A jövőben igyekszik még hathatósabban képviselni Beregszászt a világban.

Beregszász díszpolgára lett Vidnyánszky Attila
Fotó: Youtube

Beregszász díszpolgára címmel tüntette ki Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapító igazgatóját és rendezőjét csütörtökön a város polgármesteri hivatala Beregszász művelődési életének fejlesztése és hírnevének öregbítése terén kifejtett negyedszázados munkásságáért.

A díszpolgári cím adományozása és más kitüntetések átadása alkalmából a beregszászi művelődési házban mondott beszédében Vidnyánszky Attila meghatónak és élete egyik legnagyobb elismerésének nevezte a díszpolgári címet, mert

"nincs fontosabb annál, hogy az embert itthon szeretik, hiszen nekem Beregszász az itthon".

Hozzátette, szerinte a díszpolgári cím odaítélése arról is szól, hogy 25 éves a beregszászi színház, amellyel elindult egy történet, egyben az ő személyes története is.

A rendező hangsúlyozta, hogy a beregszászi színházban létrejött szellemiség a társulat révén átsugárzott a debreceni Csokonay Színházba és immár hat éve Magyarország első számú színházának a működését is a "Beregszászon született szellemiség határozza meg".

Kiemelte, hogy két és fél évtizede Beregszász életében nagyon nagy dolog történt, hiszen a pici magyar színház több mint húsz országba vitte el a város hírét annak kulturális nagyköveteként. Emlékeztetett arra, hogy a beregszászi színház egyben hídszerepet is játszik a nemzetiségek, kultúrák között a soknemzetiségű régióban.

A kitüntetést megköszönve Vidnyánszky Attila elmondta: a jövőben igyekszik még hathatósabban képviselni Beregszászt a világban.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere méltatásában hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli Vidnyánszky Attila színházalapítói és rendezői tevékenységét.

Mint mondta,

a színház felbecsülhetetlenül fontos szerepet játszik a város művelődési életében, már régen a város "névjegyévé" vált. A társulat sikerei és Vidnyánszky Attila tevékenysége is bizonyítja, hogy Beregszászon tehetséges emberek élnek. A színház egyben nemzetmegtartó szerepet is játszik, működése reményt sugároz, hogy van jövő Beregszászon

- mondta Babják Zoltán.

Az MTI-nek Vidnyánszky Attila kifejtette: a várossal, a társulattal soha nem szakadt meg a kapcsolata és komoly tervei vannak már a közeljövőt illetően is, mivel a következő évadban újra rendezni fog a beregszászi színházban. Azt is jelezte, hogy a Kaposvári Egyetemmel közreműködve hamarosan színházi osztályt indít a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, ahol már folyik az akkreditációs ügyintézés. Ha a kezdeményezés sikerrel jár, akkor legalább 15 évre megoldódik a beregszászi színház színészutánpótlása – közölte Vidnyánszky Attila.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A Beregszásziakkal kölcsönös a szeretet---butorozzanak össze. Mi megvagyunk nélküle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Akkor akár haza is pakolhat az ukrán !!!
Equus1
most akkor ez mibe is kerül az adófizetőknek?
nevemnick
Tisztelem a kultúrával foglalkozókat... de vannak fenntartásaim, mint pl. ebben az esetben is.
papa.49
Jól mutatja az ,,értékeit,, a ,,tutajos tekintete,, ))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.