Ismét elrendelte a Nyíregyházi Törvényszék annak az emberölés kísérletével vádolt férfinak az előzetes letartóztatását, aki az Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, így mentelmi joga miatt ideiglenesen szabadlábra került.

Már nincs mentelmi joga, ismét előzetesben van az Összefogás Párt korábbi képviselőjelöltje

Toma Attila, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt K. Gy. előzetes letartóztatását március 20-án megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták.

A választások után a büntetőeljárás újraindult és hétfőn döntés született a korábban alkalmazott kényszerintézkedésről – ismertette a sajtószóvivő.

A bíróság egyaránt megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyét.

Ezért – az elsőfokú eljárás befejezéséig – ismét elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, aki a tárgyalóteremből már nem is távozhatott szabadon.

Az MTI kérdésére a sajtószóvivő korábban azt közölte, hogy a vádlott az Összefogás Párt országos listáján szerepelt képviselőjelöltként.

A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én konyhakéssel, majd baltával életveszélyesen megsebesítette élettársát. A dulakodás közben a vádlott a késsel élettársa nyakát próbálta megszúrni, majd a balta tompa végével a vérző sértett fejére ütött, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A végzés a vádlott és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Pegero: Te majom...a próféta beszéljen belőled...akkor az összes fideszes tolvaj geci örökre sittre kerül!!!No látod ezért tiltakozik a potrohos duced a mentelmi jog eltörlése ellen!!!
desiro57
@Pegero: Te szerencsétlen flótás, a 2/3-os fideSS bármikor elveheti!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.