Az emberi erőforrások minisztere az állami rádiónak azt mondta: szerinte az ilyen megbetegedéseket alapvetően a szabályok be nem tartása okozza.

Kásler hadat üzen a kórházi fertőzéseknek

Úgy gondolja, azt kell megvizsgálni, hogy a feltételek nem megfelelőek, vagy a szakmai szabályokat nem tartják be az intézményekben.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Elso lepesben kiragasztjak minden korhaz faliujsagjara a 10 parancsolatot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Kedves Kásler úr! Nem hívták még fel a figyelmét,hogy a kórházi fertőzések ellen nem használ a Tízparancsolat?Töméntelen mennyiségű fertőtlenítőszerre van szükség,miután a kórházaknak még erre sincs pénzük. Tecciktunni?
iluminati
@csipetke: Igen majd kitalájja hogy a dolgozóknak kötelességük lessz saját maguk gondoskodni fertőtlenítő, wc papir,és kötszerekről...naponta töbször felhívni a figyelmét a betegeknek, a tíz parancsolat fontosságáról...mert ugye bár annak nem betartása akár fertőzéseket is okozhat...
Besz@ás ezek a vezetőink??? egy átlag embernek negyobb az IQ-ja
tulipan
@iluminati: Csak nem úgy gpndolja ez az idióta, hogy saját költségükön?
nezelodo
Nacsak akkor folytatódik az Orbáni hagyomány, hadat üzent. Én hülye meg az gondoltam, lesz fertőtlenítőszer, továbbjépzés, és a műtő mennyezete sem potyog műtét alatt a nyitott műtéti területre.
tudode
Úgy legyen!
.
De ahhoz, hogy a kórházak képesek legyenek BETARTATNI a HIGIÉNIAI előírásokat, ahhoz "csak" a kórházak által alkalmazott takarítókkal lehet megoldani, és nem klf. takarító Kft-k személyzetével, akik egy LETYKÓVAL végig nyalják tviszta vízzel az osztályokat, a betegek klf. testnedveivel összemaszatolva, és letörőlgetik zsipsz, zsupsz egy olyan ronggyal a matracokat, az éjjeliszekrényeket, amely valószínű NEM LÁTOTT fertőtlenítő szert!
Yoda69
Elso lepesben kiragasztjak minden korhaz faliujsagjara a 10 parancsolatot.
nevemnick
@Shikari: volt már a vezíred wc-n? Akkor siess mert lemaradsz.
nevemnick
@Shikari: te köcsög, én az anyádat nem szidtam, kapj a fejedhez szarházi!
nevemnick
@Shikari: ne röhögtess bodzagyűjtő.Te és a kommunikáció? Figyelmeztetlek, ha még egyszer megemlíted anyámat, neked lesz sanyarú sorsod, ezt garantálom.
szaboria1
Minden kórháznak azon fáj a feje, hogyan spóroljon általában a mellék helységek használata utáni kézmosó szerein és wc papíron spórolnak. Két évvel ezelőtt minden volt a bajai kórházban ma már semmi sincs a szakrendelőhöz tartozó wc.-ben
wagabund
..."Kásler hadat üzen a kórházi fertőzéseknek"...

..." az ilyen megbetegedéseket alapvetően a szabályok be nem tartása okozza."...
..."vagy a szakmai szabályokat nem tartják be az intézményekben."...látom, van egy biztos pont: a "vagy"..

ez az orvosminiszter mintha csodálkozna? ez új neki? holt élt eddig?...

nakkérem, akkor már lehet is támadást vezényelni...de ki ellen? az igazgatók ellen, a takarítók ellen, a betegek ellen?

..marad minden a régiben, oszt jónapot.
papa.49
Nem tisztelt prof nem úr!!!
Ha estleg nem tudná az okokat megvilágítom önnek,
1 kellenének eszközök, a fertőtlenítéshez,
2 sok helyen még jóindulattal se lehet hozzáértőnek nevezni a személyzetet,
Ezek ha nem csalódom az addigi dúlásuk alatt is így voltak, és a vigyorgós elődje mit tett azért, hogy javítson a helyzeten, ne törje a nem létező agyát SEMMIT NEM TETT, ahogy ön se fog a maszlagon kívül mást nyújtani, az meg KURVÁRA KEVÉS !!!
nevemnick
@Shikari: ül, fekszik, nem ugat! Ja, és lapos kúszás kimaradt... de most más dolgom van, majd ha lesz időm akkor foglalkozom tovább a neveléseddel.
Szevasz kutyuli!
:D
Hellcat
És a 10 ből melyik parancsolat jó a kórházi fertőzésekre?
Eladott Ország
Akitől a szegénysége miatt nem lehet perselypénzre számítani, az, ha másképpen nem sikerül, akkor egy sima kórházi fertőzéssel vip vendég lesz odafenn ( „Boldogok vagytok, ti szegények, mert tietek az Isten országa.“)
wagabund
ahogy a MÁV-nak az utas okozza a legtöbb gondot-bajt, addig a kórházi fertőzésekért csakis a betegek a felelősek! ők hozzák-terjesztik a mindenféle fertőzést...
tehát...a beteg csak hypo fürdő után léphet a kórházba..

a fertőzések megszüntetése pipa.
papa.49
@wagabund: Sőt még jobb ha BE SE LÉP A KÓRHÁZBA ))))))))))))))))))))
Legalább nem viszi be a fertőzést )))))))))))))))))))))))))))))))))
Esetleg még életben is marad !!!
wagabund
@papa.49: az utóbbi nem lényeges, ha kórházon kívül hal meg...az nem rontja a kórházi statisztikát, és nem érdeklődnek az újságírók sem.
csipetke
@iluminati: 7:27 Ezt,és hasonló színvonalú minisztereket sikerült összekukázni a fidesznek.Csak arra tudok gondolni,hogy orbán azért veszi magát körül ilyen németh sziszi kaliberű emberekkel,mert a hülyék közt a féleszű a király.Azt az egy embert,aki értelmi képességeit tekintve kenterbe veri az egész fidesz vezérkart,elpaterolta orbán,sztem féltette tőle a hatalmát,ő pedig Lázár János.Neki is voltak idióta elszólásai,de kétségtelen,ő értett ahhoz,amit csinált.
Hari
Hadat üzenni nem elég! MEG KELL SZÜNTETNI! Sok példa van a történelemben, hogy aki hadat üzent, súlyos vereséget szenvedett. Egyébként nagy fába vágta a fejszéjét, mert a megszűntetés rendkívül soktényezős, összetett feladat, nem egyszerűen takarítás/kézmosás kérdés. Aki ezt végre hajtja, elmondhatja, hogy a kisujjában van az egészségügy csinja-binja. Ehhez csak sok sikert lehet kívánni !
tulipan
@papa.49: Minek maradna életben?? :-)
tulipan
@Shikari: Mi vaan? Csak nem kritizálod a 8 évi kormányzást???
Eladott Ország
Balog atya irgalommal sterilizált, azért potyogtak az álmennyezetből a patkányok. Márpedig a bizalom fél gyógyulás, fontosabb a gyógyszernél, a gyógymódnál és a finanszírozásnál is. Balog szerint. Az átlagember eltántorog az ügyeletre a törött csuklójával, vár 8-10-26 órát, mire sorra kerül. Közben – szintén a törött csuklójával – elmegy a legközelebbi boltba és vesz magának vécépapírt, ivóvizet és szappant, mert tudja jól, hogy a kórház nem luxusszálloda.
Az átlagembernek nem jár kiemelt ellátás, mint Selmeczi Gabriellának járt még akkor, amikor kivasaltatta a ráncait és a fogsorát. Az átlagember – és itt most kőkeményen a középosztályról beszélek, nem a minimálbéresekről – évekig spórol egy fogászati beavatkozásra akkor is, ha ez nem esztétikai, hanem például fogpótlás. Nem kell álhíreket gyártani, amikor egy kórház mosdójában napokig heverhet egy hulla. És nem kell megmagyarázni, mert nem is lehet megmagyarázni, hogy egy egészségügyi intézményben hogy fordulhat elő, hogy napokig nem takarítják a mosdót – ha takarították volna, megtalálják – és azt sem kell megmagyarázni, hogy miért olyan magas nálunk a kórházi fertőzések aránya.
justhpeter
Kásler hadat üzent a kórházi fertőzéseknek. A tízparancsolat alapján. Várom azt a pillanatot, amikor a kormányülésen felolvassa a gazdaállatának a "ne lopj" parancsolatot azzal, hogy amit ezentúl ellopnál, azt add oda az egészségügynek a kórházi fertőzések elleni harcához. Meddig lehetne ez a szent ember miniszter ?
tulipan
@namihami: Az se mindegy ám,hogy ki szentelte fég, hiszen ezeknek a Pápa sem hiteles! :-)
tulipan
@Eladott Ország: Balogh Atya? Tudommal nem kaotlikus ...
nezelodo
@namihami: Nekünk szenteltvíz, a papoknak misebor, a dakotáknak meg az EU-s pályázat, hogy legyen miből hadat viselni ellenük. A kórházakban meg egyre sűrűbb a fertőzés, úgy mint a fejekben a dakota módszerek ragálya miatt.
tulipan
@Pálinkafőző Rézüst: Bocsi, de én eddig úgy tudtam református!

hu.wikipedia.org/wiki/Balog_Zoltán_(politikus)
mackoka46
Lebontatja a kórházakat, oszt stadionokat építtet.
Eladott Ország
@tulipan: tegnap, 15:28; Balog Zoltán református, ( betanított esztergályosból lett lelkészből lett miniszter) A keresztény mázzal bevont gazemberség tortája.
kolozsvaros.com/2017/10/29/a-kereszteny-mazzal-bevont-gazemberseg-tortaja/
Nessy
A háborúhoz három dolog kell. mondta Montecuccoli! Pénz, pénz és pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.