, hogy minden oldalra jut belőlük pár darab!
DE: nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítése!!!
Én a gyerek apjának azért lekennék pár pofont! A gyereket nevelni is kell, nem csak a családi pótlékra lesni!
Commenter
@bencemacska: Nagyon alacsony az a kerítés. Ha már átvitt és valós értelemben is van kerítésünk (újra)! akkor talán nem ártana a szurikátákat is körbe venni eggyel, hogy az ilyen hülye gyerekek ne használják őket holmi földhöz csapható porcelánként vad és vak dühükben.
Cicamama55
Amit a harapás után tett a gyermek, mindenki így tett volna, én úgy érzem. Ezt egy természetes védekező mozdulatnak tartom. Ami miatt ez megtörtént?! Nos azt én keményen oktatási és nevelési hiányosságnak tartom. Ott, ahol az etika oktatását ilyen fontosnak tartják mint nálunk, ilyen eseteknek nem lenne szabad előfordulnia. A kísérő felnőttet vonnám én első sorban felelősségre, de a családban sincs toppon a gyermeknevelés kérdése az biztos!
papa.49
@Cicamama55: Egyetértek, valóban a nevelés hiánya mutatkozik meg, egy ötödikes gyerek már felkéne, hogy fogja a ,,nem szabad,, az azt jelenti NEM TEHETED MEG ilyen egyszerű lenne ...
papa.49
@bencemacska: Sok oldalon az egy főre jutó hülyék száma kettő ))))))))))))))))))))))))))))
A többivel egyezik a véleményünk ...
bencemacska
@Szeparepa2: ma, 12:52
Gondolj talán arra, hogy egy állatkertbe bezárt állat nem önállóan szabadon él, hanem az az élete, hogy ilyen hülye gyerekeknek mutogatják.
A szabadon élő állat tudta, vagy érezte, hogy egy ellenséggel - veled - áll szemben, a ketrecbe zárt, állatkertben született és ott élő állat meg azt hitte barátok között van!
human
Minek hírt csinálni ebből? Minden nap van egy futóbolond aki szervez valamit a facebookon és senki nem megy el rá. Sajnálatos az eset. Ez van.
Commenter
@human: csak részben értek egyet. Az ilyen "futóbolondoknak" nagy az igazságérzetük, hisznek abban amiért elindítják a maguk kis petícióját. A szurikáta esete tényleg kirívóan kegyetlen. Pont az ilyen sajnálatos esetek gyakran még egy mondatot se kapnának a napi hírekben, elvesznek és elvesznének legyen szó embert vagy állatot ért kegyetlenségről a politika hírei között, ha a "futóbolondok" nem szentelnének ezeknek a híreknek is némi figyelmet és időt! Szerintem.
human
@Commenter: Szerintem a realitás érzékével van baj. Azt megértem, ha mondjuk rosszul vannak tartva az állatok és az állatvédők ez ellen tiltakoznak. De ez az eset egy nem állandósult szerencsétlen eset. Senki részéről nem volt benne szándékosság.
picike1
Ne állitsuk az ember elé az állatot ! Éljen az emberiség soká ! Az istennek minden teremtett állata jó ! Az emberért lőn az állat állatok . Tartsunk szabályt az emeberért ! Én is nagyon sajnálom ami történt de tul kell tudni lépnünk mint az más dolgokon is ! /Mint a halálon is / A gyermeké a védelem !!
Commenter
@human: a gyerek kegyetlen reakciója (hihetetlen erő és düh kell ahhoz a földhözvágásnál hogy az aorta szakadjon) megdöbbentő volt. Még mindig sokkol, mint két apró kisrágcsáló, három macska, és három kutya gazdáját...
cikicakk55
@Shikari: Jaj te! Mindig a ciciken jár az eszed?
human
@Commenter: Nem ismerem a történetet, hogy pontosan mi történt. Azért azt tudni kell, hogy egy gyerekről van szó és nem egy felnőttről. A kettő közt nagy élettapasztalatbeli különbség van. Márpedig ahhoz, hogy valaki ne ösztönösen, hanem tudatosan cselekedjen ahhoz tapasztalat kell.
Commenter
@cikicakk55: egyet kellett értenem vele először tegnap mert nagy meglepetésemre kiállt a szurikáta mellett. Eszembe jutott a cicád őt vajon ki hajította a Tisza holt ágába? :((( Nem tudom mi lenne ha az enyémet baj érné. Őt korábban kutya terrorizálta dühös ugatásra még bárhol ma is összerezzen. Füle csonkolódott :(
Monkia
A Hősök terére szerveznek megmozdulást a szurikátagyilkos fiúnak megtorlást követők: Úristen, imádom az állatokat, nagyon sajnálom ami vele történt, de mért nem a gyerekgyilkos anyának szerveznek megtorlást például aki bedrogozta az 5 hónaos gyermekét?!!!Elmebetegek!
Sámannus
Ez műbalhé. Ha védenének vele valamit, akkor a látogatást kell másképpen megszervezni, de az akció nem ezt célozza. A földikutyáknak sem lesz jobb, ha a kerítés a földjükön megy keresztül. Oszt akkor most hoppá hoppá!
cikicakk55
@Commenter: Viccből írtam Shikarinak. Nem vagyok képben a történtekről. Két eleven fiút neveltem fel,de őket nem kellett az állatok védelmére nevelnem.Mind a kettő születésüktől kezdve cicák közt nőttek fel,de minden állatot szeretnek . Egész pici koruktól mind a kettő többször volt állatkertben,de soha nem jutott eszükbe,hogy bár melyik állathoz benyúljanak. Sőt még a pókokat és egyéb bogarakat is kihordják a lakásból és nem ütik agyon,mert a lakásban mászkálnak . El tudom képzelni,hogy ez a kisfiú is inkább szeretettel közeledett a kis állathoz,de a szurikáta húsevő. Gondolom a kisfiú megijedhetett,ám az állatka már a fogával ráakadhatott és a kisfiú csak le akarta a kezéről rázni . Inkább az állatkertet hibáztatom,mert egy húsevőt nem szabadna úgy tartani,hogy egy gyerek elérje. Ez magánvélemény,nem tudom mi és,hogy történt. Az biztos,hogy túlságosan túl van ez a dolog turbózva. A tanárokat nem hibáztatnám,hisz nem tudom hány gyerekre hány tanárnak kellett vigyázni. Én sajnálom a kis fiút is. A cicát örülök,hogy a fiam megmentette. Az biztos,hogy ennél sokkal több szenvedés éri nap mint nap az embereket.Nem ezt kéne a médiának túllihegni.
Sámannus
@Shikari: Jó kis konzultáció lehetne belőle, és Sorosékat hibáztatni,vagy lehet még Gyurcsányozni.
Zeta
@Sámannus: igen , védett állat a földikutya, mikor a kerítést építették biztos nem egy - kettő pusztult el. Mégsem történt semmi a Hősök terén
De meghalt néhány gyerek, öreg, akiért esetleg a harangszólt.
Áz állatok szeretete miatt , gondolni kellene az égező gyerekekre, az egyedül élő öregekre, akiknek a kormány régen elengedte a kezét.
Tiltakozni kellene az ellen is, hogy élőhelyükön nem igazán örvendenek jó hírnévnek, életmódjuk miatt.
Sámannus
@Zeta: Tudja mindenki hogy ez az akció abszurd, mint a békamenet.
Sámannus
@Mirabilis: Lássuk be aljas az egész kezdeményezés megnézik mivel lehet rászedni az embereket. Ebben nincs kockázat az embereket hülyének nézik és ocsmányul kavarnak.
wagabund
aszongya egy politikus elemző, hogy amíg szurikáta miatt háborodnak fel a népek, addig nincs semmi baj a politikával..
..egy kisfiúval, aki pont olyan rosszcsont mint én voltam, azzal könnyű elbánni...
Sámannus
@Mirabilis: Ajjaj! Ez beetették veled. Ez akkora kamu mint ide Lacháza. Ezt akkor súlyosabb értelmi fogyatékosok szervezik.
A sasokkal meg kis ürgét etetnek, amit ott nevelnek. Lehet hogy a szurikáta is ott végezte. Nórmális? Hogy lehet ilyen értelmetlen dolgot így kihegyezni.
A hülyeség akkor nyerne értelmet, ha pestises vaddisznók ellen is tüntetnének. Amennyi ökör van az mind oda mehetne migráncsozni.
Yoda69
Nem kéne tultolni a biciklit.
A fideSS tobb ezer fát írt ki, hogy helyet adjon az új stadionoknak. Ott szazaval pusztulnak a mokusok és egyéb állatok. Ez ellen miért nem tiltakoznak ilyen lelkesen
nevemnick
Röhej.
Akkor talán fel kéne akasztani azokat, akik a határra pengésdrótot telepítettek, ezáltal több kis- és nagyvad elpusztulását is segítették, nem beszélve arról, hogy hány magyar, szigorúan védett földikutya megtizedelését is okozták.
Na ezek a túltolt állatvédők elhúzhatnak a francba.
verőce21
A lipsiknek már teljesen mindegy milyen ürüggyel, csak lehessen egy tüntetést, szimpátiamegmozdulást, környezetvédelmi akciót, szivárványos vonulást, stb. rendezni.
(A Fidesznek tényleg birkatürelemre van szüksége ennyi őrülthöz.)
nevemnick
@verőce21: b+ miből gondolod, hogy csak a libsik szervezték? Pont rátok jellemző, hogy minden hülyeséget elhisztek (soros, stb.)
(Amúgy az utolsó mondatoddal egyetértek: birkák vagytok.)

:D :D
simmering73
"(A Fidesznek tényleg birkatürelemre van szüksége ennyi őrülthöz.)"
Leginkább a saját nyájához. Birkatürelemmel viselik, hogy ne röhögjenek fel ennyi megvezetett ökör láttán.
verőce21
@nevemnick: Elhiheted előlegben is, hogy lipsik a szervezők.
Az utóbbiról nem azt írtam, hogy a fineszesek birkák, csak hozzátok, ugrifüles nyikhajokhoz birkatürelem szükséges.
justhpeter
A kerítéspártiak most megtorlásra vágynak. Rövid az emlékezetük. A kerítésépítésnél nem volt természetkárosítás ? Meg akarták torolni ?
nevemnick
@verőce21: kár vergődnöd. Akik minden sz@rt bevesznek O1G-től, jobb ha hallkan bégetnek.
verőce21
@nevemnick: Mondja ezt olyan megvezetett hülye, mint te, aki valamelyik pénzsóvár ellenzékire szavazott!
nevemnick
@verőce21: vergőce, te hülyegyerek, az ellenzékben nem csak szocik, libsik, (vagy ahogy a mint ti a tudatlanok írják ,,lipsik") vannak. Nem hiszem, hogy ott voltál amikor szavaztam, úgy hogy ne ködösíts.
Amúgy meg csitulj birka.
Grafix69
Szóval , tegnap agyon tapostam vagy 500 darab hangyát ( tényleg) , miben különbözik ez más állatoktól ? Semmiben , ráadásul én szándékosan tettem ,igaz nem előre megfontoltan de szándékosan . A gyerek nem felelős , az állat sem . Aki felelős az az ottani személyzet , vagy gondozó stb . Mekkora balhét kerítettek köré , persze mert mentálisan az állatokat jobban védjük mint az embert . Azért ez csak egy illúzió mert a rántott húsnál sem kérdi meg senki ,hogy a tulajdonosa szívesen adta -e , így ez a történet is csak egy sajnálatos baleset volt . Az is baleset ,ha belerúgunk egy kutyába csak heccből az meg megharap. Mondjuk ott nem sajnálom az embert. Sokkal nagyobb kárt okoztak ennek a gyereknek ezzel a felnagyított problémával mint ha semmit sem csináltak volna .
Eladott Ország
Le kéne már szállni erről az ügyről. Az a gyerek már szerintem ezerszer megbánta...nem kéne keresztre feszíteni...feltehetően ő is tanult belőle, és az állatkert is. Vannak ennél fajsúlyosabb dolgok is, ha már feltétlenül tüntetni akarnak...és Lúzer Jani fácánvadászatával, vagy Keresztény Zsóti háziasított rénszarvas helikopterezésével mi van?
m.cdn.blog.hu/or/orulunkvincent/image/lazar_facan3_la.jpg
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--10bUQra_--/w_1160/789YD2DB0FlHBP6Ks.jpeg
Pálinkás Pál
Azért ez már az elmebaj súlyos jele!!! Remélem parasztok ,a vágóhidak elé is terveztek demonstrációt...meg felkötitek semjénzsótit is ,mert vadászik!!! és halálbüntetést kértek azokra is ,akik agyoncsapnak egy szúnyogot...azt hiszem a kölök nem direkt ölte meg az állatot,megijedt,és így alakult...remélem nyomurultak ,mind vegák vagytok,és nem tömtök a pofátokba megölt állat húsát!!!
Hányok az ilyen álságos tahóktól!!!
Dr plágium
Már elmondtam az esetről a véleményem.
Nagyon elítélem azt amit a gyerek tett, ahogy apuka nyilatkozott, de talán mégsem kellene megkövezni azt a gyereket. Főleg nem kellene politikát keverni a dologba.
Az esetben az a legszomorúbb, hogy nem tudnak az emberek normálisan kommunikálni.
A gyereknek nyilván komoly viselkedés problémái vannak, nem ártana pszichológus segítségét igénybe venni.

@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ez úgy marhaság ahogy leírták. A Fővárosi állatkertben is plexi kerítés van és felül nyitott a kifutó, de mondhatnék más példát is pl. külföldön is hasonló kifutókban tartják a szurikátákat.
Jozefina
A szülők sokkal jobban hibáztathaók mint a kisfiú!!! Ugyanis nevelés kérdése az egész történet!!!
Eriksson
A HÜLYESÉGNEK NINCS HATÁRA!
Ha tízezrek mennek is a Hősök terére tüntetni, attól még nem fog életre kelni az állatka.
Rengeteg az agyament unatkozó ember.
Yoda69
@Jozefina: Az iskola manapság sokkal nagyobb hatással van a gyerekre mint a szülő. Ha ott elrontjak akkor a szüleinek már elég nehéz a hibát helyrehozni
badboy
Mondjuk a kecskeméti állatpark igazgatója alamuszi módon felkorbácsolta az indulatokat, elfedve a saját felelősségét. Szánalmasak azok akik beálltak a gyerek (azaz nem felnőtt) teljes pszichológiai megsemmisítésére indított kampányba.
badboy
@Jozefina: A szülő sem mindenható, bár sokan ezt várják tőle. Felelőssége akkor lenne,ha családi körben látogattak volna el az állatparkba. Így csak a kísérő pedagógust lehetne okolni,de az sem mindenható.
badboy
Amiatt nem mennek a Hősök terére,mert egekben az üzemanyag ára, az €,$,£,CHF, stb. árfolyama elszabadult,hogy utcára vetnek családokat a Tekesek, a 75+ nincs támogatott rákkezelés, hogy a multi cégek elviszik a terelést,mert elfogyott az alkalmas munkavállaló réteg,stb?!!
Eriksson
@badboy: Ahhoz kellene némi lényegértés is, nem csak nyers indulat.
tudode
Így lehet KIHOZNI az emberből az állatot!
.
Az állatkert miért olyan ketrecbe rakja ezeket a kedves kis vadállatokat, akikhez bárki benyúlkálhat!
.
A gyerekek már csak ilyenek, de
.
Amiatt miért az életerős .. f e l c s ú t i .. j u h á s z .. ÉRTELMETLEN haláláért miért nem szervezett senki ÖSSZNÉPI FELZÚDULÁST?
.
A vállán cipelt létra SÉRTETLEN MARADT, de ő életét vesztette az est homályában, és még
ki tudja hányan fizettek az életükért, mert NEM FOGADTAK SZÓT A GAZDINAK?
Apatszerek
Ezek azok az eszement embernek nem de állatnak nevelkedett férgek, akik gyereket nem de állatot védnek. Igazi megnevezésük Állati lények.
Apatszerek
Veszprém megyei Királyszentistván közelében, a rendőrség emberölés miatt nyomoz. A kislány eltűnését édesapja jelentette be péntek este a rendőrségen. A hatóságok azonnal megkezdték a kutatást, a sólyi kislány holttestét szombat hajnalban találták meg. Ez nem hír az állatvédőknek... hisz csak egy gyerek...Sokan felháborodtak és megtorlást követeltek, mások túlzásnak érzik, hogy idáig fajult a dolog. Az állat értéke a gyerek értéke fölé emelve. Ez lett a Hősök terének mondandója, a tér lejáratása, az állat hősként való feltüntetése.
verőce21
@nevemnick: Már mindenki megbánta, aki az ellenzéknek nevezett hordákra szavazott, kárba veszett fáradság volt. Négy év múlva a Fideszre szavazol, ostoba lipsi.
nicolekidman
Javaslom, ezentúl Nagykáta neve legyen Szurikáta...
nevemnick
@verőce21: Valahogy másképp hallom. Négy év múlva ki tudja, hogy ti hol lesztek.
Ennyi.
verőce21
@nevemnick: Csak szólok, készülj fel, négy év múlva Fidesz szavazó leszel!
Apatszerek
Most fejezte be az általánost; kirúgni nem merték, mert az szegregáció. Az erőszakos cigány csak tizenhat éves egyszer még a tanárnőjét is a székhez kötözte. Ezért a cselekedetért lehetne a hősök terére vonulni, értelmesebb lenne, csakhogy értelmes ember ilyen esetnél nincs.
Sámannus
@Mirabilis: Ha úgy gondolod igazad van inkább segítek. A gyerekek játékából eredő balesetet nehéz gyilkosságnak nevezni. Erre a félreértésre megmozdulást szervezni, enyhén szólva is demagógia. Ha jóhiszeműen értelmezem a szervezőket "csak" idióták, ha nem akkor még gazemberek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.