Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottját, a döntés jogerős. A gyilkossággal egy – a környéken ismerősnek számító – 16 éves fiút gyanúsítanak.

Visszavitték a gyilkosság helyszínére a rendőrök ma a 16 éves hajmáskéri fiút, akit a 8 éves sólyi kislány brutális meggyilkolásával gyanúsítanak.

Mint ismert, a pénteken eltűnt kislány holttestére lakhelyétől alig pár kilométerre, a Séd partján találtak rá a keresőcsapatok.

A mai napon visszavitték a fiút a gyilkosság helyszínére

A gyanúsított részletes, beismerő vallomást tett.

A rendőrség annyit elmondott, hogy

a fiú levetkőztette a kislányt – ezt mag a gyanúsított vallotta be – azonban a sajtótájékoztatón nem közölték, hogy miért tette ezt.

A rendőrség úgy fogalmazott:

a gyilkosság indítéka "hirtelen kialakult érzelmi töltés"

Részletes magyarázatot azonban nem adtak, elmondták viszont, hogy nem tudják megerősíteni a nemi erőszakra vonatkozó találgatásokat.

A szülők ma láthatták a holttestet

Mint ismert, korábban a kislány édesanyja úgy vélte – az áldozaton lévő ruha miatt, – hogy nem az ő gyermeke az áldozat.

Azonban ma teljes bizonyossággal felismerték a gyermeket.

A nyolcéves kislány megölésével gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiatalember a Veszprémi Törvényszék döntése értelmében – egyelőre – 30 napra kerül előzetes letartóztatásba, mivel a Veol.hu cikke szerint úgy ítélték meg, fennáll a veszélye, hogy megszökik, elrejtőzik vagy tanúkat befolyásol.

A gyanúsított fiatalkorú, így ugyan büntetés-végrehajtási intézetben zárják el, de a fiatalkorúakra vonatkozó, enyhébb fogvatartási szabályok mellett.

A Pesti Srácok azt írja:

a 16 éves fiú Facebook-oldalán több, agresszív viselkedésre utaló bejegyzés, illetve kép látható.

A lap hozzáteszi: 

A fiú kardokkal pózolt és Hajmáskér szerte dicsekedett vele, hogy ölni fog

Forrás: Blikk, 24.hu, Veol.hu, Pesti Srácok

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Popsi szaggató, brutális éveket kívánok ferikének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."a 16 éves fiú Facebook-oldalán"...

remélem az előzetesben is lesz fészbúkja? ..mert ha nem, akkor gyermekbántalmazás fogvatartás alatt, sanyargatás, és máris milliókat ítél neki straszburg..
cikicakk55
"a fiú levetkőztette a kislányt – ezt mag a gyanúsított vallotta be – azonban a sajtótájékoztatón nem közölték, hogy miért tette ezt."
"a gyilkosság indítéka "hirtelen kialakult érzelmi töltés"
Na ez a Magyar rendőrség! Nem tudom,hogy az újságíró ferdített,vagy tényleg ezt mondták,de ez így elég marhaságnak tűnik. A tett indoklása szintén. Azt be sem írtam,hogy nem tudják megerősíteni a nemi erőszakra utaló találgatásokat. Nem vizsgálta még meg az orvos a szerencsétlen kislányt? Inkább ne írnának semmit,mint sem ilyen hülyeségeket összehordanak. Majd ha már minden biztos lesz,majd akkor adjanak ki egy végleges és lezárt kivizsgálási eredményt.Addig meg a szokásos," a rendőri nyomozás még folytatódik" szöveggel fejezzék is be a nyilatkozatokat. Szerencsétlen kislánynak és a szüleinek is épp elég lehet most,ilyen homályos célozgatások nélkül is az életük.
Commenter
@cikicakk55:ez kb. olyan mint a hirtelen felindulásból ami a valóságban általában brutális, vak dühöt takar...szerintem meg kellett volna várniuk a boncolás eredményét a nem is annyira homályos célozgatások helyett, és ezt követően kellett volna a bármilyen közleményt kiadni.
Az elkövető maga is kiskorú...csak a fiatalkorúak börtönébe kerülhet. Igazából aki erre képes megérdemelné a tényleges életfogytiglant a felnőttek börtönében. Mindig az Angliában meggyilkolt kétéves kisfiú jut eszembe akit szintén kiskorúak öltek meg különös kegyetlenséggel. A gyilkos fiúk szabadultak, új személyiséget kaptak, majd újra ölt az egyikük...nem érdemelnek kíméletet ezek mert ők sem kegyelmeztek. Ahogy az angol kisfiúnak, úgy a sólyi kislánynak sem volt semmi esélye...
Fradigege
Popsi szaggató, brutális éveket kívánok ferikének.
cikicakk55
@Commenter: Teljesen igazad van. Jogilag fiatalkorú,de 16 évesen már tudni kéne,hogy gyereket ölni nem alma lopásos gyerekcsíny . Az ilyen már genetikailag gyilkos ösztönökkel rendelkezik,így ki zárt,hogy 20 év múlva ne öljön megint,ha éppen olyan helyzet adódik. Sőt! A börtönben erősödni is fog ez az ösztön benne és még erősebbek lesznek benne a gyilkos késztetések. Ott minden adott lesz ahhoz,hogy gyűlöljön minden embert. Az ilyet soha többé nem szabadna kiengedni a védtelen társadalomba. Ülje le a kiszabott börtönt,majd irány a fogyatékosok otthonának olyan intézménye,ahol felkészült személyzet figyeli.
Peller Anikó
@cikicakk55: hirtelen megtetszett neki a kislány és letépte róla a ruhácskát, hiszen otthon is így szokta a kishugával. A kislány ellenállt, sikoltozott és nem engedte a hirtelen fellépett érzelmi töltést kicsomagolni azért meg kellett kötni a kezét és a nyakát. Némi falhozverés és agyonvéres után amikor a kislány elcsendesedett végre akkor kiszabadulhatott az érzelmi töltés a kis pedó rohadék cigóból. Mint aki jól végezte dolgát a tetemet bedobta a patakba és hazament.

És ezt a tetvet fogják intézetbe csukni?

A buzigyerekek meg a szurikáta miatt szervezik a tüntetést hova is? Hát hősök a hősök terére.
Clavigo
Ebből a dzsuker meszticből csinálnak Terikét ??
cikicakk55
@Peller Anikó: Csak a börtön után kell intézetbe csukni. Az ilyenben csak erősödnek a gyilkos hajlamok. Soha többé nem lehetne vissza engedni a társadalomba. Újra ölni fog,ha már 16 évesen ezt teszi.
simmering73
Kapcsolattartója a börtönben majd balog pléhbános lesz.
Pálinkás Pál
@szaboria1...várom az önkritikádat...kinek is lett igaza??? milyen fajta ez az állat??? nem nagyon látlak most itt libsi dumát nyomni!!!
Jozefina
Ha valaki összeszámolná, hogy csak ez évben hány erőszakos cselekmény látott napvilágot kis hazánkaban úgy gondolol elég lesúlytó képet kapnánk!!! (Bevándorlók nélkül is.) Saját környezetünkben vannak a potenciális elkövetők!!! Oka nemcsak a családi háttér lehet, de az iskola, a környezet, a társdalom (civil szervezetek) odafigyelése, stb. Ez a tragédia egy ország tragédiája is!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: No akkor gyorsan ugorj neki,az általad említett esetek zömét is bevándorlók követték el,csak picivel előbb érkeztek...ezt miért nem teszed hozzá???
Peller Anikó
@Horizont: minek hörögsz te itt, nagy pofával ugató külföldről pénzelt civil?

Há nem tudod, hogy te külföldről vagy pénzelve?
verőce21
A beismerő vallomás után azonnal tarkón kellett volna lőni.
Nemcsak hordozni, mint a véres kardot. Ettől a videójátékokon szocializálódott hasonló indítékúak csak vérszemet kapnak. Lássa mindenki, hogy nincs hét életük, mint a játékban!
1magyar
Az én kislányommal tette volna ezt, tudnám mi a dolgom. Ezeket nem szabad etetni hosszú évekig. Rendesen dolgozó emberek tartják el. A halálbüntetést vissza kellene hozni különleges esetekre. Csak politikailag nem lehetne.
micfild
@Peller Anikó: Az a baj, hogy ez a féreg is úgy kezdhette a pályafutását hogy állatokat végzett ki brutálisan... -
A szurikátát földhöz csapó hülyegyereknek is ölni volt késztetése..

Kis kriminalisztika.. a sorozatgyilkosok mindig úgy kezdik, hogy gyerekkorukban állatokat ölnek... - és minden felnőtt félrenéz, és gügyén azt mondja.. hát.. van a gyerekkel egy kis probléma. Aztán az a kis probléma idáig jut.
Ezt a férget életfogyos zárkára kéne ítélni.. soha többet embert ne lásson. Egy ablaktalan lyukban rohadjon élete végéig.
És igen alaposan körül kéne nézni a felmenői között... mégis kitől és honnan tanult ez a féreg.
micfild
@Horizont: Őket is!
pontosan!
még az is lehet.. a kicsaládból más is benne volt.
Csak az az istenverte ügyvéd kiokította arról hogy fiatalkorúság meg érzelmi.. (mármit miiiiiiiiiiii) töltés enyhítő körülmény.
Az az ügyvéd aki ezt védi nem különb semmivel.. és nem azért mert hivatalból védeni kell...- hanem azért mert kitanitotta mivel szerezzen magának enyhitő körülményt.
micfild
@Horizont: Annak néznek ki..
de szerintem ez nem számít.. már a bőrszin
Mindenki tudta, hogy problémák vannak vele...- :-(
És senki nem tett semmit...
Ok.. ilyenre senki nem számit.. senki nem jós
De hogy az ügyvéd és a jogi kiskapuk meg a fiatal kora miatt megússza egy fiatalkorúk börtönében való ejnye- bejnyével meg némi psziho- kezeléssel.. az vérlázitó.
Peller Anikó
@micfild: 20:10, a semmi ágán ülő, rosszindulatú feltételezés. A mongúzos kölyök nem tervelte ki a "gyilkosságot", baleset volt amit a saját hülyesége idézett elő, hogy keverheted ide.

Ez a szar kifejezetten ölni akart. Bátor, hősi cselekedetéhez sikerült elcsalnia egy 8 éves, enyhén csökkent eszű, ketrecharcban kevéssé járatos kislányt.

Sajnálatos ha ezért börtönbe vagy javítóba kerül. Már rég meg kellett volna rövidíteni a fogvatartását. Egy fejjel. A farokkal után.
Pálinkás Pál
@mackoka46: Nem is tudtam hogy a cigányok orbán alatt lettek ilyenek...azért nem tudtad kihagyni hogy orbánozz,mi???
staro2
@Horizont: Hagyd a francba. Ne vedd föl, dolgozzon meg a pénzéért.
Veleda
Ferikét már nagy szeretettel várják a böribe, állítom, hogy mindenki kedvence lesz! Ferikéből Terike lesz-mert ez jár neki!
Borsodi
@Veleda: Neki akasztás járna leginkább.Férgeknek nincs helye köztünk.Amit tett arra nincs kegyelem,megbocsátás.A halál is enyhe büntetés számára.
Veleda
@Borsodi: Igen, ez lenne a helyes. De bármilyen meglepő is a számunkra, 4 év múlva szabadul, ha nem előbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.