Hamarosan magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák – mondta a Hír TV-nek a honvédelmi miniszter a Városligetben tartott rendezvényen. Benkő Tibor kiemelte: a katonákat és a technikai eszközöket is fel kell készíteni a kor új kihívásaira. A tárcavezető szerint: a technikai eszközöket folyamatosan modernizálják, de a légierő prioritást élvez, ennek keretében vásároltak a közelmúltban két csapatszállító repülőgépet.„A katona egyéni felszerelése, fegyverzete, ez az első lépések között. Rövidesen meg fogunk jelenni azzal a hírrel, h igen, most már a magyar katonának olyan fegyvere van, ami Magyarországon került legyártásra, és maroklőfegyver, géppisztoly, gépkarabély, géppuska. A katonáink elégedettek lesznek vele, mert kipróbált eszközökről fegyverekről van szó” – közölte a honvédelmi miniszter. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még 2016-ban beszélt arról, hogy a magyar gazdaság húzóágazata lehet a fegyvergyártás.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Miért hír ez, akkor, amikor
.
------ Magyar fegyverek az Iszlám Állam harcosainál
hu.euronews.com/2017/12/28/magyar-fegyverek-az-iszlam-allam-harcosainal
.
Ajaj! Fegyverekkel "is" kereskedtünk, nem csak LETELEPEDÉSI kötvénnyel, azokat segítséget nyújtva, akik az ISIS elől is menekültek!!!
relatív
A militarizálásba való bekapcsolódás milyen cél lehet egy olyan országnak, melynek a világ legjobb mezőgazdaságra alkalmas földjei nagyrészt parlagon vannak ?

Talán okosabb vezetőkre lenne szükség, nem fegyvergyártásban jeleskedni. Melyet világszerte vissza kellene szorítani egy jobban élhető közélet érdekében, amely törekvés sok mai gondunk megoldását biztosíthatná...
relatív
Továbbá a helyes mezőgazdasági termelés kialakítása után a kacsolódó - a világon hatalmas haszonnal kecsegtető módon - a feldolgozást IS fel kellene fejleszteni, ami a magyar foglalkoztatás-, és az ennek megfelelő GDP előállítását IS szolgálná, mivel a termelékenység emelésével kigazdálkodható az egy magasabb érték érdekében.
advocat
Az eleje még Horvátországba exportálódott, majd az Iszlám Államhoz is jutott. Volt itt fegyver bőven. Majd gyártunk M16-ot meg ilyesmiket? Vagy magyar hadseregnek, magyar géppuskát. Mennyit? megéri? Meg tankot, rakétár is? Mert magyar s---gbe magyar l---t, mondták már eleink is.
36
@CsipkeRózsa: Azon az alapon szükséges fegyverkezni, mint pl. a lengyelek, csehek, balti államok és a nagy példaképem, Izrael. A történelem szükségszerűsége és tapasztalata miatt.
Nézd, akár tetszik, akár nem, alapban Magyarország, egy "idegen test" nyelvében, kultúrájában, itt Kelet-Közép Európában. Délen pl. a szerbek, hiába bratyiznak velünk és mondják azt, hogy ők az EU-ba tartanak, attól még a beloruszokkal és az oroszokkal puszipajtások. Onnan kapják az "ajándék" fegyvert.+van saját fegyvergyártásuk. A románokban a franc se bízik meg. Az most egy francia és USA gyarmat. Egy hónap múlva meg, a fene tudja kihez dörgölőzik majd. A szlovákok is többet utáltak bennünket, mint szerettek. Az ukránok meg...na, azt inkább hagyjuk.
Tudom, nem vagyunk egy gazdasági kategória, de Svájc, pl. miért tart fenn akkora hadsereget?! Világosan megmondták a svájciak, hogy ők fel vannak arra is készülve, hogy az EU esetleg szétesik és káosz alakul ki körülötte. Úgyhogy foggal körömmel megvédi magát. Amúgy meg ne szóljon bele a katona politikájukba senki.
A svédeknél, a napokban háborúra felkészítő, több oldalas tájékoztatót küldtek szét minden háztartásnak. Ezen kívül újból bevezették a részleges sorkatonai szolgálatot. És még sorolhatnánk.
36
Egyébként, Benkő nem azt mondta, hogy teljesen magyar gyártmányúak lesznek a cseh eredetű Ceska Zbrojovka fegyverek, hanem a kipróbálásuk után-ami már megtörtént-, a magyar fegyveres testületek igényeire alakítva lesznek nálunk összeszerelve.
A többi hanta.

Jó szívvel ajánlom minden érdeklődőnek, rendszeresen nézni a DefenseWebTV-t a YouTube-on. Ott napról-napra lehet követni a hadiipari kiállításokat világszerte. A gyártók bemutatják a legújabb fejlesztéseiket és nem egyszer elhangzik, hogy Magyarországnak is ajánlatot tesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.