Fegyelmi eljárást kezdeményez Toroczkai László volt alelnök ellen a Jobbik, mert a platformalapítása illegitim és az alapszabályba ütközik.

Miután Toroczkai László volt alelnök bejelentette, hogy platformot akar alapítani a Jobbikon belül (Mi magunk néven), hogy visszavezesse a pártot a mozgalmi jellegéhez, és ehhez az ötletet egyedül Dúró Dóra országgyűlési képviselő csatlakozott, a párt közleményt adott ki, hogy fegyelmit indítanak Toroczkai ellen – olvasható a 444 cikkében.

Fegyelmit indít a Jobbik Toroczkai ellen

Toroczkai László, mögötte balról jobbra: Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Szél Csaba, Nagytőke polgármestere és Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

"A Jobbik országos elnöksége mai ülésén egyhangúlag azt az állásfoglalást hozta, hogy a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek tekint.

A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte"

- olvasható a cikkben a közlemény.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Milyen erők dolgozhatnak a háttérben? Radikálisoknak tipli.
Peller Anikó
A vonával már-már úgy tűnt, hogy elindultak a szocializáció útján és akár félkomfortossá is válhattak vona a politikai paletta számára. De nem. A torockai kisiklatta a vonatot.

Ja, tipli.
csak úgy....
...egy faxa kis ország lehetne magyarország ha több lenne a vidám,pozitív és gondolkozó ember és nem a sok bot csináta politikus...;)
F_Viktor
@Peller Anikó: Mikor vona alelnököt csinált belőle, s beléptette a pártba, akkor mondtam, hogy "kígyót melenget a keblén" .
Azóta toroczkai szarik a munkájára, folyamatosan a jobbikos alapszervezeteinél áskálódott vona és most a párt ellen. A héten pedig (nagyon jól fogalmazta meg az elnökség) "sajtóturnét" tartott.
toroczkai mindig is csak a HVIM-hoz volt hű, valahol most is oda tartozik.
Neki a jobbik annyit jelentett, hogy kap a segge alá egy kész pártot, s valóra válthatja politikai szerepléséről szőtt álmait. Most is sokszor hangoztatja mikor számon kérik tőle polgármesteri (elhanyagolt) teendőit, hogy ő politikus.
KisGenyo2
Pedig egyszerű az élet, kiválik Laci és kész. Aztán meg azt alapít amit, és ahogyan szeretne. A Jobbik meg szépen lassan kihal, mint az MDF, SZDSZ, Kisgazdapárt, MSZP stb. Nem is kár érte. Látszik, hogy esélyük sincs a mostani hatalom ellen. Ezért már azok sem szavaznak rájuk akik rühellik a fideszt. Másik "erő" meg egyenlőre nincs. Nem is igen várható. Az várható, hogy a fideszen belülről indul el valami, amikor majd már egymástól kell lopniuk, de amíg az uniótól kell, addig Viktor bizony a királyunk marad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.