Most országszerte húsz olyan kocsival dolgoznak a rendőrök, amelyekről senki nem mondaná meg, hogy valójában mozgó traffipaxként működnek.

Húsz álcázott elfogóautóval csap le a gyorshajtókra a rendőrség

Nagy port kavart a napokban a rendőrség civil elfogóautós projektje, mely során hétköznapi személyautókkal vadásznak a gyorshajtókra, és így büntetik a szabályszegő sofőröket.

Óberling József főosztályvezető rendőrezredes, rendőrségi főtanácsos a Rádió 1 reggeli műsorában már beszélt erről, és arról, hogy a civil elfogadó autókat korábban is használták. Az ATV híradójából most kiderült az is: országszerte 20 ilyen kocsi teljesít szolgálatot, de szükség esetén növelik a számukat.

A műsorban elhangzottak szerint volt, aki Mercedessel, Forddal vagy Opellal találkozott. Azok sem lehetnek nyugodtak, akik már ismerik a kocsikat. Erről maga a rendőrezredes beszélt az ATV-ben, azt mondta ugyanis, hogy cserélni fogják az adott járművet, ha azt tapasztalják, hogy már mindenki tudja, hogy például Veszprém megyében egy fehér Audit kell figyelni.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A törvények csak a kormányra nem vonatkoznak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Javaslat a zsaruságnak:
1. ilyen bivalyerős gépekkel nem kunszt szabálysértőket elkapni, tehát ezért kétütemű Trabantot is be kellene állítani elfogó autónak
2. biztos, hogy senki sem gondolná, hogy az
3. de így legalább kínjában jót röhögne az akit ,,levillognának"
lópicigáspár
"a civil elfogadó autókat " Tehát a rendőrséget beállították a Soros elleni tervbe, hisz aki elfogadja a civileket, az Soros-bérenc! :)))
jancsipapa
Először nem volt igaz . Aztán igaz lett ,de nem " tolják " a delikvenst .Ha így haladunk hamarosan minden igaz lesz . ( persze elismerni nem fogják ...)
wagabund
..."Húsz álcázott elfogóautóval csap le a gyorshajtókra a rendőrség"...

akkor a frissen vizsgáztatott, eszméletlenül füstölő bontószökevények tovább mérgezhetik a levegőt?...mert nem csak a gyorshajtás életveszély, hanem a füstölő szarok által mérgezett levegő is...egy időben mérték az elhaladó járművek után a levegő összetételét, de leült ez a tevékenység...

...a rosszul beállított vakító lámpák, és a füstokádó masinák valahogy elkerülik a yard figyelmét?
36
Én a rendőrség helyében az autóikra még gallytörőt is szerelnék, mint az USA-ban. Így nem csak gyorsak lennének az autóik, de a cserbenhagyó, menekülő autókat le is tudnák nyomni az útról, még mielőtt nagyobb kárt okoznának.
36
Ugyanígy a mentőautókra is. Így aki elállja az útjukat, vagy a parkolót, el tudnák tolni.
Sziszifusz
Nem kell túl lépni az sebességet ami megengedett, és akkor okafogyottá válik, a rendőség gyorshajtókat elfogó autóinak, akciózása.
Abban ez esetben ha "levillogással" igyekszik a rendőr gyorshajtásra késztetni az előtte közlekedőt, nem kell be beijedni. Félrehúzódva, lehetőséget kell biztosítani számára, az előzéshez. Hadd menjen a pi...ába.
iluminati
@wagabund: Igaz amit írtál de a fizetéseket kellene rendezni elóbb,hogy aki az úton füstőlgő autóval jár le tudja cserélni...vagy olcsóbbá,gyorsabb egyszretűbb bürokráciát.
Annak aki hajó nagyságú vagy hiper számítógépes autóval jár az persze köpköd...és büntetné azokat akik nem tudják maguknak megengedni a drágább kategoriát...
Ahelyet, hogy azon gondolkodna,miként lehetne megoldást találni ezekre.
Szágúldó hülyegyerekek nem ezekből a kategoriágból kerül elő...
Épp tegnap történ, vasúti átjárő előtt 70 m-re építkezés miatt, jelző őrök segítették a nagy teher autók kanyarodását..megállították a forgalmat...erre jön a 30 millás apuka kedvence dübőrgő lóerők, nehogy már ő megáljon az őrök jelzésére..kishíllyán tömegbalesetet okozott...ilyen és ehezz hasonlók miatt ...igen is jó ötlettel áltak elő a rendőrök..
Peller Anikó
"de szükség esetén növelik a számukat"

Mi is lehet ez a "szükség" ? Jaa, tudom, ha kell egy kis pluszmegtakarítás, a szükség nagy úr.

Be lehetne vezetni mondjuk az autópályákon a 8 km/órás sebességlimitet és akkor legalább mindenkit meg lehetne büntetni. Városban lehetne pl. 5 km/h és aki siet az tolhatná.

A barmok meg boldogan szajkózhatnák: a törvényeket be kell tartani!
KisGenyo2
És már javulnak a baleseti statisztikák? Mondjuk most fognak, ahogy drágul a benya... 650-es benzinnél már alig lenne baleset... XD
papa.49
Azért érdekelne a beépített berendezés, mert ahhoz hogy pontosan lehessen mérni, először a rendőrautó sebességét kell halálpontosan megmérni, utána a mérendő autó sebességét a rendőrautóhoz képest, végül a két értéket össze kell adni !!! Két mérés, meg egy összeadás biztos hogy megy ez a kutya nélkül ???))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
A törvények csak a kormányra nem vonatkoznak.
Peller Anikó
@Eladott Ország: akkor már lehetne a sebességváltóra és a differenciál barométerre is.
mackoka46
Na gyönyörű a jöjjelt is elveszik tőlünk, adósrabszolgák leszünk, mert dolgozni járunk.
A rossz utakon döcögünk, és ahol lehetne nem mehetünk, mert persze csurig az út sebesség korlátozó táblával. Erre itt a visszaélésszerű sebességmérés és a pénzbehajtás. A nav is aktivizálta magát épphogy nem böknek a hivatalban.
simmering73
Eddig azt mondták, a traffipaxnak nem a büntetés a célja, hanem a megelőzést szolgálja. Ezzel szemben ez aljas, sunyi vegzálása az autósoknak és szimpla pénzlenyúlás. Éppen olyan sunyi, mint nemrég az árkád alól suttyomban trafizó zsaru. Érdekes, azt elítélték.
wagabund
most olvastam, hogy régi trafipaxokat is próbálnak használni...

mint a húsz évvel ezelőtti Juszt műsorból tudjuk, már akkor is hiba volt a "kréta" körül..(Jusztot ki is baszták a tévéből)...már akkor is előfordult, hogy hitelesítetlen műszaki romokkal fotóztak.

na most ezeket elővették?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.