Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este, többen megsérültek – közölte az MTI-vel Kisdi Máté, a Fővárosi katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

Hozzátette, hogy a külföldi rendszámú buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak.

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, és megkezdték a sérült utasok ellátását.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XIX. kerületében. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Belerohant a magasságkorlátozó kapuba egy emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton – fotók

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A szervízúton ugyanakkor folyik a forgalom.

Az MTI információi szerint a busz ukrán rendszámú.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azért a Ferihegyi reptérre vezető úton nem lenne szabad ilyen magasságkorlátozó kapukat építeni, illetve az aluljáróknál egy emeletes busznak el kellene tudni haladnia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Jol megnezve a kapun levo seruleseket nem ez lehetett az elso eset. Ki van rendesen tablazva a minimum magassag? A kapun is kotelezo lenne feltuntetni a magassagot. Lehet hogy itt is mukodik a rezsicsokkentes?
wagabund
A ferihegyi gyorsforgalmi középső része igencsak ki van táblázva, több előjelző is van. Mint tudjuk, ezek azok a táblák, amiket még a szirénázó tűzoltó PÁV1 vizsgás sofőrje sem hagyhat figyelmen kívül..szélesség, magasság, súly..

namost egy ilyen buszt sem lehet ismétlődő kresz oktatások, és rendszeres vizsgák nélkül vezetni...vajon miben reménykedett a külföldi-busz vezetője? hogy a hülye magyarok csak viccelnek? ezért olyan szakadt a magasságkorlátozó alja, mert a kamionosok is ezt hiszik(akárcsak a Könyves Kámán krt-n a vasúti híd alatt)

a buszvezető ezt bizony nem tudja kimagyarázni..még azzal sem, hogy elaludt...ahhoz túl hosszan kellett volna alva vezetni..

www.youtube.com/watch?v=d1W_PXy9bjw
papa.49
@wagabund: Kurva jó ez a kis videó ))))))))))
papa.49
@wagabund: Ki van táblázva na de ha nem tud olvasni a sofőr ???
Mivel a táblák minden értelmes ember számára elmondják a tényeket, csak az lehet ,,ÍRÁSTUDATLAN,, volt a sofőr !!!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Jó,mondjuk benézte a sofőr ,ez igaz,de nem lehetne esetleg olyan kapukat gyártani,ami nem gyalulja le az alatta elhaladó járművek tetejét?
Mobil123
@papa.49: Ukrán és lehet hogy magyar állampolgár aki nem tud magyarul na. Csak az F betűt és az X-et tudja.
wagabund
@papa.49: most délelőtt beszéltem egy ilyen emeletes buszt vezető sofőrrel, az nem is értette hogy sikerült ez a mutatvány.

egy lehetséges, hogy olyan sofőr vezette, aki csak sima alp D jogsival vezetett buszt, most meg oktatás nélkül ráültették egy emeletes buszra..

-Vologya! vidd már el azt a busznyi utast a határig..a sofőr hasmenéssel ül a szállodában..
-de főnök! én még ilyen magasat nem vezettem!
-ne törődj semmivel, minden pedál ugyanott van, csak nyomni kell...
-értettem..
wagabund
@papa.49: 9.24...

hát ez az...ha szomorú az ember gyereke, csak ezt a félperces videót kell megnéznie, és máris szétröhögi a napját...
papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Voltak ott olyan kapuk amiket egy ferde pályán felfelé elmozgatható volt az ütköző oszlop !!!
Az eredmény tudod mi lett a busz belerongyolt, megemelte, visszaesett, és a busz az aluljáró födémjét bontotta le, ezért cserélték le őket !!!
namihami
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Inkább a kapu menjen tönkre, mint az utána következő betonfelüljáróval kerüljön szorosabb kontaktusba. Az a buszban, utasban és az építményben is több és drágább kárt okozna.
namihami
Biztos abból adódott a hiba, hogy a busz magasságát egy ILliberális collstockkal mérték meg. A felüljáró viszont egy bolsi mérőszalag mérésének tervei alapján készült.
Eladott Ország
Azért a Ferihegyi reptérre vezető úton nem lenne szabad ilyen magasságkorlátozó kapukat építeni, illetve az aluljáróknál egy emeletes busznak el kellene tudni haladnia.
egyvandor
Jó hogy a sofőrnek tudnia kellene milyen magas a járművet vezet, de egy előjelzőnek szánt szerkezetet sem lehet gyilkológépként kialakítani. A már száz éve létező technológiák ezer más megoldási lehetőséget kínálnak. Még ha mechanikus is meg roncsol is de legalább ne legyen képes gyilkolni.
egyvandor
@wagabund: "egy lehetséges, hogy olyan sofőr vezette, aki csak"
Az ilyen buszra ülőket meg le kell gyilkolni egy figyelmeztető szerkezettel.
papa.49
@Eladott Ország: Már csak egy ilyen aluljáró van, a másik kettőt átépítették felüljáróvá, a Pestlőrinci, meg a Szemerei vasút állomásoknál ...
Tudni kell mikor ezt az utat építették még nem voltak a kontinensen emeletes buszok, csak Angliában ... Azt is tudni kell ez az út öntött betontáblákból készült, csak jóval később aszfaltozták le ...
F_Viktor
@papa.49: Olyan év nem telik el, hogy ez a magasságkorlátozó keresztoszlop ne szedne áldozatokat (idén január végén én is szemtanúja voltam, hogy egy magyar kamionos teljesen leamortizálta a pótját), 2006-ban két ember vesztette ott életét.

És most említem meg a veronai balesetet, hogy ebben az esetben miért nem vonják felelősségre a tervezőt, a kivitelezőt, vagy az út karbantartóját, mert ahogyan @egyvandor: írja, ide tényleg egy gyilkológépet telepített valami agyatlan, szakmájához nem értő barbár.

Léteznek olyan megoldások pl., hogy láncok, vagy vaslapok lógnak a megengedett magasságban, ami hangosan koppan a karosszérián ha a jármű magasabb a megengedettnél.
papa.49
@F_Viktor: Voltak olyan ,,lelógó láncok,, de akkor is az aluljáró fogta meg a pilótát, ha ismered a helyet akkor tudod onnan visszatolatni egy kamionnal, vagy egy busszal, szinte lehetetlen pláne nem a csúcsforgalom kellős közepén, azt a valamiket sokkal előbb a benzinkút lejárója elé kellene telepíteni, hogy kitudjon sorolni a figyelmetlen sofőr, igaz már van kihajtó a szervizútra, csak mire észleli a bajt már bement a csőbe !!!
Peller Anikó
@papa.49: a menekülőutakra már nem futja az Eu támogatás, mert kell stadionra, ovis családsegítésre, a választásokra, kampányolásra romániában, szerbiában, meg mákra.

Milyen mákra? Hát a bahamákra.
papa.49
@Peller Anikó: Ha értelmes helyre helyezte volna kaput lenne elég hely arra hogy elkerülje a bajt !!! A baj az hogy a portál kb 10-20 méterre van a kisoroló végétől, a sebesség kb. 60 km, egy kamionnal, vagy egy nagy busszal még akkor se tudna kimenni, ha sáv nem lenne tele azokkal akik időben elhatározták a kihajtást, de mivel az a kisoroló sáv még éjjel 2 kor is tömve van esélye sincs a menekülésre !!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, az utolsó lehajtási lehetőség elé kellene kitenni.
Januárban 45-50 percet kellett várnunk, hogy a tüzoltók flexel szétvágják a pótot, tehát hiába a csúcsforgalom, Angliában is rendőri segítséggel tolatnak vissza a kamionok, mert ott nagyon sok európai beszalad a híd alá, mert északon már nem nagyon jelzik metrikus mértékegységben is a magasságkorlátozást.
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 17:01; De ha már futja Balmazújvárosban is talajfűtött foci pályára, akkor talán arra is gondolni kellene, hogy emeletes buszok is járhatnak egy reptérre vezető úton.
papa.49
@Eladott Ország: Na jó de itt most visszafelé forog az idő kereke )))))))))))))
BALKÁNI HAMLET
Ha jól látom ez egy EURO 4 szabványnak megfelelő busz! Akkor miért csak Magyarországon történik vele ilyen kirívó eset???
troll6
Gyári hibás volt a kapupánt-csavar?!
Csizmás Kond
...általában mindenkinek meg van a maga véleménye, de a lényeg, hogy a forgalmi szabályokra figyelmeztető táblákat nem azért teszik ki hogy valakiknek legyen munkája...
Istvántóth
Ez már a sokadik és még mindig nem építették át azt a k.va felüljárót !
Meddig , miből tartana ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.