Nincs munkaerő, még pénzért sem Komlón, akik vágnák a füvet, az önkormányzat ezért a lakossághoz fordult.

Annyira nincs munkaerő a baranyai Komlón, hogy még pénzért sem sikerül végrehajtani a tervezett fűnyírásokat. kaszálásokat – írta meg a Komlói Újság nyomán a bama.hu és a 444 is.

Komlón annyira nincs munkaerő, hogy már a lakosságot kérik a fűnyírásra

Fotó: pixabay.com CCO

A lap cikke szerint a városvezetés ugyan szerződött vállalkozókkal a kaszálásra, ám kevés az ember, és a közmunkaprogramból sem lehet sokakat beállítani a feladatra, mert többeket már felszívott az elsődleges munkaerőpiac.

"Komló Város Önkormányzata ezért a lakosság segítségét kéri: aki tud (szeret) füvet nyírni, az jelentkezzen a Komlói Városgondnokságon. A munkavégzés lehet egyszeri, többszöri vagy az egész szezonra szóló feladat. A fűnyírásért természetesen fizet a város. A munkavégzés az emberek, az autók, és a házak között folyik, tehát felelősséget kell vállalni az elvégzett területért, és az esetleges károkozásért" – olvasható a Komlói Újság cikkében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Majd beállnak dolgozni a fidesz seggnyalók, úgy is kétharmados többségben vannak, vagy tisztességesen megfizetik a munkaerőt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Mészaros újság.
,,...közmunkaprogramból sem lehet sokakat beállítani a feladatra, mert többeket már felszívott az elsődleges munkaerőpiac"
Lópaci fütyijét. Több mint negyven fővel csökkentették a közmunkások számát.
Sámannus
Sajnos. Engem sohasem kellett kérni. Bizony.
csak úgy....
@Shikari: az eszedbe sem jutott idióta,hogy leléptek,külföldre mentek vagy vissza a falujukba a volt bányász városból? ;)
Sziszifusz
@Shikari: Neked már teljesen a rögeszméddé vált, hogy mindenki, aki kritikus hangot üt meg a kormánnyal szemben, az csak LIBSI lehet. Hidd el a legtöbb ellenzéki nem libsi.

Nem gondolod, hogy szükséges lenne számodra az önelemzés, az önértékelés.
Hidd el komoly problémákat jelezhet amikor valaki komolyabb ok nélkül, folyamatosan harcban áll mindenkivel, aki másképp látja a világot. Az embernek szüksége van a nyugalomra, harmóniára is.
A békesség, az emberbaráti szeretet, tisztelet nagyon fontos tényező, főleg egy olyan keresztényi értékeket valló ember számára, aki egy kereszténydemokrata párt híve, úgy min te is vagy Fidesz szimpatizánsként.
wpym
A rengeteg munkakerülő bodzaszedőt és védőgázast be kell fogni és máris van munkaerő. Állítólag az előbbi banda rejtett tartalék, akkor lehet ráugrani a melóra.
Eladott Ország
Majd beállnak dolgozni a fidesz seggnyalók, úgy is kétharmados többségben vannak, vagy tisztességesen megfizetik a munkaerőt.
wagabund
..."Nincs munkaerő, még pénzért sem Komlón, akik vágnák a füvet"...

pénzért sem? na de mennyi pénzért? kevéske pénzből annyi élelmet sem tud venni a fűnyíró-ember, ami a napi energiaszükségletét fedezi...a családról már nem is beszélve...

jó...tudom...most jön az, hogy ..-ha tanult volna!-... nem, ehhez csak egy nyolc általánost végzett egészséges ember kell...aki ha szerényen is, de élni szeretne...(emelt fővel)
Fradigege
Van ott munkaerő. Tessék megfizetni. nettó 300 ezer? Az tisztességes fizu lenne. Ja, azt nem lehet??? Én kérek elnézést. Ha nem, hát nem.
division
@Fradigege: Fűnyírásért nettó 300 ezret? Akkor pl. a pedagógusok bérét mennyivel kellene emelni hogy az arányok megmaradjanak?
karma1
@tkr ltl hmlysn: Csak annak, aki meg emlekszik erre...:) (Az meg mar olyan oreg, hogy nem tudja huzni-vonni a funyirot...:o))))
Sziszifusz
@Shikari: 08:16
Az alaptalan szidalmazás valóban nem vitaalap, de a jogos problémákat felvető kritika még ha szidalmazással is valósul meg, vitaalap lehet.

Egyébként pedig:
Láthatóan nem, vagy csak igen kis mértékben, volt sikeres a közmunkaprogram. Elvétve akadt olyan képzetlen, vagy roma közmunkás, aki normál munkahelyen tudott volna elhelyezkedni.
A közmunkások túlnyomó többsége ebből a rétegből került ki.
A szakmával rendelkezők valóban több eséllyel találnak normális munkát, ám legtöbbször külföldön. Mivel az itthoni bérek nem vonzóak.

Ráadásul a legtöbb közmunkást azokban a falvakban, kisvárosokban foglalkoztatják ahol lehetőség sincs elhelyezkedni a helyi önkormányzaton kívül.

... és ez nem libsi duma, ezek tények.
Fradigege
@division: Na. 300 ezer forint, az 1000.- euro. Na már most, ennyi a minimálbér Ausztriában, ha nem emelték már 1200.-ra. Pénz beszél, kutya ugat. Szerintem semmi csodálkozni való nincs ezen. Nekem ne rinyáljon senki, hogy 600 ezren hagyták el az országot. A pedagógusok pedig mehetnek a nettó 1-2 millió felé. Münchenben egy buszos 2200.- eurot keres, az kb. 700 ezer forint.
Egyéb kérdés?
tkr ltl hmlysn
Kocsmázós vasárnap
Kommunista szombat
Szita, szita péntek,
Szerelem csütörtök,
Dob szerda
Ingyom-bingyom kedd
Ekete pekete cukota hétfő
division
@Fradigege: Amiket leírtál az jól hangzik, de itt Magyarországról van szó és nem a fejlettebb Ausztriáról.
Eladott Ország
@division: Nálunk már mindenki fejlettebb, Romániát és Bulgáriát kivéve, úgy hasítunk mint a kurvaélet. Nem sokára Románia és Bulgária is elhúz a növekedési ütemet tekintve. Egyébként meg 2030-ra hogy tudjuk utolérni Ausztriát, ahogy a hibbant csúti cigány mondta, hogy rohadjon meg a börtönben.
KisGenyo2
"Nincs munkaerő, még pénzért sem Komlón, akik vágnák a füvet"
Szerintem van az a pénz, csak nem akarják kifizetni. Egy közmunkás fűnyíró mire vállal vajon felelősséget? XD Ez egy vicc!
csak úgy....
@Shikari: "Mélyszegényék már nem vágnak füvet közmunkában. Vagy rákkutatók lettek, vagy agysebészek és így már nem érnek rá!"
nagy genyó vagy tibi! csak nem lépté be a fidelitasba? szar ember az,aki lenézi a szegényeket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.