Az a célunk, hogy egyre több templom legyen nyitva napközben, lehetővé téve az imádkozást, szentségimádást – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn a máriaremetei kegytemplom kertjében tartott karizmák ünnepén.

Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek misét celebrál pünkösdhétfőn a máriaremetei kegytemplom kertjében tartott karizmák ünnepén 2018. május 21-én. MTI Fotó: Mónus Márton

A bíboros az MTI-nek elmondta:

az idegenforgalmi központokban lévő templomok többsége most is egész nap nyitva van, de szeretné, ha a főegyházmegyében nemcsak a turisztikai látványosságnak számító templomokban biztosítanák a lehetőséget az imádkozásra a szentmiséken túl is.

Erdő Péter megjegyezte: ennek biztonságos megvalósítása nagy feladat, amelyhez különböző külső feltételeknek kell teljesülniük. Van, ahol elég egy vasrács, máshol kamerákat kell felszerelni, míg például a műemléktemplomokban egész napos őrzésre van szükség, ami megterheli a plébániák költségvetését.

A bíboros a karizmák ünnepén tartott katekézisében a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve nemzetközi szentségimádást hirdetett július 2-ára. A rendezvény célja, hogy világszerte 2020 helyszínen imádkozzanak az oltáriszentség előtt.

Beszélt arról is, hogy az eucharisztiában Jézus van jelen, a "szent jelenlét" azonban nem marad meg a templom falai között, forrás, amely átlépi a templom küszöbét, és életet akar adni ott is, ahol "szárazság", ahol szegénység és csüggedés van. Ezért választották a világkongresszus mottójául a zsoltársort: "minden forrásom belőled fakad" – mondta Erdő Péter.

A világkongresszusra készülve azt is "meg kell mutatnunk, hogy közösségként, egy családként vagyunk keresztények, mert a legnagyobb tanúságtétel, ha látja rajtunk a világ, hogy mennyire szeretjük egymást"

- fogalmazott a bíboros.

Erdő Péter: az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitvaMTI Fotó: Mónus Márton

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományosan Máriaremetén tartja ifjúsági és családi napját, a karizmák ünnepét.

A rendezvényen plébániák, szerzetesközösségek, iskolák és intézmények mutatkoznak be. A program délután szentmisével zárult, amelyet Erdő Péter és az egyházmegye papsága mutatott be.

A keresztények pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
besz... már az ember csak úgy be se mehet egy templomban, s erre még újabb pénzeket lejmolnak! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
besz... már az ember csak úgy be se mehet egy templomban, s erre még újabb pénzeket lejmolnak! =))
namihami
Állítólag (a papok mindig így mondják), az Úr mindenhol jelen van.
Akkor viszont miért kell milliárdokért fenntartott templomokat építeni-fenntartani-restaurálni, csupán a hozzá történő imádkozás céljára? Ha valóban mindenhol jelen van, akkor a sarki krimó is alkalmas lehet az imádkozásra. És azt nem az adófizetők pénzéből, hanem a piások önkéntes adományaiból tartják fenn.
tudode
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
.
Ahhoz, hogy nyitva legyenek a templomok ahhoz a klf. miséző relikviákat BIZTONSÁGBA KELL HELYEZNI, mert olyan mély szegénységben élnek még a HÍVEK is, hogy hasonlóan nem TUDNAK ELLENÁLLNI a kísértésnek, mint az, aki TANUSÁGTÉTELT tett, hogy nehéz ellenállni a kísértésnek, MÁR AMI AZ ORSZÁG JAVAIT illeti!
.
Íme:
.
----- Orbán Viktor tanúságtétele
www.youtube.com/watch?v=3_8Hgf1NL6c&t=248s
.
Pedig számára NEM .. b e t e v ő f a l a t r a .. kellenek az ORSZÁG RELIKVIÁI!
namihami
@tudode:"" Pedig számára NEM .. b e t e v ő f a l a t r a .. kellenek az ORSZÁG RELIKVIÁI!""
Tévedsz. Éppen ő van a leginkább rászorulva, hiszen éppen most szaporodott a család (újabb leendő lábak) és a Patyi még abból a 950.000 froncsijából is elvett 350.000-ret. Neki kell csak igazándiból a pénz... Tudod Te, hogy mennyi ma a pelenka vagy a babaruha? Hogy a többiről már ne is beszéljünk.
tudode
Jó, jó, érhető a célzás, de egy kicsi/nagyon NAGYOBB AZ ÉTVÁGYUK a kelleténél, és a nyugatinál, stb.
.
---- Orbánék eddig 4 ezer milliárdot loptak
www.sztarklikk.hu/kozelet/orbanek-eddig-4-ezer-milliardot-loptak/318755
.
Nem cáfolta senki! Övé az ország, maguknak ÉPÍTHETIK!
ittott
amikor a szegényeket, a hajléktalanokat kellett volna befogadni, télen, akkor elhajtották őket. Lehet, hogy csak az adakozókat várják,
MÁS
nincs pap, nincs hívő, virít a pedofília, akkor kinek,
cikicakk55
Semmi bajom nem lenne a vallásokkal,ezt már többször is kifejtettem. A hitet nagyszerű dolognak tartom,mert a hit adhat életet is és könnyebbé teheti a terheket is.Én magam nem vagyok vallásos,de mélyen tisztelem azokat az embereket,akik a vallásuk szerint is élnek. Nos,a papok pont nem azok,akik Isten tanai szerint élnek. Rengeteg pénzt kapnak az államtól,sokan a kötelező egy % felett a másik egy %-ot is nekik utalják,+ a misék közben is kuncsorognak. Nagyon ritkán voltam templomban,tényleg csak a turisztika miatt, és ott láttam,hogy még árulnak is minden féle dolgot,aminek a bevétele szintén a papságé. Ocsmány dolognak,és képmutatónak tartom amit csinálnak. Kádár idejében,sokan otthon imádkoztak,mert nem mehettek templomba. Nekik ugyan úgy segített,vagy nem segített Isten,mint annak a ki be megy és adakozik. Az én nagyszüleim vallásosak voltak,de a szüleim már párttagok és párt vezetők voltak,így a nagyszüleim nyíltan nem járhattak templomba. Tudom azonban,hogy Nagymamám nagyon hitt Istenbe,de ki nem mondhatta,főleg ha apámék otthon voltak. A lényeg,hogy akkor sem az Isten segítette az ország lakóit abban,hogy sokkal kevesebb volt a mélyszegény ember mint az utolsó 28 évben. Rengeteg templom,rengeteg milliárd állami pénz megy el a papságra és a templomokra, az emberek még is sokkal szegényebbek,pedig az Ő hitük semmit nem változott.Talán a papoknak is észre kéne ezt venni és nem beleugatni a politikába.
Nessy
Megvilágosította a Bíboros urat a Szentlélek? Pár éve írtam hogy a környéken van vagy öt templom, de napközben egy sincs nyitva.
Pedig a nagy "üldöztetések" közepette a hatvanas évektől mindegyik nyitva volt! Sőt volt kápolna, amelyik az ötvenes években is! És onnan járt át a tisztelendő atya a kórházba utolsó kenetet feladni, ha a beteg kérte!
Rockxy
Először meg kéne tanulni viselkedni, utána jöhet az ima.
De addig minek?
human
Erdő Péterről mindig ez a kép és a lovagrend körüli furcsa gazdasági machinációk jutnak eszembe.
hirhatar.com/wp-content/uploads/Tarsoly-Csaba%C3%A9s-Erd%C5%91s-P%C3%A9ter-b%C3%ADboros.jpg
Gauntlet
Eddig zárva voltak? Akkor ez egy súlyos összeesküvés - jugoszláv béka emberekkel meg kapitalista láncos kutyával!
Zeta
Legyen nyitva, de húzódjanak már vissza a templomfalak mögé! Semmi keresnivalójuk rontani a mindennapi életet, Isten mögé bújva. Ártottak már eleget!
Eriksson
Jó dolog a nyitott templom. Nyáron hűt, télen fűt a megfáradt vándornak.
ittott
@Eriksson: hol ? Ja kérem Zanzibáron
volvós
Csuhás elvtárs !!Neked, meg a fajtádnak meg legyen zárva a cellaajtó,
de kettőre és belül éljetek nemi életet a fiatal papnövendékekkel !!!
justhpeter
@Mirabilis: A hajléktalan nem tud adakozni, mert neki sincs. Ergo ne járjon a templomba.
Macskaszem
Nekem valahogy nincs ingerenciám, hogy bemenjek.
Clavigo
Oszt mi a szarnak vagytok nyitva,,püspök elvtárs ?? Csak nem megint " bucsucédulát " árultok megint... ?
Dr plágium
A Mátyás templomba mikor is lehet bemenni? Oda szívesen bemennék szétnézni...
36
Nyitva lehetnének a templomok, csak kár hogy szétlopnák egyes elemek.
iluminati
@RonaGyuri: Gyomorforgató amit az egyház művel...nem csak az államtól kap pénzeket a hívőket is lejmolja...és sokan adnak 1%-ot is az adóból...ez már nem kereszténység...
görbetükör
Titeket, mostani egyházi vezetőket Jézus ostorral kergetne ki még a templom tájékától is!
Eladott Ország
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2494/3246/original.jpg?w=600&h
Mert miről van szó? Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Az 1957-ben forgatott Bakaruhában című magyar filmet, amelyben Bara Margit és Darvas Iván feledhetetlen szerepével színezve megismerhetjük, milyen volt anno az a bizonyos régi vágású kereszténydemokrácia, amelyről a mi Orbán vezérünk álmodozik. Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
36
@iluminati: "Amit össze loptak?"
Mit loptak össze? És kik? Ha a templomokra gondolsz, azokat vagy a helyi nemes és földesúr építtette, vagy a helyi lakosok kuporgatták össze a rávalót. Saját maguknak építették. Évszázadokon át, a helyi mesteremberek javítgatták. Mi ebben a lopás?
Eladott Ország
@36: Az a lopás, hogy a tövit töröm és a gallya jut, hogy vakuljon a paraszt. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.”
tkr ltl hmlysn
Igen, én vagyok.
Megint.
Újra.
Mindig is én voltam.
Csak máshogy - ugyanúgy.
Mert sok "énem" van - máshogy, ugyanúgy.
Ez elvileg kimeríti a skizofrénia alapmoduljait, de hidd el, ez mégis másról szól...

A jók mindig szenvedtek a rosszak között - MINDIG.
Csak mindenki máshogy dolgozta, dolgozza fel, és fogja feldolgozni - míg végre vége nem lesz a rosszak uralmának (most nem Orbánra, hanem az egész világra gondoltam - aminek nem mellesleg Orbán Viktor tevékeny részese... mármint, hogy rosszabb legyen AZ EGÉSZ VILÁG).

Akartam még köríteni, meg ráutalások által bonyolítani a vájt fülűeknek, de inkább belecsapok a közepébe.
Mostantól kezdve mindenről írok, amiről te semmit nem tudsz.
Nem a te hibád, hanem a tanítóidé - pl Erdő Péteré.

Szóval szeretnéd tudni, hogy mi rosszabb a pokolnál?
Most megtudod!

Ott kezdődik a baj (mert tengernyi a baj), hogy a pokol nem releváns.
A pokol már eleve (ab ovo) tévtanítás.
Nincs pokol (ez alapvetően jó hír a rossz embereknek - de mégsem, mert van rosszabb a pokolnál).
És mi rosszabb a pokolnál?
Ádámtól és Évától kéne indítanom, de nem élek vissza türelmeddel.
Egy pillanatban sűrítve fog megjelenni, amíg még tudatuknál vannak a gonoszok:
"Soha többé nem leszel." A világ tovább fog folyni, és temérdek jó vár az emberekre egy örökkévalóságon át - de te azt már nem fogod látni, mert soha többé nem leszel.
Ennek az "örök" fájdalomnak az átélését még nem érted, és talán nem is tartod olyan gyötrelmesnek, de hidd el, amikor aktivizálódik - lesz ott sírás, meg fogcsikorgatás.
De ne sajnáld őket!
Ők nem a valami jó elvesztése miatt fognak sírni, meg fogat csikorgatni, hanem azért, mert véget ér az uralmuk, és nem tudnak többé ártani az embereknek - ugyanis őket (ezeket) az éltette, élteti mindig valójában, hogy még többet ártsanak az embereknek.

Az igazán rosszakat a legnagyobb jó sem tudja megváltoztatni...
A velejükig rosszak MINDIG csak rosszat akarnak.
tkr ltl hmlysn
Ezer évig (ezerhétszáz évig) járhatsz római katolikus templomba, akkor sem ismered meg Istent.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt vajon érti-e, Erdő Péter, vagy tényleg nem érti a lényeget?
Malomkő a nyakatokba!
Ezt érted, Erdő Péter?
Pl a zsidók azért nem hisznek Isten fiában (már ezerhétszáz év óta), mert a római katolikus egyház a szentháromság hamis tanításával TAGADJA Istent,
Van egy jó hírem, ami egyben rossz hír is sokaknak: Isten, egy.

És ezt az egészet megfejelik a muszlimok.
Tudod miért jött létre a muzulmán vallás?
Mert emberek sokasága azt képzelte (egyébkén jól), hogy megromlott, mint a zsidó vallás, mind, a keresztény vallás.
Ezért filozofikus alapon létrehoztak egy mindennél rosszabb vallást - kényszerűségből.

Az igazi baj - mármint, ami a világot illeti - még rosszabb lett... még nagyobb lett.
Mostanra ott tartunk, hogy már SENKI nem tudja, ki az Isten.

Az istenismeretnek olyasminek kéne lennie, mint a lélegzetvétel.
Ehelyett mindenki kétkedik mindenben.
És ezért identitástudatukat vesztett emberek tömegei (honnan jöttünk, kik vagyunk, merre tartunk) határozzák meg egymás tudatát, ezáltal belevesztve magukat és másokat is az ismeretlenbe.

Pénzért megvenni mindent, amit csak lehet ebben az életben, aztán csúnyán meghalni a semmiért - jövőtlenül, reménység nélkül, örökre, csak úgy, mert ez az élet természete.
NEM !!!
Nem EZ az élet természete !!!
Akik elveszik tőled a reménységedet, a jövődet, azok a főbűnösök - mint pl Erdő Péter.
tkr ltl hmlysn
Erdő Péterre csak rá kell nézni: Egy halotti maszk az ábrázatja!
Zombikeresztény.
Pénzért.
Hatalomért.

És ezt megfejelve állítja a Pápa:
Homoszexuális vagy?
Isten ilyennek teremtett (???), és így szeret téged (???)

Megveszekedett egy világ ez.

Most megint írok keményet - amiről semmit nem tud a világ.
Ádám és Éva azért bukott el, mert evett a jó és rossz tudásának a fájáról.
De ez NEM a jó és rossz tudásáról szólt!
Sátán azzal csábította Évát, hogy Istenhez hasonlóan tudni fogja mi a jó és mi a rossz - Istennél is jobban, Isten helyett.
Érted ennek ennek a lényegét?
Sátán azzal tette lázadóvá az első emberpárt, hogy ők ugyanúgy tudhatják, sőt, jobban, mint Isten, és ezáltal legyenek a saját életük kovácsai.

Igazából nem is tudom, hol kezdjem, és hol végezzem...
Az emberek annak örülnek, hogy nincs világháború.
Hogy a fejlett világban - amit a fejlettek létrehoztak a saját biztonságukért, nincs háború.
Miközben a világban rengeteg háború, sőt, népirtások zajlanak, és az egész világ dugig van erőszakkal...
Én mégis egy adatot emelnék ki: Három másodpercenként éhen hal egy gyerek.
1.. 2.. 3.. És éhen halt egy gyerek.
És most tudod mi jutott az eszembe?
Pár évvel ezelőtt olvastam, hogy Németországban annyi adó folyt be, hogy annyi pénzük van, hogy már nem is tudnak mit kezdeni vele.
Erre én csak azt mondom (egy filmből idézve): "A nagyobb erő nagyobb felelősség."

Bezony, MINDENKI szarul csinálja !!!
A világ nem mások miatt bukik el újra, végleg, hanem a benne résztvevők miatt.
Úgyhogy ne mutogassál másokra ujjal !!!

Dugig van a világ megélhetési politikusokkal, és megélhetési keresztényekkel - meg megélhetési muszlimokkal, meg megélhetési hindukkal, meg megélhetési buddhistákkal, meg megélhetési ufóhívőkkel, meg megélhetési törzsi bullshit vallásokkal.
"Ember embernek farkasa." - és ennyi !!!
Mindenki felelős ennek a világnak a pusztulásában !!!
tkr ltl hmlysn
Nem tetszik?
Senkit nem érdekel, hogy neked mi tetszik!
Minden megtörténik, aminek meg kell történnie - egy bukott világban.

Isten megígérte, hogy víz által nem pusztítja el ezt a világot, ehelyett tűz által fogja.
Ha lehetne választani, én a vizet választanám, de ez nem kívánság műsor.
Legyen tűz.

Igazából könyvet tudnák írni erről, de hidd el, egy könyv sem segítene.
Ezt végig kell csinálni mindannyiunknak.

Igazából attól félek, hogy hamis reményeket táplálsz miattam.
Azt írtam, hogy mindenki meghal, és mindenki feltámad (ez tényleg így van, így lesz).
Ebből lehet, hogy te azt a következtetést vonod le, hogy tök mindegy mit csinálsz.
Pedig nem!

A feltámadásod után új testet kapsz, ami alkalmas az örök életre, de a gondolataid ugyanazok maradnak. A gondolkodásmódod semmit nem fog változni! Te ugyanaz maradsz!
Tudod mit ír a Biblia a jövőről?
Hiába támasztottak fel minden embert, és hiába tapasztalják meg Isten jóságát, mégis végül Sátán mellé állnak - és végül elpusztulnak.
Ezzel azt próbálom érzékeltetni, hogy szerinted felesleges Istenben hinni már most.
DE!
Ahogy most nem hiszel Istenben, úgy később sem fogsz!
Lehetséges ez?
Csak gondolj Ádámra és Évára, akik TUDTÁK ki Isten és mégsem hittek benne - hogy tényleg nekik akar jót.
Csak gondolj Sátánra, és a démonná vált angyalokra, (az angyalok sokaságának egyharmada! tagadta meg, és fordult szembe Istennel!),

Valójában most is nyilvánvaló, hogy ki Isten, és ahogy most sem, később sem lesz nyilvánvaló a számodra - vagy tudatosan szembefordulsz vele, a magadét... a magad rosszaságát erősítve. erőltetve, fenntartva.

Csak segíteni szerettem volna jobb megértésért.

Ismétlem, könyvet, könyveket írhatnék erről, de hidd el nem segítene.
Ha egy szó nem segít, több szó sem.
Ha most nem hiszel Istenben, a feltámadásod után sem fogsz...
Érted már, hogy mi a legnagyobb félelem?
Nem az enyém!
Hanem a tiéd!
tkr ltl hmlysn
Mindenesetre ez nem a megértés kora,
Az álhírek, az áligazságok mostanra már elborítanak mindent.
A cél, hogy abban se higgy, amiben eddig hittél.
Belebutítanak az alávalók a romlottság teljességébe.
A tudósok is nagy szerepet játszanak ebben (a hamis vitaható elméleteikkel - mert csak elméleteik vannak, amik vitathatók, és sok tudós vitatja is egymást).
És te ezt beszopod - csőstül!!

MINDENKI azon munkálkodik évezredek óta, hogy te ne higgy istenben.
Érzékeled ezt?
Ha nem, akkor bajban vagy.
A tudósok az egyház ellenségei, és ezt próbálják bizonyítani.
Ezzel az a baj, hogy a tudósok nem látják, hogy Isten legnagyobb ellenségei az egyházak.
A tudósok még annyira sem okosak, hogy ezt felismerjék.
Máshogy: A tudósok a vallások tévtanításaival szemben fogalmazzák meg magukat, és nem a valóságos Istennel szemben.
Ezért tévednek!

Ha azt írom, hogy mindenki tök hülye, erősen fogalmaztam?
Talán.

De ne tévedjél, azért, mert mindenki tök hülye, attól én még nem leszek okos.
Azért, mert tudom, amit tudok, attól még nem leszek okos.
De ez a lényegen nem változtat.

(Még tudnám csavarni ezt a történetet, de nem fogom - mert igazából nem érdekel.
mindenkinek át kell élnie a saját pusztulását, a saját feltámadását, a saját veszteségét, amit a jövőben megfogalmaz a jóval szemben.)

Akarod?
Én nem akarom, ha te sem akarod!
Hogy akarod?...

Nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy ha úgy akarod, mint Erdő Péter, akkor ráfaragsz - végül.
tkr ltl hmlysn
Nézz rá Erdő Páterre a sipkájában . mert fontos a sipka.
A sipka...

Emberek lakhatáshoz való jogát veszi el egy náci-kommunista kormány, aki egy zsidót okol Magyarország minden bajáért, de erről valamiért... ki tudja miért, nem tesz említést sem.
Van az a pénz, és hatalom - a katolikusoknál meg főleg volt mindig.
Emlékszel, hogy mit műveltek a katolikusok 1700 év óta?
Mennyi ember haláláért felelősek, a hatalom szolgálatába állva?
Embereket üldöztek, égettek meg, Bibliát égettek (!) - a hatalom szolgálatában.
Az ötszáz évig dúló inkvizíció?
A sötét középkor kik miatt volt sötét?
Nácizmusban a szerepük?
Oroszországban a zsivány ortodox egyes?
Modernkor: Ruandai népirtás?
Ma, Magyarországon: Egy elnyomó autoriter kormánynak teszik a szépet, és részt vesznek egy egész nemzedék elbutításában, családszétszakításban?

Van, amire van bocsánat, van amire nincs !!!

Erdő Péter Sátánt szolgálja.
(Kérlek... nem, könyörgöm, jelentsél fel becsületsértésért !!!
Annyira szeretnék egy nemzetközi pert - te getszi!)
Eladott Ország
Összefoglalom, nem olyan bonyolult ez: Kedves vallásos hölgyek és urak! Fogjatok össze, mert élethalál harc van! Támadnak a zsidók és a muszlimok. Orbán Viktor maga a kereszténység. Ha továbbra is meg akarjátok tartani a vallásotokat, akkor szavazzatok Orbán Viktorra, különben mindmeghalunk. Leszögezhetjük az utókor számára a nyilvánvalót: a Térdre, csuhások! szindrómából kigyógyult Orbán Viktor és nemzeti kormánya számára a kereszténység és a baráti egyházak szoknyája mögé bújás, a baráti egyházak tenyérből etetése tehát stratégiai fontossággal bír egy újabb mandátum megszerzéséhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.